Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Utorak 30 Studeni u 00:00 | Utorak 30 Studeni u 11:35

Opis

  1. Luk narežite na polumjesece, a slaninu na kockice. Prepržite ih na zagrijanom maslacu. Kada se karameliziraju, ulijte vrhnje. Začinite sa soli, paprom, muškatnim oraščićem i kuhajte 2-3 minute. Ostavite sa strane da se ohladi.
  2. U zdjeli pomiješajte brašno i sol, zatim u sredini napravite udubinu.
  3. U zagrijano mlijeko umiješajte kvasac i šećer. Ostavite da kvasac nabubri, zatim ga ulijte u udubinu. Dodajte maslinovo ulje i umijesite meko i glatko tijesto. Ostavite da se diže.
  4. Tijesto razvaljajte tako da stane na lim za pečenje. Prebacite ga na prethodno namašćen papir za pečenje. Prstima pritisnite tijesto, nakon što se dobili male udubine, premažite smjesom po vrhu. Ponovo ostavite da se diže.
  5. Pecite u pećnici, zagrijanoj na 180 C stupnjeva, otprilike 15–20 minuta.

Sastojci

  • 400 g brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 1/2 žličice soli
  • 1 pakiranje suhog kvasca (7 g)
  • 1/2 žličice šećera
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 200 ml vrhnja
  • 1 manji luk
  • 200 g dimljene slanine
  • 50 g maslaca
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • sol i papar po ukusu
  • brašno za posipanje radne površine
  • maslac za premazivanje papira za pečenje

Povezani recepti