Opis
- Očistite zeca i narežite na komade. Zalijte vinom, prekrijte folijom i pustite da se marinira preko noći.
- Uklonite i posušite meso, a vino sačuvajte. Začinite zečetinu solju i paprom te je obložite brašnom.
- Grubo nasjeckajte luk i češnjak te popržite na zagrijanom maslinovom ulju. Maknite s vatre i koristite istu tavu da popržite meso dok ne posmeđi.
- Umiješajte koncentrat rajčice u vino te ulijte u tavu sa zečetinom. Dodajte 200 ml vode skupa s grančicom ružmarina i listićima timijana. Vratite luk i češnjak, začinite solju i paprom te ostavite da se poklopljeno krčka 30 minuta. Ako je potrebno, dodajte još vode. Zatim dodajte masline i kuhajte još 30 minuta.
- Ogulite i narežite krumpire na kriške debele 1-2 cm. Kuhajte u slanoj vodi dok nisu napola skuhani, a zatim ih ohladite u ledeno hladnoj vodi.
- Posložite u lim za pečenje namašćen maslinovim uljem. Premažite krumpire maslinovim uljem. Začinite solju, paprom i sitno sjeckanim ružmarinom. Pecite na 180 stupnjeva dok ne posmeđe.
- Poslužite zečetinu s krumpirima.
Sastojci
- 1 zec
- 2 luka
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice koncentrata od rajčice
- 400 ml crnog vina (Chianti)
- 4 - 5 žlica maslinovog ulja
- 100 g Kalamata maslina
- 3 grančice timijana
- 1 grančica ružmarina
- soli i papra po ukusu
- brašno za posipanje
Za krumpire:
- 800 g krumpira
- 1 grančica ružmarina
- 50 ml maslinovog ulja
- Soli i papra po ukusu