Čokoladna torta s preljevom od Mascarponea
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 200 g čokolade s visokim udjelom kakao maslaca
- 200 g maslaca (sobne temperature)
- 250 g oljuštenih lješnjaka
- 150 g šećera
- 6 jaja
- 30 ml konjaka
- 1 prstohvat soli
- Za kremu:
- 250 g Mascarponea
- 300 ml tučenog vrhnja
- 150 g šećera u prahu
- 10 g Bourbon vanilin šećera
- 30 ml espresso kave
Priprema
- Rastopite čokoladu u zdjeli uronjenoj u vruću vodu te ostavite po strani da se malo ohladi.
- Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Sameljite lješnjake.
- Dobro istucite šećer s maslacem. Dodajte jaja jedno po jedno dok stalno tučete. Dodajte konjak, čokoladu i lješnjake. Promiješajte.
- Istucite bjelanjke sa solju dok se ne stvrdnu. Dodajte ostale namirnice pomalo dok nježno miješate.
- Obložite kalup s dnom koje se može vaditi (promjera 26 cm) papirom za pečenje. Prebacite tijesto u kalup. Pecite jedan sat u pećnici prethodno zagrijanoj na 150 stupnjeva.
- Pomiješajte Mascarpone sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, kavom i vrhnjem. Istucite električnim mikserom.
- Ukrasite tortu kremom i poslužite. Možete je i posipati ribanom čokoladom.
- *Pecite u pećnici na vrući zrak.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Rajska čokoladna torta
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna torta s datuljama i puslicama
Recepti Kirsten Tibballs
Torta s kruškom, čokoladom i pekanom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna torta s narančom
Recepti Michela Tuscan
Torta od naranče, badema i palente s panforte sirupom
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Kirsten Tibballs
Cheesecake bez pečenja
Recepti Silvia Colloca
Torta caprese
Recepti Nadiya Hussain
Rupičasta torta od kave i naranče