Čokoladna torta s preljevom od Mascarponea

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 200 g čokolade s visokim udjelom kakao maslaca
  • 200 g maslaca (sobne temperature)
  • 250 g oljuštenih lješnjaka
  • 150 g šećera
  • 6 jaja
  • 30 ml konjaka
  • 1 prstohvat soli
  • Za kremu:
  • 250 g Mascarponea
  • 300 ml tučenog vrhnja
  • 150 g šećera u prahu
  • 10 g Bourbon vanilin šećera
  • 30 ml espresso kave

Priprema

  • Rastopite čokoladu u zdjeli uronjenoj u vruću vodu te ostavite po strani da se malo ohladi.
  • Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Sameljite lješnjake.
  • Dobro istucite šećer s maslacem. Dodajte jaja jedno po jedno dok stalno tučete. Dodajte konjak, čokoladu i lješnjake. Promiješajte.
  • Istucite bjelanjke sa solju dok se ne stvrdnu. Dodajte ostale namirnice pomalo dok nježno miješate.
  • Obložite kalup s dnom koje se može vaditi (promjera 26 cm) papirom za pečenje. Prebacite tijesto u kalup. Pecite jedan sat u pećnici prethodno zagrijanoj na 150 stupnjeva.
  • Pomiješajte Mascarpone sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, kavom i vrhnjem. Istucite električnim mikserom.
  • Ukrasite tortu kremom i poslužite. Možete je i posipati ribanom čokoladom.
  • *Pecite u pećnici na vrući zrak.

Povezani recepti

Vidi sve