Brza musaka

01:15

Sljedeći TV termin

  1. Ponedjeljak 17 Ožujak u 04:15

    Šumske priče (E01 - S03)

  2. Ponedjeljak 17 Ožujak u 04:40

    Ispod loze (E02 - S03)

  3. Ponedjeljak 17 Ožujak u 05:10

    Tex -Mex (E03 - S03)

Sažetak

Izvrsna jela puna boja iz balkanske kuhinje očekuju vas u 8. sezoni kulinarske serije Dobar tek - recepti s Lorom i Stoyanom. Prvih 12 epizoda oboje su domaćini a u drugih 8 epizoda gledat ćemo Stoyana kako predstavlja svoju viziju ukusne hrane.

Isječci

Epizode

  • 1

    Balkansko gostoprimstvo

    +

    Kamo god otišli na prostoru Balkana, osjećat ćemo se kao kod kuće. Lora i Stoyan to dokazuju receptom iz turske kuhinje za juhu od riže i jogurta, tradicionalnu piletinu s rižom i svježi zeleni umak te desert u obliku krem pite poslužene u šalici.

  • 2

    Tri najdraža Stoyanova recepta

    +

    Netradicionalni recepti s tradicionalnim sastojcima Stoyanova su specijalnost! Njegovo kulinarsko majstorstvo i smisao za kombinacije okusa dovode do ukusnih rezultata: graha s kaduljom, sušenih rajčica u biljnom ulju, rebrica s lepinjama.

  • 3

    Udobnost doma

    +

    Na udobnost doma asocira miris svježeg peciva. Prvi recept bit će posvećen ukusnim perecima s brašnom od cjelovitih žitarica i sirom. Jelovnik se nastavlja govedinom sa špinatom i slasticama s okusom limuna, izvrsnim za dekoraciju.

  • 4

    Raskošan ručak za znalce

    +

    Lora i Stoyan pretvaraju običan radni dan u pravu gozbu sa sjajnim receptima za kulinarska remek-djela. Hrskavi kruh s gljivama i sirom, klasična mesna štruca i pahuljasti muffini od sira očekuju vas u ovoj epizodi.

  • 5

    Egzotično i poznato

    +

    Današnjim receptima će Lora i Stoyan zaintrigirati gledatelje i staviti ih na kušnju svojim kulinarskim vještinama. Banitsa s pilećim i rižinim korama, luk punjen govedinom i pinjolima a desert je nešto puno veće od čokolade.

  • 6

    Ukusno, čak i bez mesa

    +

    U ovoj epizodi Lora i Stoyan predstavljaju ukusne i zanimljive recepte bez mesa. Brza salata od jaja, varivo od povrća i mirisne pite od sira njihovi su prijedlozi jelovnika za savršen ručak ili večeru bez mesa.

  • 7

    Sunčana Grčka

    +

    Sunčane zrake i morski povjetarac susjedne Grčke donose nevjerojatne ideje za ukusna jela. Lora i Stoyan predstavljaju neke od najomiljenijih recepata - topli pire od žutog graška s crvenim lukom i kaparima, grčki kruh i giros sa svinjetinom.

  • 8

    Nešto iz ničega

    +

    Lora i Stoyan postaju pravi mađioničari u kuhinji dok stvaraju čuda od pristupačnih sastojaka poput pileće juhe s orzom, pahuljastog omleta s tikvicama i ponekog hrskavi kulinarski dragulja u obliku tartleta od lisnatog tijesta s kruškama.

  • 9

    Tri najdraža Lorina recepta

    +

    Popularni proizvodi domaće kuhinje nalaze se u Lorinim omiljenim receptima. Epizoda započinje pečenom paprikom punjenom sirom, nastavlja se gozlemeom s krumpirom i špinatom. Finale će biti svečano - torta s jogurtom, keksima i bijelom čokoladom.

  • 10

    Putujemo Bugarskom, Grčkom i Turskom

    +

    Nadahnuti jelima i kulinarskim tradicijama Grčke i Turske, Lora i Stoyan kreću u avanturu koja će obogatiti vaš stol. Uživajte u knedlama od krumpira, pečenom grahu s rajčicama i fetom, a vrhunac ove epizode je u halva s bademima i sladoledom.

  • 11

    Moderna klasika

    +

    U ovoj epizodi nam Lora i Stoyan predstavljaju svoje verzije starih klasika kao što su salata od rajčica s domaćim krem sirom i tapenadom od maslina, fricasse od mesnih okruglica i prekrasna mozaik torta.

  • 12

    Dan palačinki

    +

    Palačinke, jelo koje svi vole inspiracija su za ovu epizodu. Lora i Stoyan pokazat će kako pripremiti klasične palačinke s domaćom čokoladom, svečane američke palačinke s umakom od karamele i palačinke bez glutena s rižinim brašnom.

  • 13

    Proljetni jelovnik u našem stilu

    +

    Ova epizoda posvećena je proljetnim jelima. Stoyan pretvara klasičnu bugarsku kombinaciju janjetine i svježeg jogurta u juhu. Kombinira špinat sa sirom i jajima iz pećnice. Uz to, pokazat će nam i vrlo zanimljiv recept za tutmanik.

  • 14

    Proljetni jelovnik u našem stilu

    +

    Stoyan priprema zanimljivu salatu u kojoj glavnu ulogu imaju pečene paprike. Ljubitelji hrane naučit će kako da pileće šnicle ostanu sočne. Za desert je poseban kaša – jednostavna za pripremu i vrlo ukusna.

  • 15

    Stoyanovi najbolji recepti

    +

    Stoyan priprema zanimljivu salatu u kojoj glavnu ulogu imaju pečene paprike. Ljubitelji hrane naučit će kako da pileće šnicle ostanu sočne. Za desert je poseban kaša – jednostavna za pripremu i vrlo ukusna.

  • 16

    Okusi Italije

    +

    Stoyan je pravi obožavatelj domaće talijanske kuhinje. Juha je straciatela i špinat, glavno jelo je pečena palenta s aromatičnim gljivama a za desert priprema moka tortu.

  • 17

    Kulinarski dar

    +

    Kulinarski dar nije samo ispeći kolač, već i prezentirati ukusnu hranu svojim gostima. U ovoj epizodi Stoyan predstavlja salatu od povrća s vinaigretteom, za glavno jelo pripremit će pirjanu svinjetinu, a za desert kolačiće od oraha.

  • 18

    Nadahnjujući recepti za voljene osobe

    +

    Stoyan predstavlja tri zanimljiva recepta kojima će svatko razveseliti svoje najbliže. Jelovnik počinje brusketom s pečenim rajčicama. Glavno jelo je riba, poslužena s elegantnim umakom od limuna a za desert poslužuje poznatu kremu Catalana.

  • 19

    Hrana s poviješću

    +

    Razmišljajući o povijesti krumpira, Stoyan predstavlja recept za ukusne palačinke od krumpira sa slaninom. Njegova ideja za piletinu s kupusom iznenadit će mnoge a mali doboš kolači na kraju impresionirat će nas svojim okusom.

  • 20

    U svijetu ukusne hrane

    +

    Stoyan počinje sa salatom od graška i slanine koju Francuzi poslužuju kao ukras. Za glavno jelo priprema poširana jaja s umakom od vina koja u Burgundiji nazivaju Oeufs en meurette. Na kraju predstavlja recept za fine tartufe od limuna.

Recepti