Pileće mesne kuglice s umakom od sira

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 300 g pilećeg filea
  • 300 g filea od batka (bez kože)
  • 2 poriluka
  • 2 grančice timijana
  • 2 kriške bijelog kruha
  • 1 žlica senfa
  • 1 jaje
  • 20 g parmezana
  • maslinovo ulje za prženje
  • soli i bijelog papra po ukusu
  • Za umak
  • 250 ml punomasnog vrhnja
  • 100 g parmezana
  • 20 g maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • soli i bijelog papra po ukusu

Priprema

  • 1. Narezati meso i krupno ga samljeti u stroju za mljevenje mesa. Sitno isjeckati luk i timijan. Namočiti kruh.
  • 2. Pomiješati meso s lukom i timijanom. Dodati senf, ocijeđen kruh, sol i bijeli papar, ribani parmezan i jaje. Izmiješati mljeveno meso i ostaviti ga u hladnjaku najmanje 30 minuta.
  • 3. Napraviti male mesne kuglice i pržiti ih na maslinovom ulju da budu polupečene.
  • 4. Za umak, isjeckati češnjak i propržiti ga kratko na maslacu, pazeći da se ne karamelizira. Dodati vrhnje i naribani parmezan. Začiniti solju i bijelim paprom.
  • 5. Staviti mesne kuglice u umak i kuhati još minutu-dvije. Odmah servirati. Po želji, jelo ukrasiti sjeckanim peršinom.
  • Savjet:
  • Ako želite izbjeći prženje, poredajte mesne kuglice na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih u pećnici, prethodno zagrijanoj na 220 ºC oko 8 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve