Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 3 Prosinac u 11:35 | Petak 3 Prosinac u 16:35

Opis

  1. Krumpire operite i stavite na lim za pečenje čije ste dno posuli dijelom morske soli. Krumpire prekrijte preostalom morskom soli i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva, oko 2-3 sata.
  2. Cheddar sir naribajte. Slaninu narežite na kockice i stavite u hladnu tavu. Upalite vatru i prepržite slaninu.
  3. Oprezno izvadite krumpir. Po dužini krumpira napravite rez bez da prerežete dno. Umetnite maslac u svaki prorez i začinite sa šarenom soli. Stavite slaninu i pospite Cheddar Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 5-7 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju.
  4. Poslužite s kiselim vrhnjem i narezanim mladim lukom.

Naputak: Uz pomoć štapića za ražnjiće provjerite jesu li krumpiri pečeni. Ako štapić lagano prođe kroz krumpire, to znači da su gotovi.

Sastojci

  • 6 srednje velikih krumpira
  • 2– 3 kg morske soli
  • 200 g dimljene slanine
  • 200 g Cheddar sira
  • 100 g maslaca
  • 1/2 žličice bugarskog luka (šarene soli)

Za posluživanje:

  • 300 g kiselog vrhnja
  • 1 vezica mladog luka

Povezani recepti