Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 3 Prosinac u 11:35 | Petak 3 Prosinac u 16:35

Opis

  1. Kvasac pomiješajte s polovicom zagrijanog mlijeka, malo šećera i prstohvatom brašna. Ostavite sa strane da nabubri.
  2. Električnim mikserom istucite dva jaja. Dodajte šećer i dalje miksajte. Dodajte rum.
  3. Brašno stavite u veću zdjelu. U sredini napravite bunar. Dodajte ulupana jaja, nabubren kvasac, preostalo mlijeko, naribani zest limuna, vanili šećer, otopljeni maslac i sol.
  4. Izmiješajte sve sastojke u mekano i elastično tijesto. Ostavite da se diže.
  5. Tijesto podijelite na dva dijela. Izvaljajte ih u krugove (otprilike 50 cm promjera i 3-4 mm debljine) na pobrašnjenoj radnoj površini. Oba kruga narežite na 12 trokuta.
  6. Na svaki trokut stavite žlicu čokoladnog namaza i zarolajte u peciva u obliku polumjeseca.
  7. Posložite ih na lim za pečenje, premažite umućenim jajetom i pospite šećerom. Ostavite da se dižu.
  8. Peciva pecite u pećnici, zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 15– 20 minuta.

Sastojci

  • 500 g brašna (za Uskršnji kruh)
  • 150 g šećera (+dodatno za posipanje)
  • 3 jaja
  • 250 ml mlijeka
  • 50 g maslaca (+dodatno za premaz)
  • 30 g svježi kvasac
  • 1 žlica tamnog ruma
  • zest 1 limuna
  • 10 grama Bourbon vanili šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 200 g čokoladnog namaza

Povezani recepti