Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 29 Rujan u 00:00 | Srijeda 29 Rujan u 11:25

Opis

  1. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, slijedite upute s pakiranja. Zatim, ocijedite i isperite. Prelijte maslinovim uljem kako bi spriječili lijepljenje tjestenine. Prebacite u veliku zdjelu.
  2. Narežite tikvice na ploške i pržite na tavi u 20 ml maslinovog ulja. Dalje, narežite ih na štapiće.
  3. Luk narežite na polumjesece, sitno nasjeckajte češnjak i sve to stavite u zdjelu s tjesteninom. Dodajte prepolovljene cherry rajčice.
  4. Narežite kobasicu i stavite u zagrijanu tavu, kratko prepržite i miješajte, sve dok ne poprime smeđu boju sa svih strana. Izvadite iz tave, narežite na tanko po dužini i dodajte u tjesteninu.
  5. Masline prepolovite, sušenu rajčicu narežite na tanke prutiće, sitno nasjeckajte peršin. U zdjelu s tjesteninom dodajte tikvice, masline, sušene rajčice i peršin.
  6. Sok limuna pomiješajte s rujem, mentom, soli prema želji i maslinovim uljem. Začinite salatu i poslužite.

Sastojci

  • 200 g goveđeg sudžuka
  • 200 g orzo tjestenine
  • 1 tikvica
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 crveni luk
  • 200 g Kalamata maslina (bez koštice)
  • 200 g cherry rajčica
  • 50 g sušenih rajčica (u maslinovom ulju)
  • 1 vezica peršina
  • 30 ml maslinovog ulja
  • soli po ukusu


Za preljev:

  • 70 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sok 1/2 limuna
  • 1/4 žličice ruja
  • 1 prstohvat sušene mente
  • soli po ukusu

Povezani recepti