Dobar tek

Raspberry Coconut Candies

00:20

Sljedeći TV termin

  1. Četvrtak 9 Prosinac u 00:05

    Španjolski omlet i souffle (E08 - S02)

  2. Četvrtak 9 Prosinac u 11:30

    Balkanski jelovnik (E09 - S02)

  3. Četvrtak 9 Prosinac u 16:35

    Balkanski jelovnik (E09 - S02)

Sažetak

Lora i Stojan su u kuhinji prava ekipa. Nadahnjuju gledatelje da im se pridruže u kuharskoj pustolovini u kuhinji. U trećoj sezoni serije Dobar tek kuharski dvojac dijeli raznolike i neodoljive recepte za svaki dan te svoju ljubav prema hrani.

Isječci

Epizode

  • 1

    Klasik na novi način

    +

    Punjene paprike postoje u nebrojenim varijacijama, ali samo nekoliko ljudi je svjesno načina na koji ih pripremaju u Velingradu. Za Loru i Stoyana, recept je pravo otkriće i željni su ga podijeliti s gledateljima.

  • 2

    Svi će biti sretni

    +

    Kada dvije stvari slažu na savršen način, Talijani kažu da su kao bračni par. Baš se tako slažu sastojci koje će Lora i Stoyan spojiti u prvom receptu. Zove se talijanska svatovska juha i priprema se s uobičajenim stvarima u smočnici.

  • 3

    Nedjeljna gozba

    +

    Raskošno i ekstravagantno kao za nedjeljnu gozbu – to će Lora i Stoyan napraviti u ovoj epizodi. Nakon što pripreme elegantnu salatu od krastavaca i šparoga, ispeći će cijelo pile s mladim krumpirima i umakom od senfa.

  • 4

    Mediteranski okusi

    +

    Inspirirani okusima Mediterana, Lora i Stoyan odluče napraviti raskošnu proljetnu salatu koja ide odlično uz pahuljasti kruh od češnjaka i namazom od maslina. Ovaj recept je za bakalar, koji je duo odlučio poslužiti uz odličan prilog.

  • 5

    Prekuhana jela

    +

    Puno povrća i orašastih plodova, koje se transformiraju u nježnu kremu, popraćene prikladnim začinima – to je Lorina i Stoyanova tajna pripreme ukusnih jela bez proizvoda životinjskog podrijetla, koje će sa zadovoljstvom podijeliti s gledateljima.

  • 6

    Hrana koja stvara sjećanja

    +

    Dati salati glavnu mjesto na stolu i nije lak zadatak, ali Lora i Stoyan znaju kako to postići. U ovoj epizodi, odlučili su je napraviti s orzo tjesteninom, šarenim povrćem i kobasicom od govedine kako bi postigli još ukusniji rezultat.

  • 7

    Za vikende i blagdane

    +

    U ovoj epizodi, Lora i Stoyan rade juhu jarkih boja. Ovo je bezmesna verzija boršča i svakako su zadovoljni krajnjim rezultatom. Poseban recept će biti pohana svinjetina i pečene cherry rajčice.

  • 8

    Opuštena subota

    +

    Recepti koji će usrećiti našu obitelj i prijatelje, na primjer, subotom – to će naši domaćini prezentirati u ovoj epizodi. Prvo će napraviti zelenu salatu s preljevom od malina, zatim će nam otkriti tajnu savršeno pečenog pileta.

  • 9

    Grčki otok

    +

    Recepti u ovoj epizodi inspirirani su jelima koje je Lora probala na otoku Skopelosu u Grčkoj. Njih dvoje napravit će predivan umak od ovčjeg sira, pečenog luka i sezama. Nakon toga napravit će poznatu grčku musaku.

  • 10

    Hrana za bolje raspoloženje

    +

    Kako napraviti ukusnu i impresivnu juhu sa samo par proizvoda – to je tajna koju su Lora i Stoyan odlučili podijeliti. Juha od crvene leće je jednostavna i brza za napraviti, pa će im ostati vremena za nešto još posebnije.

  • 11

    Najdraža balkanska jela

    +

    Kuharske tradicije Balkana isprepliću se kroz sve recepte koje Lora i Stoyan imaju na današnjem jelovniku. Prema tradiciji, goste se dočekuje s kruhom i soli, zato je prvi recept posvećen kruhu s maslacem i bugarskim lukom.

  • 12

    Lagana jela na neobičan način

    +

    U ovoj epizodi Lora i Stoyan nas iznenađuju s juhom od krumpira, ali slatkog, te twistom u okusu. Rižoto neće raditi s rižom, nego s cvjetačom. Na oko će izgledati normalno, ali okus je sasvim drugačiji od tradicionalnog.

  • 13

    Za prijatelje

    +

    Pileća krilca nisu samo omiljeno predjelo koje se poslužuje uz pivo, nego i nešto što djeca jako vole. Lora i Stoyan pokazat će gledateljima kako kod kuće napraviti neodoljiva ukusna krilca s umakom za roštilj.

  • 14

    Pripremite se za brunch

    +

    U ovoj epizodi Lora i Stoyan pripremaju tri zanimljiva recepta za subotnji i nedjeljni međuobrok. Za početak, tople, zlatne pite s nadjevom od topljenog sira i mirisnih gljiva. Drugi prijedlog je sendvič od puretine, koji je sve samo ne običan.

  • 15

    Najdraža bugarska jela

    +

    Recepti poput pečenih punjenih krumpira, jaja u Panagyurishte stilu i poznatog pahuljastog kruha sa sirom koji svi vole, prisutni su u svakom domu u Bugarskoj. Lora i Stoyan imaju ideju podijeliti svoje verzije tih omiljenih recepata

  • 16

    Otmjena jela

    +

    Svi volimo jednostavne recepte, ali ponekad moramo napraviti nešto posebnije. Ili smo naišli na nepoznati proizvod koji ne znamo kako pripremiti, kao na primjer, jeruzalemske artičoke. Lora i Stoyan otkrit će nam kako od nje napraviti ukusnu juhu.

  • 17

    Lagani ručak ili večera

    +

    U ovoj epizodi Lora i Stoyan odlučili ponuditi recepte svojih obožavatelja, prikladni za lagani ručak ili večeru. Počinju s krem juhom od graška koju će ukrasiti komadom dimljene pastrve.

  • 18

    Restoran, ali doma

    +

    Svi mi želimo da se gosti u našoj kući osjećaju kao u dobrom restoranu. Lora i Stoyan svojim obožavateljima nude takve ideje. Epizodu otvaraju elegantnom salatom od rikole, paprike i crvenog graha, zatim slijedi pileći file, te čokoladna pjenica.

  • 19

    Svi za stolom

    +

    Recepti koji odmah privlače sve za stol, recepti su koje Lora i Stoyan odlučuju prezentirati. Tankom kruhu s dimljenom slaninom i lukom nitko ne može odoljeti. Zatim poseban recept za svinjsku pisanicu s grahom, a napravit će i kolače od mrkve.

  • 20

    Okus doma

    +

    Jelovnik dana počinje zanimljivom salatom od ječma, šipka i špinata, koja će iako nije tradicionalna, biti cijenjena. Zatim će Lora i Stoyan napraviti složenac od sira i kobasica, te čokoladnu tortu koju će zaliti preljevom od čokoladne karamele.

  • 21

    Miris istoka

    +

    Nadahnuti kulinarskim tradicijama Istoka, Lora i Stoyan napravit će Fatuš salatu s rotkvicama, špinatom i Halloumi sirom. Sljedeće će napraviti humus kolačiće i poznati desert Kodrit Kadir.

  • 22

    Jela bez mesa

    +

    Što će kuhati Lora i Stoyan, ako odluče izbaciti meso iz svoje prehrane? Odgovor na to pitanje je u ovoj epizodi. Posebne pljeskavice s umakom od rajčice, varivo od jednostavnih proizvoda, te hrskavi vafli od bundeve.

  • 23

    Omiljeni domaći recepti

    +

    Kada pričamo o domaćim receptima, svatko mislim na različite stvari. Za Stoyana, to je ukusna riblja juha napravljena od više vrsta ribe. Za Loru, to je piletina s krumpirima i umakom od senfa. Ali oboje vole pitu od mlijeka, uspomenu na djetinjstvo.

  • 24

    Poslijepodnevna čajanka

    +

    Umjetnost čajanke – Lora i Stoyan su ovu epizodu posvetili toj temi. Svojim gledateljima će objasniti sve o “Engleskom popodnevnom čaju” i dati puno ideja za slatke i slane zalogaje za čajanku.

  • 25

    Dan za princeze

    +

    Disney bajke, a posebno princeze, bit će nadahnuće Lori i Stoyanu u ovoj epizodi. Bundeva će se pretvoriti u odličan humus, baš kao što se u priči o Pepeljuzi bundeva pretvorila u kočiju.

  • 251

    Dan za princeze

    +

    Disney bajke, a posebno princeze, bit će nadahnuće Lori i Stoyanu u ovoj epizodi. Bundeva će se pretvoriti u odličan humus, baš kao što se u priči o Pepeljuzi bundeva pretvorila u kočiju.

Recepti