Opis
- Orahe tostirajte u pećnici, zagrijanoj na 180C, oko otprilike 10 minuta. Suhe višnje ostavite namočene u vinjaku.
- Za napraviti preljev, zajedno ispasirajte maline i timijan, zatim smjesu procijedite kroz sitno cjedilo kako biste uklonili sjemenke.
- Pire od malina pomiješajte s medom, senfom i balzamičnim octom. Dodajte maslinovo ulje uz neprestano miješanje, sve dok se ne formira jednolična smjesa. Začinite sa soli.
- Radič istrgajte na komade, a luk narežite na polumjesece.
- U zdjelu stavite špinat, radič, rukolu i luk. Salatu promiješajte s preljevom.
- Prije posluživanja, svaku porciju ukrasite komadom kozjeg sira, narezanim orasima i suhim višnjama, koje ste prethodno ocijedili iz vinjaka.
Sastojci
- 200 g mekog kozjeg sira
- 50 g mladog špinata
- 100 g rukole
- 1/3 glavice radiča
- 1 mali crveni luk
- 30 g suhih višanja
- 50 ml vinjaka
- 100 g oraha
Za preljev:
- 100 g smrznutih malina
- 20 g meda
- 1 žličica Dijon senfa
- 60 ml tamnog balsamičnog octa
- 80 ml maslinovog ulja
- 3-4 grančice timijana
- soli po ukusu