Odrezak od celera

Priprema:

1. Oguliti celer i izrezati ga na kriške debljine 2 cm. Pomiješati maslinovo ulje sa samljevenim češnjakom i dimljenom solju po ukusu, a zatim namazati kriške celera smjesom.

2. Peći na zagrijanoj roštilj tavi ili na roštilju s obje strane dok ne postane zlatno. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Peći celer u pećnici 10 do 15 minuta dok ne omekša.

3. Za umak, u posudi umutiti istucani češnjak s pastom od sezama, sokom od limuna po ukusu, solju i jogurtom. Ako je umak pregust, dodati 1 do 2 žlice vode.

4. U posudi pomiješati isjeckane orahe i peršin sa sirupom od nara, maslinovim uljem i soli po ukusu.

5. Staviti malo umaka na tanjur, celer odozgo i ukrasiti smjesom oraha, listova špinata i sjemenkama nara. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 1 korijen celera (veliki)
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 grančica timijana
  • 50 ml maslinovog ulja
  • krpice morske soli „Maldon“
  • Za umak
  • 2 žlice paste od sezama
  • 1 limun
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 žlice jogurta
  • soli po ukusu
  • Za ukrašavanje
  • 1 nar
  • 80 g pečenih oraha
  • 2 grančice peršina
  • 1 žlica sirupa od nara
  • 30 ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • soli po ukusu
  • 20 g listovi mladog špinata (20 g)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve