Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 250 g brašna
  • 150 g hladnog maslaca
  • 70 g šećera
  • 40 g ploški badema
  • 2 žumanca
  • Za kremu:
  • 1 vrećica cheesecake pudinga s bijelom čokoladom
  • 400 ml mlijeka
  • 80 g šećera
  • 1 pakiranje bourbon vanilin šećera
  • 100 ml tučenog vrhnja
  • Za preljev:
  • 4 polovice bresaka iz kompota
  • 250 ml soka iz kompota, i još 2 - 3 žlice
  • 1– 2 šake svježih jagoda
  • Svježe borovnice i crni ribiz po želji
  • 1/2 pakiranja želatine

Priprema

  • 1. Izmiksajte brašno i hladne kockice maslaca da nastanu mrvice. Stavite šećer, mljevene bademe, žumanca i još kratko izmiksajte. Omotajte ga plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku jedan sat.
  • 2. Razvaljajte tijesto i stavite ga u posudu za pečenje promjera 26 cm. Neka prekrije i rubove. Stavite papir za pečenje i sipajte sol. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ºC oko 20 minuta.
  • 3. Uklonite papir i sol, probodite tijesto i pecite još 5 - 10 minuta. Ostavite da se ohladi.
  • 4. Za kremu, pomiješajte šećer, sadržaj vrećice cheesecake pudinga i bourbon vanilin šećer. Polako ulijevajte mlijeko i miješajte. Kuhajte 3 minute uz miješanje dok se ne zgusne. Neka se ohladi.
  • 5. Umutite vrhnje, umutite i kremu pa vrhnje umiješajte u kremu. Nanesite kremu žlicom na bazu.
  • 6. Izvadite breskve iz kompota. Narežite 4 - 5 lijepih ploški pa ih složite odozgo. Pospite svježim bobičastim voćem.
  • 7. Namočite želatinu u 2 - 3 žlice soka od kompota. Zagrijte je na pari dok se želatina ne rastopi. Ulijte 250 ml kompota uz neprekidno miješanje.
  • 8. Prelijte preko voća i stavite u hladnjak. Pričekajte da se želatina zgusne i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve