Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 1 Studeni u 03:25 | Nedjelja 1 Studeni u 03:50

Opis

  1. Kako biste izradili smeđi maslac, stavite maslac u posudu i zagrijte ga na srednjoj vatri dok ne poprimi svijetlo smeđu boju i ugodan orašasti miris. Uklonite s vatre, procijedite u zasebnu posudu i ohladite, dok ne postane kremast.
  2. Umutite jaja i šećer zajedno i dodajte maslac i iznova umutite. Dodajte ekstrakt vanilije, soli, brašna i prašak za pecivo. Ulijte mlijeko i lagano promiješajte.
  3. Premažite maslacem kalup za tortu s odvojivim dnom i posipajte brašnom.
  4. Ulijte mješavinu u kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Maknite iz pećnice i ohladite.
  5. Za glazuru, pomiješajte prosijani šećer u prahu s mlijekom.

Sastojci

  • 240 g maslaca
  • 2 jaja
  • 180 g šećera
  • 200 ml mlijeka
  • 360 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 prstohvat soli
  • Maslac i brašno za premazivanje posude

Glazura:

  • 1 šalica šećera u prahu
  • 1 žlica maka
  • 30 ml mlijeka

Povezani recepti