Pileće mesne kuglice s umakom od sira
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 300 g pilećeg filea
- 300 g filea od batka (bez kože)
- 2 poriluka
- 2 grančice timijana
- 2 kriške bijelog kruha
- 1 žlica senfa
- 1 jaje
- 20 g parmezana
- maslinovo ulje za prženje
- soli i bijelog papra po ukusu
- Za umak
- 250 ml punomasnog vrhnja
- 100 g parmezana
- 20 g maslaca
- 1 češanj češnjaka
- soli i bijelog papra po ukusu
Priprema
- 1. Narezati meso i krupno ga samljeti u stroju za mljevenje mesa. Sitno isjeckati luk i timijan. Namočiti kruh.
- 2. Pomiješati meso s lukom i timijanom. Dodati senf, ocijeđen kruh, sol i bijeli papar, ribani parmezan i jaje. Izmiješati mljeveno meso i ostaviti ga u hladnjaku najmanje 30 minuta.
- 3. Napraviti male mesne kuglice i pržiti ih na maslinovom ulju da budu polupečene.
- 4. Za umak, isjeckati češnjak i propržiti ga kratko na maslacu, pazeći da se ne karamelizira. Dodati vrhnje i naribani parmezan. Začiniti solju i bijelim paprom.
- 5. Staviti mesne kuglice u umak i kuhati još minutu-dvije. Odmah servirati. Po želji, jelo ukrasiti sjeckanim peršinom.
- Savjet:
- Ako želite izbjeći prženje, poredajte mesne kuglice na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih u pećnici, prethodno zagrijanoj na 220 ºC oko 8 minuta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire
Recepti Ainsley Harriott
Pita s piletinom, estragonom, porilukom i šampinjonima
Recepti Curtis Stone
Pečena piletina i grožđe s burratom i umakom od bijelog vina
Recepti Curtis Stone
Souvlaki od aromatične piletine na ražnju s pita-pogačicama i umakom tzatziki
Recepti Adam Liaw
Malezijski satay od piletine i nyonya umak od kikirikija
Recepti Adam Liaw
Saravaška laksa
Recepti Silvia Colloca
Piletina na lovački
Recepti Nico Reynolds
Karipski curry i piletina na žaru
Recepti Nico Reynolds
Nenadmašno pile na žaru u limunu i začinskom bilju
Recepti Nadiya Hussain
Kus-kus s piletinom u umaku od grejpa