Rolice od lisnatog tijesta s čokoladnom kremom

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.  

 

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 250 g brašna
  • 220 ml mlijeka125 g maslaca5 jaja1 žlica šećera1 prstohvat soli
  • 50 g lješnjaka
  • Za kremu:
  • 250 ml mlijeka
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 žlica kakaa
  • 50 g tamne čokolade
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 150 g šećera
  • 50 g lješnjaka + dodatno za posipanje

Priprema

  • 1. Za kremu, zagrijte mlijeko, šećer i kakao u loncu. Kad se šećer rastopi, dodajte kukuruzni škrob prethodno rastopljen u 50 ml hladne vode te nastavite miješati dok se krema ne zgusne.
  • 2. Maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se ne rastopi. Premjestite u zdjelu i prekrijte plastičnom folijom da se ne bi osušila. Ostavite da se sasvim ohladi.
  • 3. Za lisnato tijesto pomiješajte mlijeko, šećer, maslac, prstohvat soli u dubokoj tavi. Neka zakipi. Dodajte brašno te miješajte i dalje dok se smjesa ne sljubi u zdjeli i ne počne se odvajati od stjenka tave. Maknite s vatre i premjestite u posudu. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Dodajte jaja, jedno po jedno, dok stalno miksate električnim mikserom.
  • 4. Premjestite tijesto u pladanj za pečenje koji se ne lijepi. Posipajte nasjeckanim lješnjacima i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Kad se ispeče, izvadite i ostavite po strani da se hladi. .
  • 5. Zamiješajte hladno vrhnje te dodajte sjeckane lješnjake. Istucite posebno vrhnje dok ne postane pjenušavo pa pomiješajte.
  • 6. Počevši s jedne strane, narežite tijesto na šest traka. Namažite kremom i zarolajte. Ako je potrebno, svežite rolice vrpcama. Namažite rolice preostalom kremom i po želji posipajte nasjeckanim lješnjacima.

Povezani recepti

Vidi sve