Punjeni krumpiri
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 6 srednje velikih krumpira
- 2– 3 kg morske soli
- 200 g dimljene slanine
- 200 g Cheddar sira
- 100 g maslaca
- 1/2 žličice bugarskog luka (šarene soli)
- Za posluživanje:
- 300 g kiselog vrhnja
- 1 vezica mladog luka
Priprema
- 1. Krumpire operite i stavite na lim za pečenje čije ste dno posuli dijelom morske soli. Krumpire prekrijte preostalom morskom soli i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva, oko 2-3 sata.
- 2. Cheddar sir naribajte. Slaninu narežite na kockice i stavite u hladnu tavu. Upalite vatru i prepržite slaninu.
- 3. Oprezno izvadite krumpir. Po dužini krumpira napravite rez bez da prerežete dno. Umetnite maslac u svaki prorez i začinite sa šarenom soli. Stavite slaninu i pospite Cheddar Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 5-7 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju.
- 4. Poslužite s kiselim vrhnjem i narezanim mladim lukom.
- Naputak: Uz pomoć štapića za ražnjiće provjerite jesu li krumpiri pečeni. Ako štapić lagano prođe kroz krumpire, to znači da su gotovi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Karipski somuni s muškatnom tikvom i slanutkom
Recepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Lora i Stoyan
Grah s vrganjima
Recepti Adam Liaw
Ondeh ondeh
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla