1. Orahe tostirajte u pećnici, zagrijanoj na 180C, oko otprilike 10 minuta. Suhe višnje ostavite namočene u vinjaku.
  2. Za napraviti preljev, zajedno ispasirajte maline i timijan, zatim smjesu procijedite kroz sitno cjedilo kako biste uklonili sjemenke.
  3. Pire od malina pomiješajte s medom, senfom i balzamičnim octom. Dodajte maslinovo ulje uz neprestano miješanje, sve dok se ne formira jednolična smjesa. Začinite sa soli.
  4. Radič istrgajte na komade, a luk narežite na polumjesece.
  5. U zdjelu stavite špinat, radič, rukolu i luk. Salatu promiješajte s preljevom.
  6. Prije posluživanja, svaku porciju ukrasite komadom kozjeg sira, narezanim orasima i suhim višnjama, koje ste prethodno ocijedili iz vinjaka.

Sastojci

  • 200 g mekog kozjeg sira
  • 50 g mladog špinata
  • 100 g rukole
  • 1/3 glavice radiča
  • 1 mali crveni luk
  • 30 g suhih višanja
  • 50 ml vinjaka
  • 100 g oraha
  • Za preljev:
  • 100 g smrznutih malina
  • 20 g meda
  • 1 žličica Dijon senfa
  • 60 ml tamnog balsamičnog octa
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 3-4 grančice timijana
  • soli po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve