Pečeni patlidžan s rajčicama i mladim sirom

Pečeni patlidžan s rajčicama i mladim sirom
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 7 Prosinac u 03:40 | Ponedjeljak 7 Prosinac u 04:00

Opis

  1. Prepolovite patlidžane po dužini. Napravite ureze s prerezane strane. Posolite i stavite po strani 20 minuta da se gorka tekućina ispusti. Operite i osušite patlidžane.
  2. Posložite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pokapajte maslinovim uljem. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 - 40 minuta.
  3. Za umak zagrijte maslinovo
  4. ulje i popržite sitno sjeckani luk i češnjak na njemu. Dodajte sitno sjeckane pečene paprike. Promiješajte da se paprike blago poprže i zatim izlijte rajčice. Začinite timijanom, solju i paprom po ukusu. Kuhajte 10 minuta, začinite šećerom i uklonite s vatre.
  5. Vilicom oprezno razdvojite meso vrućih patlidžana. Prelijte umakom od rajčica. Ukrasite sirom narezanim na kockice, posipajte timijanom i kapljicama maslinovog ulja.

Sastojci

  • 2 patlidžana
  • 200 g mladog kravljeg sira
  • timijan za posipanje
  • Maslinovo ulje za poprskati
  • soli po želji

 

  • Za umak:
  • 400 g na kockice narezanih rajčica iz konzerve
  • 400 pečenih crvenih paprika
  • 2 velika luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 grančice timijan
  • 1 prstohvat šećera

Povezani recepti