Orzo salata sa sušenim rajčicama i goveđim sudžukom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 200 g goveđeg sudžuka
- 200 g orzo tjestenine
- 1 tikvica
- 2 češnja češnjaka
- 1 crveni luk
- 200 g Kalamata maslina (bez koštice)
- 200 g cherry rajčica
- 50 g sušenih rajčica (u maslinovom ulju)
- 1 vezica peršina
- 30 ml maslinovog ulja
- soli po ukusu
- Za preljev:
- 70 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Sok 1/2 limuna
- 1/4 žličice ruja
- 1 prstohvat sušene mente
- soli po ukusu
Priprema
- Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, slijedite upute s pakiranja. Zatim, ocijedite i isperite. Prelijte maslinovim uljem kako bi spriječili lijepljenje tjestenine. Prebacite u veliku zdjelu.
- Narežite tikvice na ploške i pržite na tavi u 20 ml maslinovog ulja. Dalje, narežite ih na štapiće.
- Luk narežite na polumjesece, sitno nasjeckajte češnjak i sve to stavite u zdjelu s tjesteninom. Dodajte prepolovljene cherry rajčice.
- Narežite kobasicu i stavite u zagrijanu tavu, kratko prepržite i miješajte, sve dok ne poprime smeđu boju sa svih strana. Izvadite iz tave, narežite na tanko po dužini i dodajte u tjesteninu.
- Masline prepolovite, sušenu rajčicu narežite na tanke prutiće, sitno nasjeckajte peršin. U zdjelu s tjesteninom dodajte tikvice, masline, sušene rajčice i peršin.
- Sok limuna pomiješajte s rujem, mentom, soli prema želji i maslinovim uljem. Začinite salatu i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica
Recepti Silvia Colloca
Dvije salate s tjesteninom
Recepti Nadiya Hussain
Tabbouleh od nara i peršina
Recepti Nico Reynolds
Salata od bijelog graha s mladim lukom sa žara
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata