Rolice od lisnatog tijesta s čokoladnom kremom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Za tijesto:
- 250 g brašna
- 220 ml mlijeka125 g maslaca5 jaja1 žlica šećera1 prstohvat soli
- 50 g lješnjaka
- Za kremu:
- 250 ml mlijeka
- 250 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica kakaa
- 50 g tamne čokolade
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 150 g šećera
- 50 g lješnjaka + dodatno za posipanje
Priprema
- 1. Za kremu, zagrijte mlijeko, šećer i kakao u loncu. Kad se šećer rastopi, dodajte kukuruzni škrob prethodno rastopljen u 50 ml hladne vode te nastavite miješati dok se krema ne zgusne.
- 2. Maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se ne rastopi. Premjestite u zdjelu i prekrijte plastičnom folijom da se ne bi osušila. Ostavite da se sasvim ohladi.
- 3. Za lisnato tijesto pomiješajte mlijeko, šećer, maslac, prstohvat soli u dubokoj tavi. Neka zakipi. Dodajte brašno te miješajte i dalje dok se smjesa ne sljubi u zdjeli i ne počne se odvajati od stjenka tave. Maknite s vatre i premjestite u posudu. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Dodajte jaja, jedno po jedno, dok stalno miksate električnim mikserom.
- 4. Premjestite tijesto u pladanj za pečenje koji se ne lijepi. Posipajte nasjeckanim lješnjacima i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Kad se ispeče, izvadite i ostavite po strani da se hladi. .
- 5. Zamiješajte hladno vrhnje te dodajte sjeckane lješnjake. Istucite posebno vrhnje dok ne postane pjenušavo pa pomiješajte.
- 6. Počevši s jedne strane, narežite tijesto na šest traka. Namažite kremom i zarolajte. Ako je potrebno, svežite rolice vrpcama. Namažite rolice preostalom kremom i po želji posipajte nasjeckanim lješnjacima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega
Recepti Lora i Stoyan
Mini gibanice od pirovog brašna
Recepti Lora i Stoyan
Karamel-krema s jagodama
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke s kvascem
Recepti Luca Ciano
Nabujak od parmezana s poširanim kruškama začinjen lambrusco vinom
Recepti Mary Berry
Kolač sa limunom
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica