Biskvit natopljen sirupom od bazge
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 6 jaja (sobne temperature)
- 200 g šećera
- 350 g pšenične krupice (griza)
- 150 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 vrećica bourbon vanilija šećera
- 1,5 l sirupa od bazge
- 250 ml slatkog vrhnja
- 50 g šećera
- 1 vrećica bourbon vanilija šećera
Priprema
- 1. Žumanjke miksajte s polovicom šećera i vanilin šećerom dok ne posvijetle i udvostruče volumen.
- 2. S preostalim šećerom istucite bjelanjke u snijeg.
- 3. Snijeg lagano umiješajte u žumanjke.
- 4. Pšeničnu krupicu pomiješajte s brašnom i praškom za pecivo. Lagano ih umiješajte u smjesu jaja pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.
- 5. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 30 minuta.
- 6. Vrući biskvit natopite sirupom i ostavite odstajati preko noći.
- 7. Kolač poslužite s vrhnjem tučenim sa šećerom i vanilin šećerom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća
Recepti Donal Skehan
Kolači s kayom od kokosa
Recepti Donal Skehan
Kolač od pandana
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni brownieji i jagode na žaru
Recepti Nadiya Hussain
Naopaki cheesecake
Recepti Lora i Stoyan
Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom