Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.    

Sastojci

  • 6 srednje velikih krumpira
  • 2– 3 kg morske soli
  • 200 g dimljene slanine
  • 200 g Cheddar sira
  • 100 g maslaca
  • 1/2 žličice bugarskog luka (šarene soli)
  • Za posluživanje:
  • 300 g kiselog vrhnja
  • 1 vezica mladog luka

Priprema

  • 1. Krumpire operite i stavite na lim za pečenje čije ste dno posuli dijelom morske soli. Krumpire prekrijte preostalom morskom soli i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva, oko 2-3 sata.
  • 2. Cheddar sir naribajte. Slaninu narežite na kockice i stavite u hladnu tavu. Upalite vatru i prepržite slaninu.
  • 3. Oprezno izvadite krumpir. Po dužini krumpira napravite rez bez da prerežete dno. Umetnite maslac u svaki prorez i začinite sa šarenom soli. Stavite slaninu i pospite Cheddar Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 5-7 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju.
  • 4. Poslužite s kiselim vrhnjem i narezanim mladim lukom.
  • Naputak: Uz pomoć štapića za ražnjiće provjerite jesu li krumpiri pečeni. Ako štapić lagano prođe kroz krumpire, to znači da su gotovi.

Povezani recepti

Vidi sve