Rižoto s pestom od špinata
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 200 g Arborio riže
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 100 g bijelog vina
- 700 ml povrtnog temeljca
- 80 g maslaca
- 80 g parmezana
- Soli i papra po ukusu
- za pesto:
- 100 g špinata
- 100 g oguljenih badema
- 1 češanj češnjaka
- sok polovice limuna
- 100 ml maslinovog ulja
- soli i papra po ukusu
Priprema
- Ispasirajte špinat s bademima, maslinovim uljem, solju, paprom, češnjakom i 30 ml vode. Dodajte limunov sok i ponovno ispasirajte.
- Nasjeckajte luk i češnjak nasitno te popržite u 30 ml maslinovog ulja dok ne posmeđe. Dodajte rižu i dobro promiješajte. Ulijte vino i promiješajte.
- Kad alkohol ispari ulijte vrući temeljac u malim porcijama uz neprekidno miješanje. Začinite solju i paprom.
- Kad riža upije temeljac, dodajte pesto. Maknite s vatre.
- Dodajte naribani parmezan i maslac. Dobro promiješajte dok se ne rastope pa poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Nasi lemak
Recepti Silvia Colloca
Arancini
Recepti Luca Ciano
Rižoto od prepelica s parmezanom
Recepti Adam Liaw
Pržena riža Yangzhou
Recepti Adam Liaw
Thunder tea riža sa sardinama i utrnutim okusom
Recepti Luca Ciano
Carnaroli rižoto s rakovim mesom i stracciatellom
Recepti Adam Liaw
Tangyuan u pekinškom stilu s crnim sezamom
Recepti Shane Delia
Tachin (perzijska dimljena riža)
Recepti Donal Skehan
Curry od patlidžana s rižom od cvjetače i kurkumom
Recepti Lora i Stoyan
Rižoto od pečene paprike