Opis
Način pripreme:
- Ispasirajte špinat s bademima, maslinovim uljem, solju, paprom, češnjakom i 30 ml vode. Dodajte limunov sok i ponovno ispasirajte.
- Nasjeckajte luk i češnjak nasitno te popržite u 30 ml maslinovog ulja dok ne posmeđe. Dodajte rižu i dobro promiješajte. Ulijte vino i promiješajte.
- Kad alkohol ispari ulijte vrući temeljac u malim porcijama uz neprekidno miješanje. Začinite solju i paprom.
- Kad riža upije temeljac, dodajte pesto. Maknite s vatre.
- Dodajte naribani parmezan i maslac. Dobro promiješajte dok se ne rastope pa poslužite.
Sastojci
- 200 g Arborio riže
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 100 g bijelog vina
- 700 ml povrtnog temeljca
- 80 g maslaca
- 80 g parmezana
- Soli i papra po ukusu
- za pesto:
- 100 g špinata
- 100 g oguljenih badema
- 1 češanj češnjaka
- sok polovice limuna
- 100 ml maslinovog ulja
- soli i papra po ukusu