Opis
Način pripreme:
1. Prerežite tikvu, očistite je od sjemenki i narežite je na komade, ali nemojte je guliti. Posložite komade tikve u lim , posipajte s 80 g šećera i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok nije pečena - oko 40-50 minuta.
2. Kad se tikva ohladi, uklonite koru sa svakog komada i pasirajte tikvu.
3. U lonac ulijte mlijeko i preostali šećer te zagrijavajte smjesu dok se šećer ne rastopi. Dodajte pire od tikve i miješajte na slaboj vatri.
4. Istucite žumanjke i dodajte kukuruzni škrob i vaniliju. Miješajte dok ne postane glatko. Ulijte 1-2 kutljače tople smjese s tikvom uz neprekidno miješanje. Poslije toga prelijte smjesu sa žutanjcima u lonac sa svježim mlijekom i tikvom. Miješajte smjesu dok se ne zgusne. Maknite s vatre.
5. Podijelite kremu u 4 staklene čaše ili posudice te je ostavite da se ohladi. Servirajte kremu od tikve ukrašenu tučenim vrhnjem, cimetom i orasima.
Sastojci
Sastojci
- 500 ml svježeg mlijeka
- 700 g tikve Butternut
- 180 g šećera
- 3 žutanjka
- 3 žlice kukuruznog škroba
- 1 vanilija