Odrezak od celera
Recept iz: Lora i Stoyan
Priprema:
1. Oguliti celer i izrezati ga na kriške debljine 2 cm. Pomiješati maslinovo ulje sa samljevenim češnjakom i dimljenom solju po ukusu, a zatim namazati kriške celera smjesom.
2. Peći na zagrijanoj roštilj tavi ili na roštilju s obje strane dok ne postane zlatno. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Peći celer u pećnici 10 do 15 minuta dok ne omekša.
3. Za umak, u posudi umutiti istucani češnjak s pastom od sezama, sokom od limuna po ukusu, solju i jogurtom. Ako je umak pregust, dodati 1 do 2 žlice vode.
4. U posudi pomiješati isjeckane orahe i peršin sa sirupom od nara, maslinovim uljem i soli po ukusu.
5. Staviti malo umaka na tanjur, celer odozgo i ukrasiti smjesom oraha, listova špinata i sjemenkama nara.
Sastojci
- Sastojci
- 1 korijen celera (veliki)
- 1 češanj češnjaka
- 1 grančica timijana
- 50 ml maslinovog ulja
- krpice morske soli „Maldon“
- Za umak
- 2 žlice paste od sezama
- 1 limun
- 1 češanj češnjaka
- 3 žlice jogurta
- soli po ukusu
- Za ukrašavanje
- 1 nar
- 80 g pečenih oraha
- 2 grančice peršina
- 1 žlica sirupa od nara
- 30 ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- soli po ukusu
- 20 g listovi mladog špinata (20 g)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira