Voćni tart sa želatinom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 250 g brašna
- 150 g hladnog maslaca
- 70 g šećera
- 40 g ploški badema
- 2 žumanca
- Za kremu:
- 1 vrećica cheesecake pudinga s bijelom čokoladom
- 400 ml mlijeka
- 80 g šećera
- 1 pakiranje bourbon vanilin šećera
- 100 ml tučenog vrhnja
- Za preljev:
- 4 polovice bresaka iz kompota
- 250 ml soka iz kompota, i još 2 - 3 žlice
- 1– 2 šake svježih jagoda
- Svježe borovnice i crni ribiz po želji
- 1/2 pakiranja želatine
Priprema
- 1. Izmiksajte brašno i hladne kockice maslaca da nastanu mrvice. Stavite šećer, mljevene bademe, žumanca i još kratko izmiksajte. Omotajte ga plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku jedan sat.
- 2. Razvaljajte tijesto i stavite ga u posudu za pečenje promjera 26 cm. Neka prekrije i rubove. Stavite papir za pečenje i sipajte sol. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ºC oko 20 minuta.
- 3. Uklonite papir i sol, probodite tijesto i pecite još 5 - 10 minuta. Ostavite da se ohladi.
- 4. Za kremu, pomiješajte šećer, sadržaj vrećice cheesecake pudinga i bourbon vanilin šećer. Polako ulijevajte mlijeko i miješajte. Kuhajte 3 minute uz miješanje dok se ne zgusne. Neka se ohladi.
- 5. Umutite vrhnje, umutite i kremu pa vrhnje umiješajte u kremu. Nanesite kremu žlicom na bazu.
- 6. Izvadite breskve iz kompota. Narežite 4 - 5 lijepih ploški pa ih složite odozgo. Pospite svježim bobičastim voćem.
- 7. Namočite želatinu u 2 - 3 žlice soka od kompota. Zagrijte je na pari dok se želatina ne rastopi. Ulijte 250 ml kompota uz neprekidno miješanje.
- 8. Prelijte preko voća i stavite u hladnjak. Pričekajte da se želatina zgusne i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Lora i Stoyan
Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega
Recepti Lora i Stoyan
Mini gibanice od pirovog brašna