Dobar tek
Dobar tek
Salata s popečcima od graha i salsom od rajčice
00:51Sljedeći TV termin
Utorak 26 Rujan u 16:50
Ulična hrana (E20 - S03)
Srijeda 27 Rujan u 00:30
Ulična hrana (E20 - S03)
Srijeda 27 Rujan u 04:20
Ulična hrana (E20 - S03)
Isječci
Soda-pogačice s maslacem
00:34Sholezard
00:47Kabulski pilav
01:04Afganistanska salata
00:30Keksići od oraha s kremom od kave
01:02Paella s piletinom i kozicama
01:14Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom
00:46Biskvit natopljen sirupom od bazge
00:51Šarena salata od pira, brokule i paprika s halloumijem
00:52Pileća prsa na naglo s kremastim kukuruzom
00:57Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
00:54Orzo sa špinatom i sirom
00:41Kolač s nevidljivim jabukama i karameliziranim orasima
00:59Grah s vrganjima
01:02Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom
00:47Palačinke s kvascem
00:39Svinjetina s lukom i taranom
00:46Salata od dimljene pastrve i sira
00:48Karamel-krema s jagodama
00:47Sporo kuhani teleći obrazi sa zgnječenim krumpirom
01:02Mini gibanice od pirovog brašna
00:43Browniji s višnjama i glazurom od snijega
00:52„Kokice“ od piletine s umakom od jogurta
00:49Pizza-salata
00:58Menemen
00:52Rolice od patlidžana
00:56Malabi s preljevom od jagoda
00:46Gibanica od sira s kuhanim korama
00:59Ljutenica s piletinom
00:39Garaš-tortice
01:18Kolač od limuna
00:59Fileti skuše s grahom
00:46Kolač od limuna
00:59Dip umak od krumpira i kapara
00:31Kolač od keksa s kremom od naranče i karamelom
01:14Vinski gulaš od svinjetine i pire od korjenastog povrća
01:15Pire od bijelog graha s brzo ukiseljenim povrćem
01:06Janjeći kotleti s gratiniranim krumpirom
01:30Dip umak od tikvica i oraha
00:37Kruh od pira i oraha
00:36Čokoladni mousse s malinama
00:59Pečeni zec s mladim krumpirima i senfom
00:57Mini quiche sa sirom i špinatom
00:52Torta od jagoda
01:48Chowder od lososa i slanine
00:58Salata od crvenog kupusa s mariniranim lukom
00:59Somlói galuska
01:46Fijaker gulaš
00:52Haluški (slovački valjušci od krumpira)
00:53Aromatična janjetina s rižom
01:08Okrugla štruca sa smeđim maslacem i aromatičnom soli
01:13Pužići od malina s karameliziranim snijegom
01:12Punjeni svinjski kare i jufke s vrganjima
01:22Dip umak od graška s mariniranim sirom
01:03Vitoški vrh
01:44Mazalice s brzom ljutenicom
00:59Rodopska krumpiruša (pita od krumpira)
01:44Kolač s glazurom od karamele i pistacija
01:03Zlatokosina rođendanska torta
01:27Patka Magret s umakom od naranče
01:22Humus od bundeve
00:39Raspberry Coconut Candies
00:20Krema od limuna s karameliziranom meringom
00:49Pite sa slatkim i slanim nadjevom
01:14Sendviči s pjenicom od avokada
00:31Mliječna pita
00:34Riblja juha sa zelenim umakom
01:25Arapski kolač s karameliziranim bananama
00:56Mesne okruglice s humusom i jogurtom
01:04Pileći fileti sa smeđim krumpirima i BBQ umakom
01:15Vafli od tikve
00:44Slavenski gulaš
00:48Popečci od skute s umakom od rajčice
00:47Halloumi fatuš salata s rotkvicama i špinatom
00:59Gratinirani krumpir sa sirom i kobasicom
00:57Salata od špinata, ječma i nara
00:56Tortice od mrkve
00:55Marinirana svinjska pisanica sa sofenka grahom
00:52Pogača s dimljenom slaninom i lukom
01:01Palačinke s čokoladnom mascarpone pjenicom
01:20Pileći file sa slatko-kiselim umakom i pireom od graška
01:04Salata od rukole, paprike i crvenog graha
00:31Pite od mljevenog mesa i povrća
01:17Rižoto od cvjetače sa škampima
01:03Salata od rajčica s pjenicom od sira
00:58Krem juha od graška s dimljenom pastrvom
00:33Punjeni krumpiri
00:48Pereci punjeni Mozzarellom
01:20Svinjska pisanica s kruškama i plavim sirom
01:12Juha od jeruzalemskih artičoka s kaduljom
01:07Tutmanik (Kruh sa sirom)
01:06Proljetna Panagyurski jaja (Poširana jaja sa sirom i jogurtom)
00:48Rolada od jabuka i cimeta
01:32Pureći burger sendvič
01:16Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira
01:04Kuglof s čokoladnom glazurom
01:02Gratinirane tikvice
00:47Pileća krilca s BBQ umakom i preljevom od plavog sira
01:01Panna Cotta od mandarina
01:06Juha od batata s tostiranim lješnjacima
00:53Kremasti grah sa začinskim uljem i kobasicama
01:17Desert od riže s pistacijama i ružinom vodicom
00:59Okrugli kruh s maslacem i šarenom soli
01:31Juha od crvene leće
00:30Uskršnja peciva s čokoladom
01:09Pačji bataci s korjenastim povrćem i crvenim kupusom
01:01Ekmek Kadaifi desert
01:13Juha od crvene leće
00:30Grčka musaka
01:45Filet bakalara s grahom i dimljenom slaninom
00:39Pečeno povrće s kremom od indijskih oraščića
01:11Umak od ovčjeg sira s pečenim lukom i sezamom
01:14Muffini od borovnica
00:38Pohana piletina
01:00Lisnata zelena salata s preljevom od malina
00:52Talijanska kremasta peciva (Maritozzi)
01:19Svinjetina s Mascarponeom i pečenim Cherry rajčicama
01:08Povrtni Borscht
00:48Tiganici (Uštipci)
00:45Tikvice sa sirom i salsa umakom
00:48Orzo salata sa sušenim rajčicama i goveđim sudžukom
01:05Torta od sira s malinama
00:50Zapečene mesne okruglice s tjesteninom i umakom od rajčica
01:31Kruh s češnjakom i namaz od zelenih maslina
01:07Proljetna salata
00:50Torta od oraha s džemom od šipka
01:33Pečeno pile s mladim krumpirima i umakom od senfa
01:37Salata od krastavaca i šparoga
01:04Cupcakesi s kupinama
01:23Pečeni batat sa slanutkom i avokadom
01:21Talijanska svadbena juha
01:02Pečene jabuke s Crème Brûlée pudingom
01:22Listovi vinove loze punjeni janjetinom
00:59Punjene paprike (iz Velingrad regije)
00:57Torta od smeđeg maslaca s preljevom od maka
00:59Svinjski kotleti Milanese
01:00Salata od krumpira i Ricotte
00:56Lagana torta od limuna
00:40Desert sa šumskim voćem
00:51Pečeno pile Adobo
01:01Salata od rajčice s pečenim lukom i Halloumi sirom
00:47Teleće rolice punjene paprikom
00:52Palačinka s povrćem i kobasicom
00:57Salata s tikvicama i mrkvom
00:34Medovik (ruska medena torta) s grčkim jogurtom i borovnicama
01:32Turske mesne okruglice
00:52Labneh (sir od jogurta) s orašastim plodovima i Zaatarom
00:49Odresci od patlidžana
01:10Kolumbijske kukuruzne tortice
00:32Humus od cikle
01:04Slatka Banitsa s kremom od mlijeka
01:10Zapečene rolice od tikvica i mljevenog mesa
01:00Salata od zelenih mahuna s preljevom od limuna
01:03Rolice od palačinki s jagodama i Mascarponeom
01:43Piletina s rižom na maslacu i pireom od mrkve
01:23Juha od kobasice i ječma
00:46Quiche sa kobasicama
00:52Kolač od maka i ricotte
01:14Teleća jetra s kobasicama Chorizo i gljivama
01:04Juha od špinata i slanutka
00:39Conchiglioni s piletinom i sirom
01:04Umak od sira i artičoke
00:45Juha od rajčice s poširanim jajima
00:49Rolada od slanine s nadjevom od šunke i sira
00:55Riba s umakom od šafrana i couscousom
01:10Slani muffini
00:59Punjena janjeća plećka
01:19Domaća pita od špinata i kozjeg sira
01:09Zalogajčići od sira i mrkve
00:45Goveđa rebarca u pivu
00:52Punjene čili papričice
00:38Salata od bulgura i krastavca
00:59Pulled pork - trgana svinjetina
00:59Kruščići sa svježim začinskim biljem
00:49Pečeni sir sa sušenim smokvama
00:52Krema od kokosa i ananasa
00:49Popečci od tikvica i skute
00:59Šarena pileća juha
01:19
Epizode
1
Omiljeni recepti iz djetinjstva
+Lora i Stoyan u ovoj epizodi prebiru po uspomenama na koje ih podsjećaju dragi okusi omiljenih jela iz djetinjstva. Pripremaju chushku byurek, malo drugačiju inačicu klasične musake, i kolačiće po receptu Lorine mame.
Sljedeće na rasporeduSrijeda 27 Rujan u 11:25Na 24KitchenSljedeće na rasporeduSrijeda 27 Rujan u 16:50Na 24Kitchen2
Staro, ali ukusno
+Lora i Stoyan će nadahnuti hrvatskom kuhinjom pripremiti mlince i podijeliti recept za blagdansku pečenu patku. Nakon laganih mlinaca i svečane pečene patke, pripremaju i desert: slatku makovnjaču koju odlikuju kontrast boja i nenadmašni okus.
Sljedeće na rasporeduČetvrtak 28 Rujan u 11:25Na 24KitchenSljedeće na rasporeduČetvrtak 28 Rujan u 16:50Na 24Kitchen3
Kod kuće
+Dan je posvećen omiljenim domaćim jelima. Lora i Stoyan započinju s brzom salatom od kupusa s veganskom majonezom. Slijedi poseban gulaš sličan čirpanskim ćuftama. Kulinarski dvojac za kraj priprema uskrsne okruglice s domaćim čokoladnim namazom.
Sljedeće na rasporeduPetak 29 Rujan u 11:25Na 24KitchenSljedeće na rasporeduPetak 29 Rujan u 16:50Na 24Kitchen4
Grčko ljeto
+Grčka je poznata po ukusnoj hrani, a Lora i Stoyan ubrajaju se među njezine obožavatelje. Naš će dvojac u ovoj epizodi kuhati poznatu pileću juhu od jaja i limuna, pripremati domaće ćevape od janjetine i ispeći ukusan kruh sa sirom.
Sljedeće na rasporeduPonedjeljak 2 Listopad u 11:25Na 24KitchenSljedeće na rasporeduPonedjeljak 2 Listopad u 16:25Na 24Kitchen5
Ljeto
+Lako i brzo predjelo od sira s tikvicama na žaru Lorin je i Stoyanov prvi recept. U istom duhu nastavljaju s brzom, laganom i osvježavajućom tjesteninom s kozicama. Desert je leden i zanosan: semifreddo sa smokvama i karameliziranim kadaifom.
Sljedeće na rasporeduUtorak 3 Listopad u 11:25Na 24KitchenSljedeće na rasporeduUtorak 3 Listopad u 16:25Na 24Kitchen6
Stoyan priprema zabavu
+Što pripremiti kad očekujemo goste? Lora i Stoyan s nama će rado podijeliti odgovor. Tek će nam pobuditi laganim predjelom od patlidžana i kremastog sira, hrskavim carskim mesom s aromatičnim krumpirom i pomalo zaboravljenom halvom od griza.
Sljedeće na rasporeduSrijeda 4 Listopad u 11:25Na 24KitchenSljedeće na rasporeduSrijeda 4 Listopad u 16:25Na 24Kitchen7
Istanbul
+Očarani Istanbulom, Lora i Stoyan pokazat će nam tri orijentalna jela: juhu od teleće koljenice za doručak ili predjelo, sarmice od vinove loze s bulgurom za glavno jelo i saralije za desert. Uče nas motati sarme i štapom oblikovati saralije.
Sljedeće na rasporeduČetvrtak 5 Listopad u 11:25Na 24KitchenSljedeće na rasporeduČetvrtak 5 Listopad u 16:25Na 24Kitchen8
Uspomena iz djetinjstva
+Lora i Stoyan daju nam ideju za toplu krumpir-salatu s dimljenom pastrvom i hrskavim mrvicama koju možemo poslužiti i kao lagano glavno jelo. U drugom receptu stvaraju nešto od ničega – popečke od rajčica. Slatka je završnica šareni tart s voćem.
Sljedeće na rasporeduPetak 6 Listopad u 11:25Na 24KitchenSljedeće na rasporeduPetak 6 Listopad u 16:25Na 24Kitchen9
Iz bakinog vrta
+Osebujne rustikalne palačinke s aromatičnim zelenim umakom, sirom i orasima prvi su recept koji će Lora i Stoyan podijeliti s gledateljima. Nakon brzog variva rade najlakši kolač od keksa koji možemo zamisliti.
Sljedeće na rasporeduPonedjeljak 9 Listopad u 11:25Na 24KitchenSljedeće na rasporeduPonedjeljak 9 Listopad u 16:25Na 24Kitchen10
Bezmesno, a ukusno
+Jednostavna juha s gljivama i rižom, dojmljiva riža s patlidžanima i pržene pogačice s maslinama tri su jela bez neuobičajenih sastojaka s kojima će Lora i Stoyan oduševiti ljubitelje ukusne vegetarijanske hrane.
Sljedeće na rasporeduUtorak 10 Listopad u 11:25Na 24KitchenSljedeće na rasporeduUtorak 10 Listopad u 16:25Na 24Kitchen11
Nedjeljna idila
+Lora i Stoyan daju nam ideju za obiteljski nedjeljni ručak. Piletina stifado slasno je blagdansko glavno jelo, ukusnu šarenu salatu pripremaju od povrća na žaru, a desert je pita koja nalikuje svima omiljenoj riži na mlijeku i karamel-kremi.
Sljedeće na rasporeduSrijeda 11 Listopad u 11:25Na 24KitchenSljedeće na rasporeduSrijeda 11 Listopad u 16:25Na 24Kitchen12
Dašak Jadrana
+Zanimljiva inačica juhe od bundeve prvo je jelo koje Lora i Stoyan nude gledateljima. Slijede svečano glavno jelo – pašticada od kunića, te slatka domaća pita s tankim hrskavim korama i slasnim nadjevom.
13
Solun
+Lora i Stoyan će nam nadahnuti grčkom kuhinjom pokazati recept za pileće ražnjiće u tajnoj marinadi. Uz ražnjiće nam nude predjelo od jogurta s ciklom i hrskavim kiselim krastavcima, a na kraju peku natopljeni kolač od naranče i marelica iz kompota.
14
Bospor
+Kao pravi ljubitelji turske kuhinje, Lora i Stoyan s nama su odlučili podijeliti recepte koje često i sami pripremaju: juhu od crvene leće, pljeskavice od bulgura i kolačiće od sezama.
15
Od svuda pomalo
+Bogata i zasitna goveđa juha, laka kajgana s usoljenom govedinom te sočna, pahuljasta torta s obiljem oraha i oštrinom agruma tri su recepta koja Lora i Stoyan pripremaju dok prebiru po zanimljivim uspomenama i dogodovštinama.
16
Albansko gostoprimstvo
+Lora i Stoyan donose nam tri zanimljiva recepta iz albanske kuhinje. Započinju s fergeseom – omletom u koji umjesto paprika idu jetrice. Slijede brze i lake pogačice iz tave te balkanska inačica latinskoameričkog kolača tres leches ili „tri mlijeka“.
17
Rodopsko gorje
+Kad su u izobilju šumske gljive, najbolje je skuhati juhu, prvi prijedlog Lore i Stoyana. Nakon juhe rade osebujni keşkek i daju nam ideju za laku domaću halvu.
18
Na selu
+Lora i Stoyan često zavire u stare bilježnice s receptima, gdje pronalaze prava blaga poput variva od bamije, zapečenih mesnih okruglica s mliječnim umakom i medenjaka, koje spremaju u ovoj epizodi.
19
Dan bez mesa
+Lora i Stoyan će nam na dan posvećen bezmesnim jelima pokazati recept za ukusne popečke od špinata poslužene uz jogurt s limunom. Salata je zasitna – zelena leća s ciklom i kremastim sirom, a desert – lijepi kolačići u dvije boje.
20
Ulična hrana
+U posebnoj epizodi gostuje sedamnaestogodišnji Michail Filipov, koji sanja postati slavni kuhar. Lora, Stoyan i Misho pripremaju choripán i cheeseburger sa slaninom jer budući kuhar obožava uličnu hranu. Na kraju peku kolačiće neobičnog oblika.
1
Tajne bugarskih planina
+Kada su dva chefa također i planinari, nije iznenađujuće da njihove liste recepata sadrže jela s temom planina. Napravit će poznatu Rhodope Patatnik (pitu od krumpira) i legendarni Strandzhanki.
2
Nešto tradicionalno, zeleno i prozračno
+U ovoj epizodi, Lora i Stoyan rade zanimljiv umak od graška, koji je brz za pripremu. Glavno jelo će biti još zanimljivije – punjena svinjetina na krevetu od rezanaca.
3
Na bugarski način
+Recepti tipični za bugarsku kuhinji oduvijek zauzimaju posebno mjesto u srcima Lore i Stoyana. Dva će chefa gledateljima pokazati svoje omiljene recepte pripremljene na zanimljiv način.
4
Na lijepom, plavom Dunavu
+Jela s nepoznatim imenima, nevjerojatne priče i okusi, koje svi vole – to je ono što Lora i Stoyan planiraju pokazati u ovoj epizodi. Gledatelji će vidjeti slovački Haluski, bečku verziju gulaša i još mnogo toga.
5
Gdje more ljubi zemlju
+Kako napraviti našu omiljenu salatu od kupusa još elegantnijom i impresivnijom – točno to pokazuju Lora i Stoyan. Zatim, pripremaju Lonac s lososom i slaninom, te posebnu tortu od jagoda.
6
Francuski bistro
+Za početak, Lora i Stoyan gledateljima daju odlične ideje za mini pite ili male ukusne zalogaje napravljene od tijesta i nadjeva, koji dozvoljavaju raznovrsnost kulinarskih ideja. Glavno jelo će biti nešto posebno, Bak.
7
Proljetni recepti
+Za sve koji vole raditi vlastiti kruh, Lora i Stoyan nude zdravije verzije, napravljene s pirom i orasima. Kao dodatak, napravit će brzo predjelo – Qatiq s tikvicama.
8
Brza domaća jela
+Ugoda i šarm domaćih jela je nešto što svi vole. Zato Lora i Stoyan odlučuju pokazati svoja tri obiteljska recepta, ali se usredotočiti na zanimljivu prezentaciju. Gledatelji će vidjeti brzu verziju hrskave, ukiseljene vegete.
9
Povetarac sa mora
+U ovoj epizodi, Lora i Stoyan nude zanimljivu interpretaciju dobro poznatih recepata. Umjesto pirea od krumpira, napravit će fantastičan umak od krumpira s kaparama.
10
Zaboravljeno, ali jako ukusno
+Omiljeni tradicionalni bugarski recepti, još su jednom nadahnuće za Loru i Stoyana. Gledateljima će pokazati kako se priprema pita od sira s domaćim korama. Napravit će poznato jelo Lyutika od piletine i mini deserte.
11
Orient Express
+Rolice od patlidžana s ukusnim punjenjem, prekrivene umakom od rajčice – ovo je poseban recept, koji nam domaćini planiraju demonstrirati. Nakon toga, dijele lagani recept za kruh turskih korijena, Menemen.
12
Dječja zabava
+U ovoj epizodi, Lora i Stoyan imaju cilj za pripremu recepata, a to da ih vole djeca i njihovi roditelji. Odlučili su napraviti pizzu sa salatom, ukusne kokice s piletinom i kolač od čokolade s višnjama. Na kraju, svi su sretni.
13
Za znalce
+Lora i Stoyan pokazuju da je kuhanje stvarno zadovoljstvo, a rezultat je ukusna nagrada za težak rad. Potiču gledatelje na izradu vlastitog tijesta, a glavno jelo će biti sporo kuhani goveđi obrazi.
14
U hladu
+Svježa salata s dimljenom pastrvom i sirom, koja izgleda kao nešto iz skupog restorana – to će nam pokazati Lora i Stoyan. Nakon tog recepta, napravit ćemo brze zalogaje od svinjetine s lukom i tarhanom.
15
Jela za oduševljavanje
+Salata u kojoj je naglasak na male kruščiće od graha – to je prvi recept u ovoj epizodi. Nakon toga, gledatelji će dobiti pametan trik za punjenje prsa, a desert je njihov omiljeni kolač od sira s limetom.
16
Lagano i jednostavno
+Lora i Stoyan shvaćaju da češće rade gazpacho nego toplu juhu od rajčice. Zato će nam pokazati brzu, ali jako ukusnu verziju toga. Zatim hrskave krokete od puretine i umak od curryja.
17
Ravno iz vrta
+Zabavna strana kulinarske umjetnosti bit će tema razgovora između Lore i Stoyana, dok pripremaju životopisnu salatu od pira, graha i gljiva, te nevidljivi desert od jabuka.
18
Poznato, ali drugačije
+U ovoj epizodi, Lora i Stoyan kuhaju jednostavna, ali jako ukusna jela u kojima otkrivaju veliki potencijal za improvizaciju. Umjesto klasične riže sa špinatom, kuhaju tjesteninu koja izgleda kao riža, sa špinatom i sirom.
19
Svježe, zeleno i hrskavo
+U ovoj epizodi, Lora i Stoyan imaju posebnog gosta afganistanskih korijena, Saru Faizi. Sara je izbjeglica koja Bugarsku vidi kao drugi dom. Ona će ispričati o svojoj strasti za kuhanjem i sve troje pripremit će njezina omiljena jela.
20
Afganistanska kuhinja
+U ovoj epizodi, Lora i Stoyan imaju posebnog gosta afganistanskih korijena, Saru Faizi. Sara je izbjeglica koja Bugarsku vidi kao drugi dom. Ona će ispričati o svojoj strasti za kuhanjem i sve troje pripremit će njezina omiljena jela.
1
Klasik na novi način
+Punjene paprike postoje u nebrojenim varijacijama, ali samo nekoliko ljudi je svjesno načina na koji ih pripremaju u Velingradu. Za Loru i Stoyana, recept je pravo otkriće i željni su ga podijeliti s gledateljima.
2
Svi će biti sretni
+Kada dvije stvari slažu na savršen način, Talijani kažu da su kao bračni par. Baš se tako slažu sastojci koje će Lora i Stoyan spojiti u prvom receptu. Zove se talijanska svatovska juha i priprema se s uobičajenim stvarima u smočnici.
3
Nedjeljna gozba
+Raskošno i ekstravagantno kao za nedjeljnu gozbu – to će Lora i Stoyan napraviti u ovoj epizodi. Nakon što pripreme elegantnu salatu od krastavaca i šparoga, ispeći će cijelo pile s mladim krumpirima i umakom od senfa.
4
Mediteranski okusi
+Inspirirani okusima Mediterana, Lora i Stoyan odluče napraviti raskošnu proljetnu salatu koja ide odlično uz pahuljasti kruh od češnjaka i namazom od maslina. Ovaj recept je za bakalar, koji je duo odlučio poslužiti uz odličan prilog.
5
Prekuhana jela
+Puno povrća i orašastih plodova, koje se transformiraju u nježnu kremu, popraćene prikladnim začinima – to je Lorina i Stoyanova tajna pripreme ukusnih jela bez proizvoda životinjskog podrijetla, koje će sa zadovoljstvom podijeliti s gledateljima.
6
Hrana koja stvara sjećanja
+Dati salati glavnu mjesto na stolu i nije lak zadatak, ali Lora i Stoyan znaju kako to postići. U ovoj epizodi, odlučili su je napraviti s orzo tjesteninom, šarenim povrćem i kobasicom od govedine kako bi postigli još ukusniji rezultat.
7
Za vikende i blagdane
+U ovoj epizodi, Lora i Stoyan rade juhu jarkih boja. Ovo je bezmesna verzija boršča i svakako su zadovoljni krajnjim rezultatom. Poseban recept će biti pohana svinjetina i pečene cherry rajčice.
8
Opuštena subota
+Recepti koji će usrećiti našu obitelj i prijatelje, na primjer, subotom – to će naši domaćini prezentirati u ovoj epizodi. Prvo će napraviti zelenu salatu s preljevom od malina, zatim će nam otkriti tajnu savršeno pečenog pileta.
9
Grčki otok
+Recepti u ovoj epizodi inspirirani su jelima koje je Lora probala na otoku Skopelosu u Grčkoj. Njih dvoje napravit će predivan umak od ovčjeg sira, pečenog luka i sezama. Nakon toga napravit će poznatu grčku musaku.
10
Hrana za bolje raspoloženje
+Kako napraviti ukusnu i impresivnu juhu sa samo par proizvoda – to je tajna koju su Lora i Stoyan odlučili podijeliti. Juha od crvene leće je jednostavna i brza za napraviti, pa će im ostati vremena za nešto još posebnije.
11
Najdraža balkanska jela
+Kuharske tradicije Balkana isprepliću se kroz sve recepte koje Lora i Stoyan imaju na današnjem jelovniku. Prema tradiciji, goste se dočekuje s kruhom i soli, zato je prvi recept posvećen kruhu s maslacem i bugarskim lukom.
12
Lagana jela na neobičan način
+U ovoj epizodi Lora i Stoyan nas iznenađuju s juhom od krumpira, ali slatkog, te twistom u okusu. Rižoto neće raditi s rižom, nego s cvjetačom. Na oko će izgledati normalno, ali okus je sasvim drugačiji od tradicionalnog.
13
Za prijatelje
+Pileća krilca nisu samo omiljeno predjelo koje se poslužuje uz pivo, nego i nešto što djeca jako vole. Lora i Stoyan pokazat će gledateljima kako kod kuće napraviti neodoljiva ukusna krilca s umakom za roštilj.
14
Pripremite se za brunch
+U ovoj epizodi Lora i Stoyan pripremaju tri zanimljiva recepta za subotnji i nedjeljni međuobrok. Za početak, tople, zlatne pite s nadjevom od topljenog sira i mirisnih gljiva. Drugi prijedlog je sendvič od puretine, koji je sve samo ne običan.
15
Najdraža bugarska jela
+Recepti poput pečenih punjenih krumpira, jaja u Panagyurishte stilu i poznatog pahuljastog kruha sa sirom koji svi vole, prisutni su u svakom domu u Bugarskoj. Lora i Stoyan imaju ideju podijeliti svoje verzije tih omiljenih recepata
16
Otmjena jela
+Svi volimo jednostavne recepte, ali ponekad moramo napraviti nešto posebnije. Ili smo naišli na nepoznati proizvod koji ne znamo kako pripremiti, kao na primjer, jeruzalemske artičoke. Lora i Stoyan otkrit će nam kako od nje napraviti ukusnu juhu.
17
Lagani ručak ili večera
+U ovoj epizodi Lora i Stoyan odlučili ponuditi recepte svojih obožavatelja, prikladni za lagani ručak ili večeru. Počinju s krem juhom od graška koju će ukrasiti komadom dimljene pastrve.
18
Restoran, ali doma
+Svi mi želimo da se gosti u našoj kući osjećaju kao u dobrom restoranu. Lora i Stoyan svojim obožavateljima nude takve ideje. Epizodu otvaraju elegantnom salatom od rikole, paprike i crvenog graha, zatim slijedi pileći file, te čokoladna pjenica.
19
Svi za stolom
+Recepti koji odmah privlače sve za stol, recepti su koje Lora i Stoyan odlučuju prezentirati. Tankom kruhu s dimljenom slaninom i lukom nitko ne može odoljeti. Zatim poseban recept za svinjsku pisanicu s grahom, a napravit će i kolače od mrkve.
20
Okus doma
+Jelovnik dana počinje zanimljivom salatom od ječma, šipka i špinata, koja će iako nije tradicionalna, biti cijenjena. Zatim će Lora i Stoyan napraviti složenac od sira i kobasica, te čokoladnu tortu koju će zaliti preljevom od čokoladne karamele.
21
Miris istoka
+Nadahnuti kulinarskim tradicijama Istoka, Lora i Stoyan napravit će Fatuš salatu s rotkvicama, špinatom i Halloumi sirom. Sljedeće će napraviti humus kolačiće i poznati desert Kodrit Kadir.
22
Jela bez mesa
+Što će kuhati Lora i Stoyan, ako odluče izbaciti meso iz svoje prehrane? Odgovor na to pitanje je u ovoj epizodi. Posebne pljeskavice s umakom od rajčice, varivo od jednostavnih proizvoda, te hrskavi vafli od bundeve.
23
Omiljeni domaći recepti
+Kada pričamo o domaćim receptima, svatko mislim na različite stvari. Za Stoyana, to je ukusna riblja juha napravljena od više vrsta ribe. Za Loru, to je piletina s krumpirima i umakom od senfa. Ali oboje vole pitu od mlijeka, uspomenu na djetinjstvo.
24
Poslijepodnevna čajanka
+Umjetnost čajanke – Lora i Stoyan su ovu epizodu posvetili toj temi. Svojim gledateljima će objasniti sve o “Engleskom popodnevnom čaju” i dati puno ideja za slatke i slane zalogaje za čajanku.
25
Dan za princeze
+Disney bajke, a posebno princeze, bit će nadahnuće Lori i Stoyanu u ovoj epizodi. Bundeva će se pretvoriti u odličan humus, baš kao što se u priči o Pepeljuzi bundeva pretvorila u kočiju.
251
Dan za princeze
+Disney bajke, a posebno princeze, bit će nadahnuće Lori i Stoyanu u ovoj epizodi. Bundeva će se pretvoriti u odličan humus, baš kao što se u priči o Pepeljuzi bundeva pretvorila u kočiju.
1
Šareno
+Lora i Stojan pripremaju ukusna, razigrana i živopisna jela. Prvo će skuhati zanimljivu pileću juhu. Osim same pripreme, pokazat će nam i kako se treba rasjeći cijelo pile. Epizoda se nastavlja uštipcima od tikvica i skute, kokosom i ananasom.
2
Užitak za nepce
+Današnji brzi recept je pečeni sir sa sušenim smokvama i orašastim plodovima. Lora i Stojan predstavit će nam i recept za azijsko pareno pecivo. Jelo dostojno posebnih prigoda je vučena svinjetina, koju možemo kušati i kao ukusni sendvič.
3
Gozba petkom
+Što možemo pripremiti za druženje s prijateljima u petak navečer? Lora i Stojan nude nam tri sjajne ideje. Bulgur i salata od krastavaca, punjeni feferoni i goveđa rebarca pirjana u pivu. To su recepti koje ćete dugo pamtiti.
4
Iz bakinog vrta
+Ova je epizoda posvećena domaćoj hrani. Sir i svježe mrkve za predjelo. Domaća banica punjena špinatom i kozjim sirom, a Lora i Stojan sami će razvući lisnato tijesto. Naučit ćemo i recept za punjenu janjeću plećku s povrćem.
5
Za posebne goste
+Lora i Stojan predstavljaju jela kojima možemo dostojno dočekati goste. Ukusni muffini jednostavni su za pripremu. Tu su i prijedlozi za glavna jela. Prvi je riba s umakom od šafrana i kus-kusom. Drugi je inačica vrlo popularnog jela - mesne štruce.
6
Idilično
+Lora i Stojan nude nam tri zanimljiva prijedloga. Juha od rajčice s poširanim jajima priprema se s namirnicama dostupnim u svakom domu. Umak od sira i artičoka brza je i ukusna poslastica. Treći su recept conchiglioni s piletinom i sirom.
7
Dašak Sredozemlja
+Lora i Stojan pripremaju recepte s daškom Sredozemlja. Za juhu su vam potrebni samo limenka slanutka, malo povrća i pravi začini. Drugi je prijedlog goveđa jetra s gljivama i chorizo kobasicama. Emisija završava kolačem od maka i ricotte.
8
Utjeha kod kuće
+Iz Lorine i Stojanove kuhinje šire se divni mirisi budući da danas u pećnici pripremaju slatke i slane poslastice. Desert je brz i jednostavan – lagana torta od limuna. Pripremaju i quiche, ali prije toga i zelenu salatu s okruglicama od sira.
9
Nova interpretacija
+Krumpir-salata pravi je klasik, ali Lora i Stojan pripremaju je na sasvim nov i vrlo ukusan način. I milanske kotlete spremit će po netradicionalnom receptu. Desert je ukusna torta od smeđeg maslaca s glazurom.
10
Praznik u tjednu
+Ova je epizoda posvećena jelima koja obične dane mogu pretvoriti u prave blagdane. Krećemo s juhom za dušu. Piletina s maslacem, rižom i pireom od mrkve ukusno je jelo. Vidjet ćemo i kako se obične palačinke mogu pretvoriti u nešto sasvim posebno.
11
Jednostavno i impresivno
+Ovi su recepti vrlo jednostavni. Ne zahtijevaju skupe namirnice, kao ni komplicirane kuharske tehnike. Prvi je recept salata od mahuna s preljevom od limuna. Nastavljamo s pečenim rolicama od tikvica i mljevenog mesa te slatkom banicom s vrhnjem.
12
Za prijatelje
+Prijatelji dolaze u goste! Ima li išta ljepše od toga? Koja ćemo im jela ponuditi? Lora i Stojan pomažu nam svojim idejama. Izvanredni humus od cikle, kolumbijski kukuruzni kruh i predivne pljeskavice od patlidžana.
13
Rođendan
+Lora i Stojan danas nam nude jelovnik dostojan proslave rođendana. Predjelo “labneh” priprema se od procijeđenog jogurta. Za mesne okruglice koristimo puretinu, dok je torta i više nego ukusna - medovik s jogurtom i borovnicama.
14
Za samo nekoliko minuta
+Brzo i ukusno - to je najbolji opis za ono što nam Lora i Stojan ovaj put nude. Salatu pripremaju od tikvica i mrkava, a palačinke s povrćem i kobasicama. Treći su recept goveđe rolice s paprikom.
15
Nedjeljni ručak
+Lora i Stojan dijele s nama recepte kao stvorene za obiteljsko okupljanje ili nedjeljni ručak. Vidjet ćemo pripremu juhe od rajčice s pečenim lukom i halumi sirom, zanimljiv recept za Adobo piletinu i desert od šumskog voća.
1
Šumske priče
+Lora i Stojan će nam pokazati zašto je dobra zamisao imati smrznuti grašak u hladnjaku jer ga možemo upotrijebiti za vrhunsku krem juhu. Pokazat će nam i zanimljiv recept za zeca na lovački. Na kraju će nas staviti na kušnju s Berry Eton hrpicom za desert.
1
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 1
+2
Ispod loze
+Za predjelo će Lora i Stojan poslužiti ukusni pečeni patlidžan s rajčicama i sirom. Nakon toga će pokazati kako se palenta može preobličiti u ukusno glavno jelo. Njihov recept za smeđu palentu s hrskavom kobasicom i smeđim maslacom vrlo je zanimljiv.
2
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 2
+3
Tex -Mex
+Bruschetta s grahom i tunjevinom, koju u ovoj epizodi pokazuju Lora i Stojan izuzetno je ukusna i brza za pripremu. Nakon toga će nas chefovi izazvati da skuhamo fajite sa svinjetinom i paprikama, što je zanimljiv recept, a usput pogodan i za goste. Treće su kolačići Alfajores s karamel preljevom.
3
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 3
+4
U slobodno vrijeme
+Lorin i Stojanov opušteni jelovnik počinje s ukusnom kremastom juhom od mrkve. Nakon toga će s nama podijeliti iedju za brzo glavno jel, piletinu s pitom od brokule. Na raju će poslužiti burratu s brusnicama i hrskavim mrvicama, što je elegantan i jednostavan recept.
4
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 4
+5
U hladu
+Ova epizoda započinje s impresivnom salatom od rajčica, koja je posuta krušnim mrvicama. Zatim Lora i Stojan pokazuju kako pripremiti janjeći vrat te oktivaju tajni sastojak zbo kojeg je to glavno jelo tako svježeg okusa.
5
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 5
+6
Za podijeliti s prijateljima
+Lora i Stojan započinju jelovnik s ukusnom fritatom, koja će biti predjelo. Zatim će nas namamiti ukusnim telećim mesnim kuglicama s umakom od senfa, koje mogu biti jelo za svaki dan, ali i za posebne prilike. Na kraju nas nadahnjuju keksima s datuljama i čokoladom.
6
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 6
+7
Jelovnik za gurmane
+Miris svježe pečenog, toplog kruha s travama obuzet će kuhinju Lore i Stojana na početku epizode, a zatim će uslijediti aroma pečenog mesa. Rolada os svinjetine mami i pogodna je za blagdanski meni. Za deseert poslužuju elegantnu torticu od kokosa.
7
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 7
+8
Svježe i jednostavno
+Ova epizoda počinje šarenom i ukusnom salatom. Lora i Stojan pripremaju brzo glavno jelo - pastrvu pečenu u pećnici. Kombiniraju je sa chimichurri umakom koji je lako pripremiti. Zatim će kompletirati jelovnik neodoljivom čokoladnom kremom s amarena višnjama.
8
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 8
+9
Sredozemlje
+Glazirane mrkve odličan su prilog. U ovoj epizodi Lora i Stojan pokazat će nam kako ih pretvoriti u elegantno predjelo. Nadalje ćemo vidjeti kako jedan umak može piletinu pretvoriti u glavno jelo za posebne prigode te kako maslinovo ulje daje kolaču od naranči sredozemni okus.
9
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 9
+10
Tri vrste sira
+Lora i Stojan će nam pokazati kako varivo od mahuna može postati ukusno predjelo. Za glavno jelo će poslužiti rižoto sa špinatom. Lako ga je pripremiti, a okus je vrhunski. Ovaj meni završava primamljivom čokoladnom tortom s glazurom od mascarponea.
10
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 10
+11
Engleski jelovnik
+Lora i Stojan poslužuju privlačni meni u britanskom stilu. Začinjena piletina krča na pekaču. Pita od svinjetine i batata mami slinu na usta, a u pećnici dobiva zlatnu koricu. Nadalje, ukusni kolači prave društvo omiljenom čaju.
11
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 11
+12
Jednostavno i brzo
+Lora i Stojan će nam pokazati da je pečenje domaćih, ukusnih grisina zapravo vrlo jednostavno. Zatim će s nama podijeliti ideju za ukusno glavno jelo - omlet s mljevenim mesom. Također će nam pokazati kako je jednostavno napraviti ladoled od manga i jogurta.
12
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 12
+13
Zalogajčići za zabave
+Salata s piletinom i račićima koju Lora i Stojan pokazuju je zanimljiva i ukusna. Zatim će njih dvoje preobličiti talijansku palentu u crostine i poslužiti s pečenim paprikama i sirom. Za desert će nas mamiti kolačima od jabuke i mrkve.
13
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 13
+14
Za radne dane
+Salata od mahuna i špinata, koju će nam Lora i Stojan pokazati, također se može poslužiti kao lagano glavno jelo. Nadalje će skuhati vrlo ukusan gratin s piletinom i njokima od rajčica. Za finale je na jelovniku prava kalorijska bomba, banica s ratlukom umočena u sirup.
14
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 14
+15
Bliski istok
+Lora i Stojan otkrit će nam tajne pripreme savršenog pilava. Njihov će biti s rezancima. Njihov orijentalni meni nastavlja se s janjećom plećkom. Poslužuju ga sa sjemenkama nara i orasima. Za desert poslužuju indijski sladoled sa šafranom.
15
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 15
+16
Ukusno bez mesa
+Lora i Stojan jelovnik započinju izuzetno primamljivom povrtnom fritatom, koja se lako priprema. Nakon toga će nam dvoje kuhara pokazati kako palačinke pretvoriti u ukusno glavno jelo. Nadjev od gljiva dat će im čudesnu aromu.
16
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 16
+17
Obiteljska subota
+Lora i Stojan će nam pokazati Stromboli sendvič. Toliko je zasitan da da se može poslužiti i kao lagano glavno jelo. Zatim ćemo vidjeti kako aromatične mrvice mogu pomoći svinjetini da postane još sočnija. Njihov meni završava neodoljivim rolicama s čokoladnom kremom.
17
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 17
+18
Talijanski stil
+Ovaj meni počinje sa slatkom i bogatom salatom od repe i špinata. Nakon predjela, Lora i Stojan poslužuju tjesteninu s puretinom iz pećnice, što je jednostavno jelo za pripremu kod kuće. Desert je impresivna panna s jogurtom i karameliziranim jabukama.
18
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 18
+19
Užitak protiv stresa
+Lora i Stojan kombiniraju riblje rissole s aiolima od naranče i pretvaraju ih u ukusno predjelo. Nakon toga peku slasni gratin s brokulom i cvjetačom postut hrskavim mrvicama. Jelovnik ove epizode zaokružen je roladom od dvobojnog biskvita u kojem se aroma kokosa savršeno kombinira s kremom.
19
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 19
+20
Ulična hrana
+Kuhinja Lore i Stojana bit će ispunjena mirisom svježe pečenog lahmacuna. Nakon toga će pokazati glavno jelo u azijskom stilu, slasnu teletinu s povrćem. Meni završava krafnama ispunjenim ukusnom kremom.
Sljedeće na rasporeduUtorak 26 Rujan u 16:50Na 24KitchenSljedeće na rasporeduSrijeda 27 Rujan u 00:30Na 24Kitchen20
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 20
+21
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 21
+22
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 22
+23
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 23
+24
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 24
+25
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 25
+26
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 26
+27
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 27
+28
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 28
+29
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 29
+30
Dobar tek – Ljetna kolekcija 3, 30
+
1
Salata od špinata od pira, mesne okruglice, Linzeri
+Salata od špinata i pira, koju će Lora i Stojan pripremiti toliko je zasitna da se čak može pretvoriti u laganu večeru. Mesne okruglice s umakom iz starih dana bit će poslužene kao suvremeno, predivno i neodoljivo glavno jelo. Za finale, slatko.
1
+2
Juha od graha, kruh sa sezamom, šakšuka
+Svi recepti za varivo od graha uvijek su dobrodošli na našem stolu. Stojan i Lora odlučili su podijeliti tradicionalni recept Stojanove obitelji, sa slaninom, s mnogo povrća i mirisnim divljim kuminom. Uz njega ide kruh sa sezamom.
2
+3
Cezar salata od cvjetače, riblje rolice, puding od riže
+U ovoj epizodi Lora i Stojan prepuštaju se mašti i eksperimentiranju. pripremit će slavnu Cezar salatu od…pečene cvjetače. Ona se pretvara u nešto neodoljivo. Poslužuju ribu pečenu s lukom, rajčicama i mrkvom, što je popularno jelo u Bugarskoj.
3
+4
Punjene paprike, pileći gulaš i Tatlii
+Nadahnuti paprikama punjenim sirom i prženom slaninom, tipičnim jelom za grad Velingrad, Lora i Stojan odlučuju to jelo modificirati i pretvoriti u predjelo tako da mogu u njemu uživati ne samo ljeti. Pileće batake stavit će da se polako peku u pećnici skupa s mnogo zelenog povrća.
4
+5
Vegetarijanski meni
+Lora i Stojan ne skrivaju činjenicu da vole meso, ali ovaj put su odlučili pripremiti vegetarijanski meni. Salata će biti od crne leće sa svježim povrćem i dressingom od jogurta, a glavno jelo je odrezak - od celera. Apsolutno prefino. Imat će vremena i za tortu.
5
+6
Sporo kuhana svinjska lopatica i domaći kruh
+Lora i Stojan započinju današnji dnevni meni s nadjevom i zanimljivom salatom s pečenim paprikama, slanutkom i rajčicama. Nakon toga će umijesiti ukusni domaći kruh, a glavno jelo će biti zaista impresivno: polako pečena svinjska noga poslužena s umakom i krumpirima.
6
+7
Talijanska kuhinja
+Talijanska kuhinja oduvijek je uzbuđivala kuhare diljem svijeta i zato će Lora i Stojan pripremiti tri jela nadahnuta kuhinjom čizmice. Počinju saltimboccom, koju će napraviti od piletine i poslužiti je kao kanapee uz vino.
7
+8
Španjolski omlet i souffle
+Početak ovog jelovnika je kućni i ukusan, to je topla pačja juha, gusta i zasitna. Nakon toga nas Lora i Stojan vode u Španjolsku uz recept za tortilje od krumpira ili španjolski omlet. To je jelo koje se lako priprema i prilagođava svačijem ukusu. U omlet dodaju ljuti chorizo i krasan ovčji sir.
8
+9
+9
Balkanski jelovnik
+U ovoj će epizodi Lora i Stojan pripremiti zadivljujući balkanski miš-maš s mnogo okusa, karaktera i strasti. Od graha će pripremiti hummus uz hrskavo lisnato tijesto s aromom tipične bugarske biljke, samardale. Što slijedi? Ražnjići s iznenađenjem.
10
Salata od quinoe, svinjska vratina i desert od kokosa
+Kuhanje, razgovori o hrani i uživanje u njoj, u tome su Lora i Stojan najbolji. Kompletiraju jelovnik dok ugodno ćaskaju. Šarolika salata od quinoje i povrća, pržena svinjska vratina s rižom i desert u čaši - malo korice, banane i kokos. Dobar tek je zajamčen!
10
+11
Baskijski pileći paprikaš, focaccia i krem juha od tikvica
+U ovoj se epizodi može osjetiti miris Sredozemlja. On dolazi od okusa i aroma. Krem juha od tikvica priprema se s mnogo bosiljka, a focaccia s ružmarinom, maslinama i maslinovim uljem. Povezujemo glavno jelo s Baskijom, piletina, paprike i varivo od rajčica. Neodoljivo.
11
+12
Bulgur s halloumi sirom
+Jelovnik koji su Lora i Stojan isplanirali za ovu epizodu izgleda svečano. Salata od bulgura i halloumi sira tako je ukusna i zasitna da se može poslužiti kao glavno jelo. Je li moguće odbiti neodoljivi janjeći but s tjesteninom i špinatom? Krasni muffini s makom, sušenim marelicama i čokoladom.
12
+13
+13
Farfalle i čokoladna šalota
+Što su Lora i Stojan isplanirali za danas? Salatu od avokada, tjestenine i mrkve pečenu u pećnici i čokoladnu šarlotu. Predivan meni koji svi vole i koji okuplja obitelj oko stola.
14
Terrine od zečetine, piletina i čokoladne tortice
+Elegantno hladno predjelo pripremljeno od zečetine i posluženo uz svježu salatu. Nakon toga Lora i Stojan će pripremiti krasnu piletinu s estragonom i jednako ukusnim umakom. Ali to nije sve. Uz glavno jelo ide i pečeni krumpir. Desert je ekstravagantan - čokoladne tortice s puslicama i malinama.
14
+15
+15
Juha od gljiva, janjeći fatteh i gris puding
+Jelovnik počinje toplom, gustom juhom. U tradicionalnu juhu od gljiva Stojan i Lora odlučili su dodati sir cheddar, koji će se rastopiti i dodati gustoću i okus. Aromu daljina donosi mekana janjetina s umakom. Jedinstveno, ukusno jelo, koje svi moraju kušati.
16
+16
Salata od grahas ribom, tjestenina i desert od bezea
+Dvije vrste ribe, grah i svježe cherry rajčice. Pitate se što će izaći iz te kombinacije. Odgovor je veličanstvena salata od graha. Lora i Stojan je obožavaju jer je drukčija, zasitna i zanimljiva. Zatim koriste razne domaće kobasice uz tjesteninu. Na kraju, desert koji se pamti po teksturi i okusu.
17
+17
Francuski jelovnik
+U ovoj epizodi, Lora i Stojan podsjećaju gledatelje zašto francuska kuhinja ima svjetsku slavu. Prvo pripremaju salatu Lyonnaise, ponos grada Lyona. Samo tri sastojka, a sjajan okus. Zatim slijedi fricassée od zečetine s vrhnjem i maslacem.
18
Jelovnik bez mesa
+Današnji recepti Lore i Stojana ne sadrže meso. Dva su vrlo siromašna, ali nisu zato loša, baš naprotiv. Juha od crvenih pečenih paprika, pasrtnaka i pečenog češnjaka obiluje omiljenim okusima i aromama. Sicilijanska Caponata radi se od patlidžana, rajčica i maslina, a lasagne su od špinata i sira.
18
+19
+19
Moderna bugarska kuhinja
+Tarator, musaka, pečene jabuke, jelovnik iz udžbenika. Kako će Lora i Stojan pripremiti ta jela tipična za bugarsku kuhinju? Tarator će biti malo drukčiji, s rotkvicama, a salata ledeno hladna i ukusna. Musaku će zaviti u lisnato tijesto,a ishod je luksuzan.
20
+20
Salata od pilećih jetrica, svinjetina i tortica s trešnjama
+Što Lora i Stojan planiraju skuhati u ovoj epizodi? Omiljena pileća jetrica sa slaninom bit će uključena u prefinu salatu. Impresivno je to predjelo za goste. Zatim slijedi impresivno glavno jelo, svinjetina u mrežici. Pripremaju je osobito sočnu. A što je za desert? Miriše na bademe i naranče.
21
+22
+
1
Dobar tek 1, 1
+Možemo upotrijebiti buču za sjajnu pitu od buče, ali Lora i Stojan su isplanirali nešto drugo. Pretvorit će je u elegantnu juhu. Uz nju će ćići ukusni kruščići, a glavno jelo će biti mesne okruglice s umakom.
2
Dobar tek 1, 2
+Nadahnuti toskanskom kuhinjom, Lora i Stojan pripremit će Pici pasta ragu. Za ragu će koristiti meso lokalno uzgojene bugarske crne svinje.
3
Dobar tek 1, 3
+Malo njih zna da je Stojan strastveni ribič. Ima omiljene riblje recepte, a ova juha je jedan od njih i to vrijedi vidjeti. Uz to, Lora i Stojan će pripremiti slavni kruh Fougasse i nešto na brzinu, u tavici pečenu teletinu s gljivama i vrhnjem.
4
Dobar tek 1, 4
+Ova će epizoda biti posvećena svinjskim rebarcima pripremljenim na azijski način uz prilog pirea od pasternjaka. Lora i Stojan također planiraju pripremiti ukusno predjelo sa sušenim crvenim paprikama, a finale će biti jako slatko - slatka banica nadahnuta arapskom kuhinjom.
5
Dobar tek 1, 5
+Savršeni doručak miriše na svježe pečeni kruh, maslac i otopljeni sir. U ovoj ćete epizodi imati priliku vidjeti taj recept. Nakon toga možete uživati u zasitnom predjelu od patlidžana i slanutka i gustoj jesenskoj minestrone juhi.
6
Dobar tek 1, 6
+U ovom će epizodi Lora i Stoyan usrećiti sve ljubitelje ulične hrane, konkretno doner kebaba, dijeljenjem odličnog recepta za domaći doner kebab. Zatim će pripremiti kolač od keksa s mascarponeom, čokoladom i karamelom.
7
Dobar tek 1, 7
+Kako bi burek s porilukom i slaninom učinili još ukusnijim, Lora i Stoyan će pripremiti vlastito tijesto. Stoyan se iz djetinjstva prisjeća milinaka, mekanih peciva sa sirom, a Lora kozunaka, mekanog slatkog kruha.
8
Dobar tek 1, 8
+Lora i Stoyan će podijeliti svoj recept za varivo rusensko, koje se priprema u glinenim zdjelama i servira uz poširano jaje, umak i hrskave krušne mrvice. Pripremit će i korjenasto povrće iz pećnice i tortu od sira.
9
Dobar tek 1, 9
+Bez brašna, bez pečenja, s jakim okusom lješnjaka, čokolade, maslaca, kave, vrhnja i konjaka… Teletina na burgundski i salata s kozjim sirom. Svi vole francusku kuhinju, to se podrazumijeva.
10
Dobar tek 1, 10
+Kako napraviti kruh koji se ne mijesi s mnogo sjemenki? Glavno jelo je više no impresivno – pačji bataci s kiselim kupusom. Jelovnik će završiti nježnim mousseom od čokolade i mlijeka s ukusnom dunjom i umakom.
11
Dobar tek 1, 11
+Okruglice u azijskom stilu, pečena piletina s bogatim prilogom savršen je prijedlog za obiteljski nedjeljni objed kad se cijela obitelj okupi oko stola, a desert se priprema s palačinkama i tiramisu-kremom.
12
Dobar tek 1, 12
+Lora i Stoyan će usrećiti sve obožavatelje juhe s tripicama pripremanjem meksičke verzije – menudoa.
13
Dobar tek 1, 13
+Lora i Stoyan će pokazati dva recepta punjenih listova – jedan s punjenim listovima kupusa, a drugi s listovima vinove loze. Pripremit će ih bez mesa, ali to ne znači da će biti lošiji. Za finale će pripremiti baklavu po receptu Stoyanove mame.
14
Dobar tek 1, 14
+Lora i Stoyan donose dva višedijelna recepta za koje je potrebno nešto vremena, ali zbilja se isplati pripremiti ih – pileće rolade s nadjevom u umaku od rajčice servirane s prilogom i pariške njoke, te čokoladni kolač s kruškama i mascarponeom.
15
Dobar tek 1, 15
+Palenta s čvarcima i sirom, bakin recept kojeg se svi sjećamo, inspirirao je Loru i Stoyana za kulinarski eksperiment. Pripremit će i ukiseljeni celer i paprike i za kraj, pitu od jabuka.
16
Dobar tek 1, 16
+Lora će otkriti obiteljski recept za teletinu sa šljivama. Osim toga, Lora i Stoyan će pripremiti fantastična mekana peciva s aromatičnim maslacem i paštetom od dimljene lokarde.
17
Dobar tek 1, 17
+Dobre lazanje su sočne, bogate i mirišu na tostirani parmezan. Baš su takve lazanje Lora i Stoyan planirali napraviti u ovoj epizodi. Puding s bananom i karamelom i marshmallowima je za sve koji ga i onako vole, ali žele probati nešto novo.
18
Dobar tek 1, 18
+Varivo do juha je toplo i zasitno – baš za ovo vrijeme. Pripremit će i nešto malo elegantnije – brancina s umakom i prilogom. Svi će se oraspoložiti kad na red dođe desert – slatki mafini s vrhnjem i čokoladom.
19
Dobar tek 1, 19
+Omiljeni meksički gulaš Stoyana i Lore je „Chilli con carne“, što će u ovoj epizodi i pripremiti. Napravit će i brzinski umak od avokada kako bi im ostalo vremena za posebni desert.
20
Dobar tek 1, 20
+Činjenica je da Bugari vole svinjetinu, ali Lora i Stoyan je naprosto obožavaju. Zato će pripremiti recept s ukusnom kožicom i prilogom. Zatim će pripremiti fantastičnu salatu od kupusa i na kraju desert dunavske valove.
Recepti
Pereci
Bulgur pilav sa špinatom
Flamanska pileća juha
Kruščići s bućinim sjemenkama i grožđicama
Irski kruščići s medom i orasima
Krema od tikve
Mini pite sa cvjetačom i slaninom
Gnječeni krumpir na belgijski način
Pita s piletinom i topljenim sirom
Pita s tikvom
Pečena cvjetača
Pileća juha s gljivama i porilukom
Pile punjeno kestenima i tikvom
Riba u Marsala umaku
Salata Daga
Slatkiš sa sušenim marelicama
Juha od graha s poširanim jajima
Svinjska jetra na madžarski način
Tambali s patlidžanima
Juha od pečene bundeve
Beskvasni okrugli kruščići s mašću i jogurtom
Mesne okruglice s umakom
Terina od pečene cikle i sira
Toskanski ragu
Karamelizirane kruške s kremom od ricotte
Riblja juha
Fougasse
Teletina s gljivama i vrhnjem iz tave
Svinjska rebra s pireom od pastrnjaka
Predjelo od sušenih paprika
Banica sa slatkim sirom i medom
Banica s porilukom, slaninom i sirom
Žemljice sa sirom
Uskršnja rolada od kruha (Kozunak rolada)
Salata od pečenog korjenastog povrća
Torta od sira s bundevom
Salata od bundeve i kozjeg sira
Burgundska teletina
Okruglice od svinjetine i kiselog zelja
Pečena piletina s crnom lećom, graškom i pestom od špinata
Tiramisu torta od francuskih palačinki
Salata od špinata i pira
Varivo od graha i slanine
Kruh od sezama
Šakšuka s pečenim povrćem
Pileće mesne kuglice s umakom od sira
Lincer kolačići s džemom od šipka
Cezar salata od cvjetače
Rolade od skuše s umakom od rajčice
Puding od riže i bundeve
Predjelo od sira, urde i slanine
Piletina u zemljanom loncu
Mali slatki keksi u sirupu
Varivo od crne leće i jogurta
Odrezak od celera
Torta od kokosa i jagoda
Salata od prženih paprika, rajčica i slanutka
Kruh durum semolina
Svinjska koljenica s pire krumpirom
Pileća saltimbocca
Rižoto od pečene paprike
Semifredo od karamele, kikirikija i čokolade
Pačja juha
Španjolski omlet “Chorizo”
Sufle palačinke
Balkanski humus
Ćevapčići na štapiću sa sirom
Voćna torta
Salata od quinoe i povrća
Svinjski vrat s rižom i povrćem
Desert od kokosa i banane
Krem juha od tikvice i bosiljka
Bulgur s povrćem i halumi sirom
Pečeni janjeći but
Farfale od camemberta i slanine
Kaponata
Pečene jabuke s umakom od vanilije
Krem juha od graška
Zečetina Cacciatore s pečenim krumpirima
Objed Berryja Etona
Pečeni patlidžan s rajčicama i mladim sirom
Pečena palenta
Bruschetta s grahom i tunom
Fajite sa svinjetinom i paprikama
Čokoladne Alfajores
Juha od mrkve
Pita od piletine i brokule
Burrata s brusnicama i hrskavim mrvicama
Salata s rajčicama, Mozzarellom i krušnim mrvicama
Varivo s janjetinom i gremolata
Mliječna krema s džemom od trešanja
Fritaja s kobasicom
Juneće mesne okruglice u umaku od senfa
Kolačići od datulja i čokolade
Lepinja s biljem
Rolade od svinjetine
Kokos tortica
Salata od pečenog kukuruza i avokada
Pastrva pečena u pećnici s umakom chimichurri
Krema od čokolade i amarena trešnjama
Glazirana mrkva s kozjim sirom
Pečena piletina s gustim umakom
Torta od naranče s maslinovim uljem
Varivo od mahuna s poširanim jajetom
Rižoto s pestom od špinata
Čokoladna torta s preljevom od Mascarponea
Torta od sira i pekmeza od borovnica
Grisini sa sezamom
Sladoledni kvadrati s mangom
Pilav s rezancima
Janjeći but s narom i orasima
Indijski sladoled sa šafranom
Povrtna fritaja
Tople palačinke s nadjevom od gljiva
Topli čokoladni puding s rumom i cimetom
Rolice od lisnatog tijesta s čokoladnom kremom
Stromboli sa salamom i žutim sirom
Svinjski kotleti s aromatičnim mrvicama
Lahmacun s kobasicom
Šarena pileća juha
Popečci od tikvica i skute
Krema od kokosa i ananasa
Pečeni sir sa sušenim smokvama
Kruščići sa svježim začinskim biljem
Pulled pork - trgana svinjetina
Salata od bulgura i krastavca
Punjene čili papričice
Goveđa rebarca u pivu
Zalogajčići od sira i mrkve
Domaća pita od špinata i kozjeg sira
Punjena janjeća plećka
Slani muffini
Riba s umakom od šafrana i couscousom
Rolada od slanine s nadjevom od šunke i sira
Juha od rajčice s poširanim jajima
Umak od sira i artičoke
Conchiglioni s piletinom i sirom
Juha od špinata i slanutka
Teleća jetra s kobasicama Chorizo i gljivama
Kolač od maka i ricotte
Miješana zelena salata s okruglicama od sira
Quiche sa kobasicama
Lagana torta od limuna
Salata od krumpira i Ricotte
Svinjski kotleti Milanese
Torta od smeđeg maslaca s preljevom od maka
Juha od kobasice i ječma
Piletina s rižom na maslacu i pireom od mrkve
Rolice od palačinki s jagodama i Mascarponeom
Salata od zelenih mahuna s preljevom od limuna
Zapečene rolice od tikvica i mljevenog mesa
Slatka Banitsa s kremom od mlijeka
Humus od cikle
Kolumbijske kukuruzne tortice
Odresci od patlidžana
Labneh (sir od jogurta) s orašastim plodovima i Zaatarom
Turske mesne okruglice
Medovik (ruska medena torta) s grčkim jogurtom i borovnicama
Salata s tikvicama i mrkvom
Palačinka s povrćem i kobasicom
Teleće rolice punjene paprikom
Salata od rajčice s pečenim lukom i Halloumi sirom
Pečeno pile Adobo
Desert sa šumskim voćem
Punjene paprike (iz Velingrad regije)
Listovi vinove loze punjeni janjetinom
Pečene jabuke s Crème Brûlée pudingom
Talijanska svadbena juha
Pečeni batat sa slanutkom i avokadom
Cupcakesi s kupinama
Salata od krastavaca i šparoga
Pečeno pile s mladim krumpirima i umakom od senfa
Torta od oraha s džemom od šipka
Proljetna salata
Kruh s češnjakom i namaz od zelenih maslina
Filet bakalara s grahom i dimljenom slaninom
Orzo salata sa sušenim rajčicama i goveđim sudžukom
Tikvice sa sirom i salsa umakom
Tiganici (Uštipci)
Povrtni Borscht
Svinjetina s Mascarponeom i pečenim Cherry rajčicama
Talijanska kremasta peciva (Maritozzi)
Lisnata zelena salata s preljevom od malina
Pohana piletina
Muffini od borovnica
Umak od ovčjeg sira s pečenim lukom i sezamom
Pečeno povrće s kremom od indijskih oraščića
Zapečene mesne okruglice s tjesteninom i umakom od rajčica
Torta od sira s malinama
Grčka musaka
Ekmek Kadaifi desert
Juha od crvene leće
Pačji bataci s korjenastim povrćem i crvenim kupusom
Uskršnja peciva s čokoladom
Okrugli kruh s maslacem i šarenom soli
Kremasti grah sa začinskim uljem i kobasicama
Desert od riže s pistacijama i ružinom vodicom
Juha od batata s tostiranim lješnjacima
Panna Cotta od mandarina
Pileća krilca s BBQ umakom i preljevom od plavog sira
Gratinirane tikvice
Kuglof s čokoladnom glazurom
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira
Pureći burger sendvič
Rolada od jabuka i cimeta
Punjeni krumpiri
Proljetna Panagyurski jaja (Poširana jaja sa sirom i jogurtom)
Tutmanik (Kruh sa sirom)
Juha od jeruzalemskih artičoka s kaduljom
Svinjska pisanica s kruškama i plavim sirom
Pereci punjeni Mozzarellom
Krem juha od graška s dimljenom pastrvom
Salata od rajčica s pjenicom od sira
Rižoto od cvjetače sa škampima
Pite od mljevenog mesa i povrća
Salata od rukole, paprike i crvenog graha
Pileći file sa slatko-kiselim umakom i pireom od graška
Palačinke s čokoladnom mascarpone pjenicom
Pogača s dimljenom slaninom i lukom
Marinirana svinjska pisanica sa sofenka grahom
Tortice od mrkve
Gratinirani krumpir sa sirom i kobasicom
Kolač s glazurom od karamele i pistacija
Halloumi fatuš salata s rotkvicama i špinatom
Mesne okruglice s humusom i jogurtom
Arapski kolač s karameliziranim bananama
Popečci od skute s umakom od rajčice
Slavenski gulaš
Vafli od tikve
Riblja juha sa zelenim umakom
Pileći fileti sa smeđim krumpirima i BBQ umakom
Mliječna pita
Sendviči s pjenicom od avokada
Pite sa slatkim i slanim nadjevom
Krema od limuna s karameliziranom meringom
Raspberry Coconut Candies
Humus od bundeve
Patka Magret s umakom od naranče
Zlatokosina rođendanska torta
Salata od špinata, ječma i nara
Rodopska krumpiruša (pita od krumpira)
Mazalice s brzom ljutenicom
Vitoški vrh
Dip umak od graška s mariniranim sirom
Punjeni svinjski kare i jufke s vrganjima
Pužići od malina s karameliziranim snijegom
Okrugla štruca sa smeđim maslacem i aromatičnom soli
Aromatična janjetina s rižom
Malabi s preljevom od jagoda
Haluški (slovački valjušci od krumpira)
Fijaker gulaš
Somlói galuska
Salata od crvenog kupusa s mariniranim lukom
Chowder od lososa i slanine
Torta od jagoda
Mini quiche sa sirom i špinatom
Pečeni zec s mladim krumpirima i senfom
Čokoladni mousse s malinama
Kruh od pira i oraha
Dip umak od tikvica i oraha
Janjeći kotleti s gratiniranim krumpirom
Pire od bijelog graha s brzo ukiseljenim povrćem
Kolač od keksa s kremom od naranče i karamelom
Vinski gulaš od svinjetine i pire od korjenastog povrća
Fileti skuše s grahom
Dip umak od krumpira i kapara
Kolač od limuna
Gibanica od sira s kuhanim korama
Ljutenica s piletinom
Garaš-tortice
Rolice od patlidžana
Pizza-salata
Menemen
„Kokice“ od piletine s umakom od jogurta
Browniji s višnjama i glazurom od snijega
Mini gibanice od pirovog brašna
Sporo kuhani teleći obrazi sa zgnječenim krumpirom
Karamel-krema s jagodama
Salata od dimljene pastrve i sira
Svinjetina s lukom i taranom
Palačinke s kvascem
Salata s popečcima od graha i salsom od rajčice
Pileća prsa na naglo s kremastim kukuruzom
Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom
Šarena salata od pira, brokule i paprika s halloumijem
Grah s vrganjima
Kolač s nevidljivim jabukama i karameliziranim orasima
Orzo sa špinatom i sirom
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Biskvit natopljen sirupom od bazge
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom
Paella s piletinom i kozicama
Keksići od oraha s kremom od kave
Afganistanska salata
Kabulski pilav
Sholezard
Soda-pogačice s maslacem