Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 20 Siječanj u 16:30 | Četvrtak 21 Siječanj u 00:00

Opis

  1. Očistite jetra i narežite ih na komade debele 1 cm.
  2. Začinite jetra solju i paprom te ih obložite brašnom. Otresite višak brašna i pržite u polovici ulja s obje strane na srednjoj vatri. Izvadite i posolite.
  3. Ulijte vino u istu tavu. Po želji flambirajte. Držite na vatri dok se ne reducira. U gotov umak dodajte maslac.
  4. Narežite Chorizo na kolutiće. Luk narežite na polumjesece. Očistite gljive i grubo ih narežite. Češnjak nasjeckajte sitno.
  5. Dodajte Chorizo u hladnu tavu za pečenje i pecite na srednjoj vatri. Kad otpusti mast i posmeđi, dodajte luk i češnjak. Kad su se popržili, izvadite ih iz tave.
  6. Popržite gljive u istoj tavi. Ako je potrebno, ulijte preostalo ulje. Vratite luk i Chorizo u tavu te začinite sojinim umakom, origanom i paprom.
  7. Poslužite jetra s mješavinom gljiva i umakom.

Sastojci

  • 400 g teleća jetra
  • 200 g mješavine gljiva (šampinjona, bukovača, shiitake)
  • 100 g ljute kobasice Chorizo
  • 1 crveni luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 ml ulja
  • 200 ml vina Porto (ili Marsala)
  • 50 g maslaca
  • 30 ml sojinog umaka
  • 1/4 žličice origana
  • Brašno za oblaganje
  • Soli i papra prema ukusu

Povezani recepti