Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.  

Sastojci

  • 1 janjeća prednjica (pleća s rebrima)
  • 8 svežnjeva mladog luka
  • 1 svežanj paprene metvice
  • 2 svežnja peršina
  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 125 g maslaca
  • 200 g riže
  • 200 ml bijelog vina
  • 200 ml jogurta
  • 1 žlica koncentrata od rajčice
  • 1 žličica mješavine papra
  • 1 žličica paprike
  • 1 žličica dimljene paprike
  • Soli prema ukusu

Priprema

  • 1. Nožem zarežite između rebara i plećke. Trebao bi se napraviti “džepić”.
  • 2. Sitno nasjeckajte mladi luk, peršin i paprenu metvicu.
  • 3. Jednako sitno nasjeckajte luk i češnjak. Popržite ih u maslacu. Dodajte rižu i pržite dalje. Riža bi trebala postati prozirna.
  • 4. Ulijte 100 ml vina i 200 ml vode. Dodajte koncentrat od rajčice. Jednom kad upije tekućinu, maknite s vatre i umiješajte peršin, paprenu metvicu i mladi luk. Začinite solju, mješavinom papra i paprikom.
  • 5. Začinite temeljito plećku izvana i iznutra solju i mješavinom papra. Ispunite plećku smjesom i zašijte kuharskim koncem. Stavite u veliki lim za pečenje. Ulijte malo vode i preostalo vino.
  • 6. Pomiješajte jogurt sa solju, mješavinom papra i dimljenom paprikom.
  • 7. Premažite plećku tako aromatiziranim jogurtom. Pokrijte listom papira za pečenje, a zatim umotajte u aluminijsku foliju.
  • 8. Pecite jelo na 150 stupnjeva 4 sata i 30 minuta. Zatim uklonite foliju i papir te vratite u pećnicu na 200 stupnjeva na 10 - 15 minuta, dok ne posmeđi i ne napravi se zlatna korica.
  •  * Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.

Povezani recepti

Vidi sve