Rižoto s pestom od špinata

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 200 g Arborio riže
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 g bijelog vina
  • 700 ml povrtnog temeljca
  • 80 g maslaca
  • 80 g parmezana
  • Soli i papra po ukusu
  • za pesto:
  • 100 g špinata
  • 100 g oguljenih badema
  • 1 češanj češnjaka
  • sok polovice limuna
  • 100 ml maslinovog ulja
  • soli i papra po ukusu

Priprema

  • Ispasirajte špinat s bademima, maslinovim uljem, solju, paprom, češnjakom i 30 ml vode. Dodajte limunov sok i ponovno ispasirajte.
  • Nasjeckajte luk i češnjak nasitno te popržite u 30 ml maslinovog ulja dok ne posmeđe. Dodajte rižu i dobro promiješajte. Ulijte vino i promiješajte.
  • Kad alkohol ispari ulijte vrući temeljac u malim porcijama uz neprekidno miješanje. Začinite solju i paprom.
  • Kad riža upije temeljac, dodajte pesto. Maknite s vatre.
  • Dodajte naribani parmezan i maslac. Dobro promiješajte dok se ne rastope pa poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve