Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Utorak 30 Studeni u 00:00 | Utorak 30 Studeni u 11:35

Opis

  1. Kako biste napravili palačinke, u zdjeli pomiješajte brašno, mlijeko, mineralnu vodu, jaja, šećer i sol. Miješajte dok se ne stvori glatko tijesto. Odvojite jednu zaimaču tijesta i umiješajte kakao.
  2. Na namašćenoj tavi ispecite 8 palačinki, na svaku palačinku prilikom pečenja stavite malo smjese s kakaom. Ispečene palačinke prekrijte folijom kako se ne bi osušile.
  3. Čokoladu otopite iznad lonca sa zakuhanom vodom i u nju umiješajte istučeni mascarpone sir.
  4. U 20 ml hladne vode stavite želatinu. Kada nabubri, zagrijte je i umiješajte u smjesu s čokoladom. Žustro miješajte kako biste spriječili stvaranje grudica.
  5. Zajedno istucite vrhnje i šećer. Spojite s marsala vinom i dodajte u vrhnje.
  6. Jednu palačinku stavite iznad kalupa za muffine, do vrha napunite s čokoladnom pjenicom kako biste spriječili sušenje. Dio palačinke koji viri izvan premažite s kremom i preklopite tako da zatvorite nadjev. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku na 4 sata.
  7. Palačinke oprezno izvadite iz kalupa i ukrasite s tučenim vrhnjem i narezanim jagodama.

Naputak:

Koristite žlicu ili dresir vrećicu za lakše punjenje palačinki.

Mascarpone sir možete zamijeniti s krem sirom, ricotta sirom ili svježim sirom.

Za još bolju prezentaciju paketića palačinki, na vrh kalupa za muffine stavite neku vrstu utega.

Sastojci

Za palačinke:

  • 200 g brašna
  • 400 ml mlijeka
  • 150 ml mineralne vode
  • 2 jaja
  • 1 prstohvat šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žlica kakaa
  • maslac za pečenje

Za čokoladnu mascarpone pjenicu:

  • 250 g Mascarpone sir
  • 200 g tamne čokolade (70%)
  • 80–100 g šećera u prahu
  • 1 žličica želatine
  • 150 ml vrhnja za šlag (35%)
  • 1 žlica Marsala vina

Za ukrašavanje:

  • 2 jagode
  • 200 ml vrhnja za šlag (35%)
  • 1 žlica šećera

Povezani recepti