Opis
- Krumpire operite i stavite na lim za pečenje čije ste dno posuli dijelom morske soli. Krumpire prekrijte preostalom morskom soli i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva, oko 2-3 sata.
- Cheddar sir naribajte. Slaninu narežite na kockice i stavite u hladnu tavu. Upalite vatru i prepržite slaninu.
- Oprezno izvadite krumpir. Po dužini krumpira napravite rez bez da prerežete dno. Umetnite maslac u svaki prorez i začinite sa šarenom soli. Stavite slaninu i pospite Cheddar Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 5-7 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju.
- Poslužite s kiselim vrhnjem i narezanim mladim lukom.
Naputak: Uz pomoć štapića za ražnjiće provjerite jesu li krumpiri pečeni. Ako štapić lagano prođe kroz krumpire, to znači da su gotovi.
Sastojci
- 6 srednje velikih krumpira
- 2– 3 kg morske soli
- 200 g dimljene slanine
- 200 g Cheddar sira
- 100 g maslaca
- 1/2 žličice bugarskog luka (šarene soli)
Za posluživanje:
- 300 g kiselog vrhnja
- 1 vezica mladog luka