Krema od tikve
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 500 ml svježeg mlijeka
- 700 g tikve Butternut
- 180 g šećera
- 3 žutanjka
- 3 žlice kukuruznog škroba
- 1 vanilija
Priprema
- 1. Prerežite tikvu, očistite je od sjemenki i narežite je na komade, ali nemojte je guliti. Posložite komade tikve u lim , posipajte s 80 g šećera i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok nije pečena - oko 40-50 minuta.
- 2. Kad se tikva ohladi, uklonite koru sa svakog komada i pasirajte tikvu.
- 3. U lonac ulijte mlijeko i preostali šećer te zagrijavajte smjesu dok se šećer ne rastopi. Dodajte pire od tikve i miješajte na slaboj vatri.
- 4. Istucite žumanjke i dodajte kukuruzni škrob i vaniliju. Miješajte dok ne postane glatko. Ulijte 1-2 kutljače tople smjese s tikvom uz neprekidno miješanje. Poslije toga prelijte smjesu sa žutanjcima u lonac sa svježim mlijekom i tikvom. Miješajte smjesu dok se ne zgusne. Maknite s vatre.
- 5. Podijelite kremu u 4 staklene čaše ili posudice te je ostavite da se ohladi. Servirajte kremu od tikve ukrašenu tučenim vrhnjem, cimetom i orasima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Juha od potočarke s poširanim jajetom
Recepti Michel Albert Roux
Kari od cvjetače s kapicama
Recepti Pati Jinich
Chaya juha
Recepti Mary Berry
Tajlandska zelena juha od piletine i kozica
Recepti Michela Tuscan
Bagna Cauda (vrući umak od inćuna i češnjaka)
Recepti Mary Berry
Juha od kestenjaste gljive
Recepti Luke Nguyen
Goveđa juha s rižinim rezancima (pho bo)
Recepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom