Opis
- Prepolovite patlidžane po dužini. Napravite ureze s prerezane strane. Posolite i stavite po strani 20 minuta da se gorka tekućina ispusti. Operite i osušite patlidžane.
- Posložite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pokapajte maslinovim uljem. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 - 40 minuta.
- Za umak zagrijte maslinovo
- ulje i popržite sitno sjeckani luk i češnjak na njemu. Dodajte sitno sjeckane pečene paprike. Promiješajte da se paprike blago poprže i zatim izlijte rajčice. Začinite timijanom, solju i paprom po ukusu. Kuhajte 10 minuta, začinite šećerom i uklonite s vatre.
- Vilicom oprezno razdvojite meso vrućih patlidžana. Prelijte umakom od rajčica. Ukrasite sirom narezanim na kockice, posipajte timijanom i kapljicama maslinovog ulja.
Sastojci
- 2 patlidžana
- 200 g mladog kravljeg sira
- timijan za posipanje
- Maslinovo ulje za poprskati
- soli po želji
- Za umak:
- 400 g na kockice narezanih rajčica iz konzerve
- 400 pečenih crvenih paprika
- 2 velika luka
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 grančice timijan
- 1 prstohvat šećera