Opis
Način pripreme:
- Rastopite čokoladu u zdjeli uronjenoj u vruću vodu te ostavite po strani da se malo ohladi.
- Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Sameljite lješnjake.
- Dobro istucite šećer s maslacem. Dodajte jaja jedno po jedno dok stalno tučete. Dodajte konjak, čokoladu i lješnjake. Promiješajte.
- Istucite bjelanjke sa solju dok se ne stvrdnu. Dodajte ostale namirnice pomalo dok nježno miješate.
- Obložite kalup s dnom koje se može vaditi (promjera 26 cm) papirom za pečenje. Prebacite tijesto u kalup. Pecite jedan sat u pećnici prethodno zagrijanoj na 150 stupnjeva.
- Pomiješajte Mascarpone sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, kavom i vrhnjem. Istucite električnim mikserom.
- Ukrasite tortu kremom i poslužite. Možete je i posipati ribanom čokoladom.
*Pecite u pećnici na vrući zrak.
Sastojci
- 200 g čokolade s visokim udjelom kakao maslaca
- 200 g maslaca (sobne temperature)
- 250 g oljuštenih lješnjaka
- 150 g šećera
- 6 jaja
- 30 ml konjaka
- 1 prstohvat soli
Za kremu:
- 250 g Mascarponea
- 300 ml tučenog vrhnja
- 150 g šećera u prahu
- 10 g Bourbon vanilin šećera
- 30 ml espresso kave