Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 14 Listopad u 16:30 | Utorak 15 Listopad u 00:00

Opis

Način pripreme:

1. Prerežite tikvu, očistite je od sjemenki i narežite je na komade, ali nemojte je guliti. Posložite komade tikve u lim , posipajte s 80 g šećera i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok nije pečena  - oko 40-50 minuta.

2. Kad se tikva ohladi, uklonite koru sa svakog komada i pasirajte tikvu.

3. U lonac ulijte mlijeko i preostali šećer te zagrijavajte smjesu dok se šećer ne rastopi. Dodajte pire od tikve i miješajte na slaboj vatri.

4.  Istucite žumanjke i dodajte kukuruzni škrob i vaniliju. Miješajte dok ne postane glatko. Ulijte 1-2 kutljače tople smjese s tikvom uz neprekidno miješanje. Poslije toga prelijte smjesu sa žutanjcima u lonac sa svježim mlijekom i tikvom. Miješajte smjesu dok se ne zgusne. Maknite s vatre.

5. Podijelite kremu u 4 staklene čaše ili posudice te je ostavite da se ohladi. Servirajte kremu od tikve ukrašenu tučenim vrhnjem, cimetom i orasima. 

Sastojci

Sastojci

  • 500 ml svježeg mlijeka
  • 700 g tikve Butternut
  • 180 g šećera
  • 3 žutanjka
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • 1 vanilija

Povezani recepti