Burrata s brusnicama i hrskavim mrvicama

Način pripreme:

  1. Pomiješajte vino, đumbir, Bourbon vanilin šećer, šećer, brusnice, sok 1 naranče u tavi te kuhajte na srednjoj vatri oko 10 minuta.
  2. Rastopite kukuruzni škrob u malo hladne vode pa dodajte smjesi. Miješajte dok smjesa ne postane gusta oko minute, a zatim maknite s vatre. Prebacite u zdjelu i dobro ohladite.
  3. Za mrvice, stavite zobenu kašu, maslac, brašno, šećer i vanilin šećer u blender i zdrobite. Prebacite u plitki lim i pecite na 180 stupnjeva dok ne posmeđi, oko 10 - 12 minuta. Miješajte u redovnim intervalima. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi.
  4. Narežite burratu na dva dijela i odozgo stavite mrvice. Ukrasite brusnicama.

 

 

 

Sastojci

  • Za brusnice:
  • 200 g brusnica
  • 2 žličice kukuruznog škroba
  • 30 ml Marsala vina
  • 1 naranča
  • 1 prstohvat suhog đumbira
  • 120 g šećera
  • 10 g Bourbon vanilin šećera
  • Za mrvice:
  • 150 zobene kaše
  • 120 g šećera
  • 160 g brašna
  • 160 g maslaca (hladnog)
  • 10 g Bourbon vanilinog šećera

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve