Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Za palačinke:
  • 200 g brašna
  • 400 ml mlijeka
  • 150 ml mineralne vode
  • 2 jaja
  • 1 prstohvat šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žlica kakaa
  • maslac za pečenje
  • Za čokoladnu mascarpone pjenicu:
  • 250 g Mascarpone sir
  • 200 g tamne čokolade (70%)
  • 80–100 g šećera u prahu
  • 1 žličica želatine
  • 150 ml vrhnja za šlag (35%)
  • 1 žlica Marsala vina
  • Za ukrašavanje:
  • 2 jagode
  • 200 ml vrhnja za šlag (35%)
  • 1 žlica šećera

Priprema

  • 1. Kako biste napravili palačinke, u zdjeli pomiješajte brašno, mlijeko, mineralnu vodu, jaja, šećer i sol. Miješajte dok se ne stvori glatko tijesto. Odvojite jednu zaimaču tijesta i umiješajte kakao.
  • 2. Na namašćenoj tavi ispecite 8 palačinki, na svaku palačinku prilikom pečenja stavite malo smjese s kakaom. Ispečene palačinke prekrijte folijom kako se ne bi osušile.
  • 3. Čokoladu otopite iznad lonca sa zakuhanom vodom i u nju umiješajte istučeni mascarpone sir.
  • 4. U 20 ml hladne vode stavite želatinu. Kada nabubri, zagrijte je i umiješajte u smjesu s čokoladom. Žustro miješajte kako biste spriječili stvaranje grudica.
  • 5. Zajedno istucite vrhnje i šećer. Spojite s marsala vinom i dodajte u vrhnje.
  • 6. Jednu palačinku stavite iznad kalupa za muffine, do vrha napunite s čokoladnom pjenicom kako biste spriječili sušenje. Dio palačinke koji viri izvan premažite s kremom i preklopite tako da zatvorite nadjev. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku na 4 sata.
  • 7. Palačinke oprezno izvadite iz kalupa i ukrasite s tučenim vrhnjem i narezanim jagodama.
  • Naputak:
  • Koristite žlicu ili dresir vrećicu za lakše punjenje palačinki.
  • Mascarpone sir možete zamijeniti s krem sirom, ricotta sirom ili svježim sirom.
  • Za još bolju prezentaciju paketića palačinki, na vrh kalupa za muffine stavite neku vrstu utega.

Povezani recepti

Vidi sve