Rolice od lisnatog tijesta s čokoladnom kremom

Rolice od lisnatog tijesta s čokoladnom kremom
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 27 Svibanj u 11:30 | Srijeda 27 Svibanj u 16:30

Opis

Način pripreme:

  1. Za kremu, zagrijte mlijeko, šećer i kakao u loncu. Kad se šećer rastopi, dodajte kukuruzni škrob prethodno rastopljen u 50 ml hladne vode te nastavite miješati dok se krema ne zgusne.
  2. Maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se ne rastopi. Premjestite u zdjelu i prekrijte plastičnom folijom da se ne bi osušila. Ostavite da se sasvim ohladi.
  3. Za lisnato tijesto pomiješajte mlijeko, šećer, maslac, prstohvat soli u dubokoj tavi. Neka zakipi. Dodajte brašno te miješajte i dalje dok se smjesa ne sljubi u zdjeli i ne počne se odvajati od stjenka tave. Maknite s vatre i premjestite u posudu. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Dodajte jaja, jedno po jedno, dok stalno miksate električnim mikserom.
  4. Premjestite tijesto u pladanj za pečenje koji se ne lijepi. Posipajte nasjeckanim lješnjacima i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Kad se ispeče, izvadite i ostavite po strani da se hladi. .
  5. Zamiješajte hladno vrhnje te dodajte sjeckane lješnjake. Istucite posebno vrhnje dok ne postane pjenušavo pa pomiješajte.
  6. Počevši s jedne strane, narežite tijesto na šest traka. Namažite kremom i zarolajte. Ako je potrebno, svežite rolice vrpcama. Namažite rolice preostalom kremom i po želji posipajte nasjeckanim lješnjacima.

Sastojci

Za tijesto:

  • 250 g brašna
  • 220 ml mlijeka
    125 g maslaca
    5 jaja
    1 žlica šećera
    1 prstohvat soli
  • 50 g lješnjaka

Za kremu:

  • 250 ml mlijeka
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 žlica kakaa
  • 50 g tamne čokolade
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 150 g šećera
  • 50 g lješnjaka + dodatno za posipanje

Povezani recepti