Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 20 Siječanj u 16:30 | Četvrtak 21 Siječanj u 00:00

Opis

  1. Nožem zarežite između rebara i plećke. Trebao bi se napraviti “džepić”.
  2. Sitno nasjeckajte mladi luk, peršin i paprenu metvicu.
  3. Jednako sitno nasjeckajte luk i češnjak. Popržite ih u maslacu. Dodajte rižu i pržite dalje. Riža bi trebala postati prozirna.
  4. Ulijte 100 ml vina i 200 ml vode. Dodajte koncentrat od rajčice. Jednom kad upije tekućinu, maknite s vatre i umiješajte peršin, paprenu metvicu i mladi luk. Začinite solju, mješavinom papra i paprikom.
  5. Začinite temeljito plećku izvana i iznutra solju i mješavinom papra. Ispunite plećku smjesom i zašijte kuharskim koncem. Stavite u veliki lim za pečenje. Ulijte malo vode i preostalo vino.
  6. Pomiješajte jogurt sa solju, mješavinom papra i dimljenom paprikom.
  7. Premažite plećku tako aromatiziranim jogurtom. Pokrijte listom papira za pečenje, a zatim umotajte u aluminijsku foliju.
  8. Pecite jelo na 150 stupnjeva 4 sata i 30 minuta. Zatim uklonite foliju i papir te vratite u pećnicu na 200 stupnjeva na 10 - 15 minuta, dok ne posmeđi i ne napravi se zlatna korica.

 * Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.

 

Sastojci

  • 1 janjeća prednjica (pleća s rebrima)
  • 8 svežnjeva mladog luka
  • 1 svežanj paprene metvice
  • 2 svežnja peršina
  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 125 g maslaca
  • 200 g riže
  • 200 ml bijelog vina
  • 200 ml jogurta
  • 1 žlica koncentrata od rajčice
  • 1 žličica mješavine papra
  • 1 žličica paprike
  • 1 žličica dimljene paprike
  • Soli prema ukusu

Povezani recepti