Pečeni patlidžan s rajčicama i mladim sirom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 2 patlidžana
- 200 g mladog kravljeg sira
- timijan za posipanje
- Maslinovo ulje za poprskati
- soli po želji
- Za umak:
- 400 g na kockice narezanih rajčica iz konzerve
- 400 pečenih crvenih paprika
- 2 velika luka
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 grančice timijan
- 1 prstohvat šećera
Priprema
- Prepolovite patlidžane po dužini. Napravite ureze s prerezane strane. Posolite i stavite po strani 20 minuta da se gorka tekućina ispusti. Operite i osušite patlidžane.
- Posložite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pokapajte maslinovim uljem. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 - 40 minuta.
- Za umak zagrijte maslinovo
- ulje i popržite sitno sjeckani luk i češnjak na njemu. Dodajte sitno sjeckane pečene paprike. Promiješajte da se paprike blago poprže i zatim izlijte rajčice. Začinite timijanom, solju i paprom po ukusu. Kuhajte 10 minuta, začinite šećerom i uklonite s vatre.
- Vilicom oprezno razdvojite meso vrućih patlidžana. Prelijte umakom od rajčica. Ukrasite sirom narezanim na kockice, posipajte timijanom i kapljicama maslinovog ulja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu