Lisnata zelena salata s preljevom od malina
Recept iz: Lora i Stoyan
- Orahe tostirajte u pećnici, zagrijanoj na 180C, oko otprilike 10 minuta. Suhe višnje ostavite namočene u vinjaku.
- Za napraviti preljev, zajedno ispasirajte maline i timijan, zatim smjesu procijedite kroz sitno cjedilo kako biste uklonili sjemenke.
- Pire od malina pomiješajte s medom, senfom i balzamičnim octom. Dodajte maslinovo ulje uz neprestano miješanje, sve dok se ne formira jednolična smjesa. Začinite sa soli.
- Radič istrgajte na komade, a luk narežite na polumjesece.
- U zdjelu stavite špinat, radič, rukolu i luk. Salatu promiješajte s preljevom.
- Prije posluživanja, svaku porciju ukrasite komadom kozjeg sira, narezanim orasima i suhim višnjama, koje ste prethodno ocijedili iz vinjaka.
Sastojci
- 200 g mekog kozjeg sira
- 50 g mladog špinata
- 100 g rukole
- 1/3 glavice radiča
- 1 mali crveni luk
- 30 g suhih višanja
- 50 ml vinjaka
- 100 g oraha
- Za preljev:
- 100 g smrznutih malina
- 20 g meda
- 1 žličica Dijon senfa
- 60 ml tamnog balsamičnog octa
- 80 ml maslinovog ulja
- 3-4 grančice timijana
- soli po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Miješana salata s grahom
Recepti Mary Berry
Kremasta krumpir salata s lososom i kozicama
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica
Recepti Primož Dolničar
Kompot od krušaka
Recepti Primož Dolničar
Kiseli krastavci
Recepti Mark Moriarty
Salata od cikle zapečene u soli