Koristimo kolačiće kako bismo unaprijedili našu ponudu, personalizirali oglašavanje i zapamtili vaše preferencije. Ukoliko nastavite koristiti s pretragom na ovoj web stranici podrazumijeva se da prihvaćate pravila kolačića naše web stranice. Za više informacija ( npr. kako onemogučiti kolačiće ) molimo vas da posjetite naša pravila kolacica

Ok
advertisement

Kuhari

Stranice

  • Adrian Richardson

    Adrian Richardson australski je chef i autor te vlasnik i glavni kuhar restorana La Luna u North Carltonu, u kojem od 1999. poslužuje svježu i inovativnu hranu.Strast za kuhanjem naslijedio je od djeda, a svoju filozofiju o hrani smatra jednostavnom i naziva je "moderni Mediteran" - vjeruje u korištenje svježih sastojaka i pojednostavljenje recepata. Autor je dviju kuharica - "Meso" i "Dobar život".U svojoj emisiji "Mesne tajne" gledateljima otkriva sve što trebaju znati o mesu - kako ga odabrati, izrezati, pripremiti i jesti. 

    Pročitajte više

  • Andrea van Lieshout

    Andrea van Lieshout

    Andrea van Lieshout (1977.), rođena u Den Helderu, odrasla je u obitelji u kojoj je kuhanje imalo važnu ulogu. Njezina je majka smatrala kako je važno da djeca nauče kuhati, tako da je Andrea još kao mala jedanput na tjedan kuhala za cijelu obitelj. Karijera u ugostiteljskoj industriji bila je logičan sljedeći korak. Jasno se sjećam da sam bila djevojčica kada sam prvi put kušala grah koji sam sama skuhala... Bilo je strašno! Nakon srednje škole Andrea je radila u raznim restoranima i hotelima u Amsterdamu. Ispostavilo se da je ona, uz to što je dobra kuharica, vrlo uspješna i u...

    Pročitajte više

  • Angélique Schmeinck

    Angélique Schmeinck

    Angélique Schmeinck (1964.) voli priređivati iznenađenja, sebi i drugima. Ona je jedna od dviju žena u Nizozemskoj s titulom majstora kuharstva. U svojoj knjizi o kuhanju bavila se svim aspektima kuhanja. Njezina knjiga Puna usta umjetnosti proglašena je najinovativnijom kuharicom na svijetu. U rujnu 2010. godine njezino peto djelo Braća po okusu sudjelovalo je u natjecanju za Gourmand World Cookbook Awards i pobijedilo u kategoriji Najzabavniji kuhar u Nizozemskoj. U 2011. godini knjiga je objavljena u svakoj trećoj zemlji u svijetu. U siječnju 2011. godine knjiga Braća po...

    Pročitajte više

  • Annabel Langbein

    Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zelanda i autorica čak 18 knjiga o kuhanju. Njezine knjige prevedene su na mnoge jezike i više od dva milijuna primjeraka prodano je u Europi, Sjevernoj Americi i Australiji. Annabel je diplomirala botaniku na Lincoln Universityju. Uzgaja ono najpotrebnije za sebe i svoju obitelj u organskom vrtu u svome domu u Aucklandu, kao i u svojoj kolibi na obali jezera Wanaka. Znanje i razumijevanje kako biljke rastu vrlo je korisno kada je u pitanju kuhanje, kaže Annabel. Članica je Savjeta za održivi razvoj Novoga Zelanda i...

    Pročitajte više

  • Antonio i Gennaro

    Antonio i Gennaro

    Godine 1958., kada je imao 21 godinu, Antonio Carluccio počinje kuhati jednostavna jela za sebe i svog cimera u Beču. Danas, poznat po svojoj ljubaznosti, grubom glasu i svojoj divljoj bijeloj kosi, Antonio se smatra kumom talijanske kuhinje. Antonio Carluccio rođen je u južnoj Italiji, ali je odrastao na šumovitom sjeverozapadu zemlje. Ovo mu je omogućilo širok pogled na kuhanje. Na sjeveru je zajedno s ocem počeo skupljati gljive. Imao je samo sedam godina kada je skupljanje gljiva postalo njegova strast. Antonio je živio trinaest godina u Njemačkoj i 1975. preselio se u London...

    Pročitajte više

  • Bill Granger

    Bill Granger

    Ja sam samouki kuhar i sve što znam o prehrani saznao sam jedenjem, čitanjem i kušanjem. Volim kuhati takvu hranu koju ljudi vole jesti. Iako je Bill Granger uvijek imao jak interes za hranu, njegov put nije bio jednostavan. Odrastao je u predgrađu Melbournea 70-ih godina s ocem koji je radio kao mesar i majkom vegetarijankom. Krajem 80-ih preselio se u Sydney, gdje je i ostao inspiriran životom, gradskim svjetlima i pogledom na luku. Tijekom studiranja Bill je neko vrijeme radio kao konobar. Svoj prvi restoran Bill otvorio je 1993. godine u Darlinghurstu u Sydneyju. Sljedećih je...

    Pročitajte više

  • Božana Katsarova

    Božana Katsarova

    Božana Katsarova pobjednica je treće sezone bugarskog Masterchefa. Hranu doživljava kao umjetnost i način izražavanja, a u svojoj kulinarskoj emisiji Nova balkanska kuhinja s Božanom gledateljima predstavlja svoju viziju balkanskih specijaliteta.

    Pročitajte više

  • Danny Jansen

    Danny Jansen

    Odmah nakon srednje škole Danny Jansen (1979.) znao je da želi postati kuhar ili ugostitelj. Išao je u kuharsku školu u Bredi pohađajući program Učim i radim. Vrijednim radom i talentom kročio je sebi put od stonegrill restorana do onih uglednih. Negdje na tom putu otkrio je svoju “slatku stranu” i odlučio se koncentrirati na slastice. Radio je kao glavni slastičar u nekoliko restorana i hotela. Godine 2001. na poziv Rudolpha van Veena pridružio se timu emisije Život i kulinarstvo. Pet godina poslije počinje raditi za časopise Culinaire Saisonnier i Pâtisserie & Desserts. Radio je...

    Pročitajte više

  • Donna Hay

    Donna Hay

    S osam je godina Donna Hay ušla u kuhinju, zgrabila kuhaču i više se nije osvrtala. Donna je danas vodeća kulinarska urednica i najprodavanija autorica kuharica u Australiji. Njezina hrana, recepti i aranžmani koncentrirani su na uporabu jednostavnih sastojaka, jednostavnu pripremu i lijepu prezentaciju. To je njezin zaštitni znak koji podiže standarde za kuhanje i časopisima diljem svijeta inspirira novu generaciju kuhara. Donnina karijera kulinarskog pisca i urednika počela je kada je imala devetnaest godina, a s dvadeset pet postaje urednicom kulinarskog magazina Marie Claire....

    Pročitajte više

Stranice