Opis
Način pripreme:
- Za kremu, zagrijte mlijeko, šećer i kakao u loncu. Kad se šećer rastopi, dodajte kukuruzni škrob prethodno rastopljen u 50 ml hladne vode te nastavite miješati dok se krema ne zgusne.
- Maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se ne rastopi. Premjestite u zdjelu i prekrijte plastičnom folijom da se ne bi osušila. Ostavite da se sasvim ohladi.
- Za lisnato tijesto pomiješajte mlijeko, šećer, maslac, prstohvat soli u dubokoj tavi. Neka zakipi. Dodajte brašno te miješajte i dalje dok se smjesa ne sljubi u zdjeli i ne počne se odvajati od stjenka tave. Maknite s vatre i premjestite u posudu. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Dodajte jaja, jedno po jedno, dok stalno miksate električnim mikserom.
- Premjestite tijesto u pladanj za pečenje koji se ne lijepi. Posipajte nasjeckanim lješnjacima i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Kad se ispeče, izvadite i ostavite po strani da se hladi. .
- Zamiješajte hladno vrhnje te dodajte sjeckane lješnjake. Istucite posebno vrhnje dok ne postane pjenušavo pa pomiješajte.
- Počevši s jedne strane, narežite tijesto na šest traka. Namažite kremom i zarolajte. Ako je potrebno, svežite rolice vrpcama. Namažite rolice preostalom kremom i po želji posipajte nasjeckanim lješnjacima.
Sastojci
Za tijesto:
- 250 g brašna
- 220 ml mlijeka
125 g maslaca
5 jaja
1 žlica šećera
1 prstohvat soli - 50 g lješnjaka
Za kremu:
- 250 ml mlijeka
- 250 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica kakaa
- 50 g tamne čokolade
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 150 g šećera
- 50 g lješnjaka + dodatno za posipanje