Krema od tikve
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 500 ml svježeg mlijeka
- 700 g tikve Butternut
- 180 g šećera
- 3 žutanjka
- 3 žlice kukuruznog škroba
- 1 vanilija
Priprema
- 1. Prerežite tikvu, očistite je od sjemenki i narežite je na komade, ali nemojte je guliti. Posložite komade tikve u lim , posipajte s 80 g šećera i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok nije pečena - oko 40-50 minuta.
- 2. Kad se tikva ohladi, uklonite koru sa svakog komada i pasirajte tikvu.
- 3. U lonac ulijte mlijeko i preostali šećer te zagrijavajte smjesu dok se šećer ne rastopi. Dodajte pire od tikve i miješajte na slaboj vatri.
- 4. Istucite žumanjke i dodajte kukuruzni škrob i vaniliju. Miješajte dok ne postane glatko. Ulijte 1-2 kutljače tople smjese s tikvom uz neprekidno miješanje. Poslije toga prelijte smjesu sa žutanjcima u lonac sa svježim mlijekom i tikvom. Miješajte smjesu dok se ne zgusne. Maknite s vatre.
- 5. Podijelite kremu u 4 staklene čaše ili posudice te je ostavite da se ohladi. Servirajte kremu od tikve ukrašenu tučenim vrhnjem, cimetom i orasima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom
Recepti Lora i Stoyan
Pileća juha s limunom
Recepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu