Pileće mesne kuglice s umakom od sira

Pileće mesne kuglice s umakom od sira
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 14 Listopad u 16:30 | Utorak 15 Listopad u 00:00

Opis

Priprema:

1. Narezati meso i krupno ga samljeti u stroju za mljevenje mesa. Sitno isjeckati luk i timijan. Namočiti kruh.

2. Pomiješati meso s lukom i timijanom. Dodati senf, ocijeđen kruh, sol i bijeli papar, ribani parmezan i jaje. Izmiješati mljeveno meso i ostaviti ga u hladnjaku najmanje 30 minuta.

3. Napraviti male mesne kuglice i pržiti ih na maslinovom ulju da budu polupečene.

4. Za umak, isjeckati češnjak i propržiti ga kratko na maslacu, pazeći da se ne karamelizira. Dodati vrhnje i naribani parmezan. Začiniti solju i bijelim paprom.

5. Staviti mesne kuglice u umak i kuhati još minutu-dvije. Odmah servirati. Po želji, jelo ukrasiti sjeckanim peršinom.

Savjet:

Ako želite izbjeći prženje, poredajte mesne kuglice na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih u pećnici, prethodno zagrijanoj na 220 ºC oko 8 minuta. 

Sastojci

Sastojci

  • 300 g pilećeg filea
  • 300 g filea od batka (bez kože)
  • 2 poriluka
  • 2 grančice timijana
  • 2 kriške bijelog kruha
  • 1 žlica senfa
  • 1 jaje
  • 20 g parmezana
  • maslinovo ulje za prženje
  • soli i bijelog papra po ukusu

Za umak

  • 250 ml punomasnog vrhnja
  • 100 g parmezana
  • 20 g maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • soli i bijelog papra po ukusu

Povezani recepti