Dobar tek

Lagana torta od limuna

00:40

Sljedeći TV termin

  1. Ponedjeljak 7 Prosinac u 03:40

    Utjeha kod kuće (E08 - S04)

  2. Ponedjeljak 7 Prosinac u 04:00

    Nova interpretacija (E09 - S04)

  3. Petak 11 Prosinac u 11:30

    Dobar tek 1, 1 (E01 - S04)

Sažetak

Lora i Stojan su u kuhinji prava ekipa. Nadahnjuju gledatelje da im se pridruže u kuharskoj pustolovini u kuhinji. U trećoj sezoni serije Dobar tek kuharski dvojac dijeli raznolike i neodoljive recepte za svaki dan te svoju ljubav prema hrani.

Isječci

Epizode

  • 1

    Salata od špinata od pira, mesne okruglice, Linzeri

    +

    Salata od špinata i pira, koju će Lora i Stojan pripremiti toliko je zasitna da se čak može pretvoriti u laganu večeru. Mesne okruglice s umakom iz starih dana bit će poslužene kao suvremeno, predivno i neodoljivo glavno jelo. Za finale, slatko.

  • 2

    Juha od graha, kruh sa sezamom, šakšuka

    +

    Svi recepti za varivo od graha uvijek su dobrodošli na našem stolu. Stojan i Lora odlučili su podijeliti tradicionalni recept Stojanove obitelji, sa slaninom, s mnogo povrća i mirisnim divljim kuminom. Uz njega ide kruh sa sezamom.

  • 3

    Cezar salata od cvjetače, riblje rolice, puding od riže

    +

    U ovoj epizodi Lora i Stojan prepuštaju se mašti i eksperimentiranju. pripremit će slavnu Cezar salatu od…pečene cvjetače. Ona se pretvara u nešto neodoljivo. Poslužuju ribu pečenu s lukom, rajčicama i mrkvom, što je popularno jelo u Bugarskoj.

  • 4

    Punjene paprike, pileći gulaš i Tatlii

    +

    Nadahnuti paprikama punjenim sirom i prženom slaninom, tipičnim jelom za grad Velingrad, Lora i Stojan odlučuju to jelo modificirati i pretvoriti u predjelo tako da mogu u njemu uživati ne samo ljeti. Pileće batake stavit će da se polako peku u pećnici skupa s mnogo zelenog povrća.

  • 5

    Vegetarijanski meni

    +

    Lora i Stojan ne skrivaju činjenicu da vole meso, ali ovaj put su odlučili pripremiti vegetarijanski meni. Salata će biti od crne leće sa svježim povrćem i dressingom od jogurta, a glavno jelo je odrezak - od celera. Apsolutno prefino. Imat će vremena i za tortu.

  • 6

    Sporo kuhana svinjska lopatica i domaći kruh

    +

    Lora i Stojan započinju današnji dnevni meni s nadjevom i zanimljivom salatom s pečenim paprikama, slanutkom i rajčicama. Nakon toga će umijesiti ukusni domaći kruh, a glavno jelo će biti zaista impresivno: polako pečena svinjska noga poslužena s umakom i krumpirima.

  • 7

    Talijanska kuhinja

    +

    Talijanska kuhinja oduvijek je uzbuđivala kuhare diljem svijeta i zato će Lora i Stojan pripremiti tri jela nadahnuta kuhinjom čizmice. Počinju saltimboccom, koju će napraviti od piletine i poslužiti je kao kanapee uz vino.

  • 8

    Španjolski omlet i souffle

    +

    Početak ovog jelovnika je kućni i ukusan, to je topla pačja juha, gusta i zasitna. Nakon toga nas Lora i Stojan vode u Španjolsku uz recept za tortilje od krumpira ili španjolski omlet. To je jelo koje se lako priprema i prilagođava svačijem ukusu. U omlet dodaju ljuti chorizo i krasan ovčji sir.

  • 9

    Balkanski jelovnik

    +

    U ovoj će epizodi Lora i Stojan pripremiti zadivljujući balkanski miš-maš s mnogo okusa, karaktera i strasti. Od graha će pripremiti hummus uz hrskavo lisnato tijesto s aromom tipične bugarske biljke, samardale. Što slijedi? Ražnjići s iznenađenjem.

  • 10

    Salata od quinoe, svinjska vratina i desert od kokosa

    +

    Kuhanje, razgovori o hrani i uživanje u njoj, u tome su Lora i Stojan najbolji. Kompletiraju jelovnik dok ugodno ćaskaju. Šarolika salata od quinoje i povrća, pržena svinjska vratina s rižom i desert u čaši - malo korice, banane i kokos. Dobar tek je zajamčen!

  • 11

    Baskijski pileći paprikaš, focaccia i krem juha od tikvica

    +

    U ovoj se epizodi može osjetiti miris Sredozemlja. On dolazi od okusa i aroma. Krem juha od tikvica priprema se s mnogo bosiljka, a focaccia s ružmarinom, maslinama i maslinovim uljem. Povezujemo glavno jelo s Baskijom, piletina, paprike i varivo od rajčica. Neodoljivo.

  • 12

    Bulgur s halloumi sirom

    +

    Jelovnik koji su Lora i Stojan isplanirali za ovu epizodu izgleda svečano. Salata od bulgura i halloumi sira tako je ukusna i zasitna da se može poslužiti kao glavno jelo. Je li moguće odbiti neodoljivi janjeći but s tjesteninom i špinatom? Krasni muffini s makom, sušenim marelicama i čokoladom.

  • 13

    Farfalle i čokoladna šalota

    +

    Što su Lora i Stojan isplanirali za danas? Salatu od avokada, tjestenine i mrkve pečenu u pećnici i čokoladnu šarlotu. Predivan meni koji svi vole i koji okuplja obitelj oko stola.

  • 14

    Terrine od zečetine, piletina i čokoladne tortice

    +

    Elegantno hladno predjelo pripremljeno od zečetine i posluženo uz svježu salatu. Nakon toga Lora i Stojan će pripremiti krasnu piletinu s estragonom i jednako ukusnim umakom. Ali to nije sve. Uz glavno jelo ide i pečeni krumpir. Desert je ekstravagantan - čokoladne tortice s puslicama i malinama.

  • 15

    Juha od gljiva, janjeći fatteh i gris puding

    +

    Jelovnik počinje toplom, gustom juhom. U tradicionalnu juhu od gljiva Stojan i Lora odlučili su dodati sir cheddar, koji će se rastopiti i dodati gustoću i okus. Aromu daljina donosi mekana janjetina s umakom. Jedinstveno, ukusno jelo, koje svi moraju kušati.

  • 16

    Salata od grahas ribom, tjestenina i desert od bezea

    +

    Dvije vrste ribe, grah i svježe cherry rajčice. Pitate se što će izaći iz te kombinacije. Odgovor je veličanstvena salata od graha. Lora i Stojan je obožavaju jer je drukčija, zasitna i zanimljiva. Zatim koriste razne domaće kobasice uz tjesteninu. Na kraju, desert koji se pamti po teksturi i okusu.

  • 17

    Francuski jelovnik

    +

    U ovoj epizodi, Lora i Stojan podsjećaju gledatelje zašto francuska kuhinja ima svjetsku slavu. Prvo pripremaju salatu Lyonnaise, ponos grada Lyona. Samo tri sastojka, a sjajan okus. Zatim slijedi fricassée od zečetine s vrhnjem i maslacem.

  • 18

    Jelovnik bez mesa

    +

    Današnji recepti Lore i Stojana ne sadrže meso. Dva su vrlo siromašna, ali nisu zato loša, baš naprotiv. Juha od crvenih pečenih paprika, pasrtnaka i pečenog češnjaka obiluje omiljenim okusima i aromama. Sicilijanska Caponata radi se od patlidžana, rajčica i maslina, a lasagne su od špinata i sira.

  • 19

    Moderna bugarska kuhinja

    +

    Tarator, musaka, pečene jabuke, jelovnik iz udžbenika. Kako će Lora i Stojan pripremiti ta jela tipična za bugarsku kuhinju? Tarator će biti malo drukčiji, s rotkvicama, a salata ledeno hladna i ukusna. Musaku će zaviti u lisnato tijesto,a ishod je luksuzan.

  • 20

    Salata od pilećih jetrica, svinjetina i tortica s trešnjama

    +

    Što Lora i Stojan planiraju skuhati u ovoj epizodi? Omiljena pileća jetrica sa slaninom bit će uključena u prefinu salatu. Impresivno je to predjelo za goste. Zatim slijedi impresivno glavno jelo, svinjetina u mrežici. Pripremaju je osobito sočnu. A što je za desert? Miriše na bademe i naranče.

Recepti