Pileće mesne kuglice s umakom od sira
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 300 g pilećeg filea
- 300 g filea od batka (bez kože)
- 2 poriluka
- 2 grančice timijana
- 2 kriške bijelog kruha
- 1 žlica senfa
- 1 jaje
- 20 g parmezana
- maslinovo ulje za prženje
- soli i bijelog papra po ukusu
- Za umak
- 250 ml punomasnog vrhnja
- 100 g parmezana
- 20 g maslaca
- 1 češanj češnjaka
- soli i bijelog papra po ukusu
Priprema
- 1. Narezati meso i krupno ga samljeti u stroju za mljevenje mesa. Sitno isjeckati luk i timijan. Namočiti kruh.
- 2. Pomiješati meso s lukom i timijanom. Dodati senf, ocijeđen kruh, sol i bijeli papar, ribani parmezan i jaje. Izmiješati mljeveno meso i ostaviti ga u hladnjaku najmanje 30 minuta.
- 3. Napraviti male mesne kuglice i pržiti ih na maslinovom ulju da budu polupečene.
- 4. Za umak, isjeckati češnjak i propržiti ga kratko na maslacu, pazeći da se ne karamelizira. Dodati vrhnje i naribani parmezan. Začiniti solju i bijelim paprom.
- 5. Staviti mesne kuglice u umak i kuhati još minutu-dvije. Odmah servirati. Po želji, jelo ukrasiti sjeckanim peršinom.
- Savjet:
- Ako želite izbjeći prženje, poredajte mesne kuglice na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih u pećnici, prethodno zagrijanoj na 220 ºC oko 8 minuta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Pileći tartiflette
Recepti Luke Nguyen
Crno sapsko pile u galangalu na žaru (ga den nuong rieng)
Recepti Luke Nguyen
Piletina pečena u đumbiru (ga ban kho gung)
Recepti Donal Skehan
Blagdanski pileći tagine s kus-kusom
Recepti Adam Liaw
Pohana piletina u slatko-kiselom umaku
Recepti Hera Te Kurapa
Hrskava piletina s narančom
Recepti Mark Moriarty
Pita s piletinom i šampinjonima
Recepti Mark Moriarty
Piletina s juhom i rezancima
Recepti Mark Moriarty
Pileća krilca u buffalo umaku
Recepti Mark Moriarty
Piletina u umaku s maslacem