Pečeni patlidžan s rajčicama i mladim sirom

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 2 patlidžana
  • 200 g mladog kravljeg sira
  • timijan za posipanje
  • Maslinovo ulje za poprskati
  • soli po želji
  • Za umak:
  • 400 g na kockice narezanih rajčica iz konzerve
  • 400 pečenih crvenih paprika
  • 2 velika luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 grančice timijan
  • 1 prstohvat šećera

Priprema

  • Prepolovite patlidžane po dužini. Napravite ureze s prerezane strane. Posolite i stavite po strani 20 minuta da se gorka tekućina ispusti. Operite i osušite patlidžane.
  • Posložite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pokapajte maslinovim uljem. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 - 40 minuta.
  • Za umak zagrijte maslinovo
  • ulje i popržite sitno sjeckani luk i češnjak na njemu. Dodajte sitno sjeckane pečene paprike. Promiješajte da se paprike blago poprže i zatim izlijte rajčice. Začinite timijanom, solju i paprom po ukusu. Kuhajte 10 minuta, začinite šećerom i uklonite s vatre.
  • Vilicom oprezno razdvojite meso vrućih patlidžana. Prelijte umakom od rajčica. Ukrasite sirom narezanim na kockice, posipajte timijanom i kapljicama maslinovog ulja.

Povezani recepti

Vidi sve