Rižoto s pestom od špinata

Rižoto s pestom od špinata
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 21 Veljača u 00:00 | Petak 21 Veljača u 11:30

Opis

Način pripreme:

  1. Ispasirajte špinat s bademima, maslinovim uljem, solju, paprom, češnjakom i 30 ml vode. Dodajte limunov sok i ponovno ispasirajte.
  2. Nasjeckajte luk i češnjak nasitno te popržite u 30 ml maslinovog ulja dok ne posmeđe. Dodajte rižu i dobro promiješajte. Ulijte vino i promiješajte.
  3. Kad alkohol ispari ulijte vrući temeljac u malim porcijama uz neprekidno miješanje. Začinite solju i paprom.
  4. Kad riža upije temeljac, dodajte pesto. Maknite s vatre.
  5. Dodajte naribani parmezan i maslac. Dobro promiješajte dok se ne rastope pa poslužite.

Sastojci

  • 200 g Arborio riže
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 g bijelog vina
  • 700 ml povrtnog temeljca
  • 80 g maslaca
  • 80 g parmezana
  • Soli i papra po ukusu

 

  • za pesto:
  • 100 g špinata
  • 100 g oguljenih badema
  • 1 češanj češnjaka
  • sok polovice limuna
  • 100 ml maslinovog ulja
  • soli i papra po ukusu

Povezani recepti