Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 6 jaja (sobne temperature)
  • 200 g šećera
  • 350 g pšenične krupice (griza)
  • 150 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 vrećica bourbon vanilija šećera
  • 1,5 l sirupa od bazge
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećera
  • 1 vrećica bourbon vanilija šećera

Priprema

  • 1. Žumanjke miksajte s polovicom šećera i vanilin šećerom dok ne posvijetle i udvostruče volumen.
  • 2. S preostalim šećerom istucite bjelanjke u snijeg.
  • 3. Snijeg lagano umiješajte u žumanjke.
  • 4. Pšeničnu krupicu pomiješajte s brašnom i praškom za pecivo. Lagano ih umiješajte u smjesu jaja pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.
  • 5. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 30 minuta.
  • 6. Vrući biskvit natopite sirupom i ostavite odstajati preko noći.
  • 7. Kolač poslužite s vrhnjem tučenim sa šećerom i vanilin šećerom.

Povezani recepti

Vidi sve