Zečetina Cacciatore s pečenim krumpirima

Zečetina Cacciatore s pečenim krumpirima
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 7 Prosinac u 03:40 | Ponedjeljak 7 Prosinac u 04:00

Opis

  1. Očistite zeca i narežite na komade. Zalijte vinom, prekrijte folijom i pustite da se marinira preko noći.
  2. Uklonite i posušite meso, a vino sačuvajte. Začinite zečetinu solju i paprom te je obložite brašnom.
  3. Grubo nasjeckajte luk i češnjak te popržite na zagrijanom maslinovom ulju. Maknite s vatre i koristite istu tavu da popržite meso dok ne posmeđi.
  4. Umiješajte koncentrat rajčice u vino te ulijte u tavu sa zečetinom. Dodajte 200 ml vode skupa s grančicom ružmarina i listićima timijana. Vratite luk i češnjak, začinite solju i paprom te ostavite da se poklopljeno krčka 30 minuta. Ako je potrebno, dodajte još vode. Zatim dodajte masline i kuhajte još 30 minuta.
  5. Ogulite i narežite krumpire na kriške debele 1-2 cm. Kuhajte u slanoj vodi dok nisu napola skuhani, a zatim ih ohladite u ledeno hladnoj vodi.
  6. Posložite u lim za pečenje namašćen maslinovim uljem. Premažite krumpire maslinovim uljem. Začinite solju, paprom i sitno sjeckanim ružmarinom. Pecite na 180 stupnjeva dok ne posmeđe.
  7. Poslužite zečetinu s krumpirima.

Sastojci

  • 1 zec
  • 2 luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice koncentrata od rajčice
  • 400 ml crnog vina (Chianti)
  • 4 - 5 žlica maslinovog ulja
  • 100 g Kalamata maslina
  • 3 grančice timijana
  • 1 grančica ružmarina
  • soli i papra po ukusu
  • brašno za posipanje

 

Za krumpire:

  • 800 g krumpira
  • 1 grančica ružmarina
  • 50 ml maslinovog ulja
  • Soli i papra po ukusu

Povezani recepti