Čokoladna torta s preljevom od Mascarponea

Čokoladna torta s preljevom od Mascarponea
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Utorak 31 Ožujak u 11:30 | Utorak 31 Ožujak u 16:30

Opis

Način pripreme:

  1. Rastopite čokoladu u zdjeli uronjenoj u vruću vodu te ostavite po strani da se malo ohladi.
  2. Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Sameljite lješnjake.
  3. Dobro istucite šećer s maslacem. Dodajte jaja jedno po jedno dok stalno tučete. Dodajte konjak, čokoladu i lješnjake. Promiješajte.
  4. Istucite bjelanjke sa solju dok se ne stvrdnu. Dodajte ostale namirnice pomalo dok nježno miješate.
  5. Obložite kalup s dnom koje se može vaditi (promjera 26 cm) papirom za pečenje. Prebacite tijesto u kalup. Pecite jedan sat u pećnici prethodno zagrijanoj na 150 stupnjeva.
  6. Pomiješajte Mascarpone sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, kavom i vrhnjem. Istucite električnim mikserom.
  7. Ukrasite tortu kremom i poslužite. Možete je i posipati ribanom čokoladom.

 

*Pecite u pećnici na vrući zrak.

Sastojci

  • 200 g čokolade s visokim udjelom kakao maslaca
  • 200 g maslaca (sobne temperature)
  • 250 g oljuštenih lješnjaka
  • 150 g šećera
  • 6 jaja
  • 30 ml konjaka
  • 1 prstohvat soli

Za kremu:

  • 250 g Mascarponea
  • 300 ml tučenog vrhnja
  • 150 g šećera u prahu
  • 10 g Bourbon vanilin šećera
  • 30 ml espresso kave

Povezani recepti