Salata od bulgura i krastavca
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 50 g bulgura (bez kuhanja)
- 2 krastavca
- 1 stabljika celera
- 1 zelena paprika
- 3 mlada luka
- 1 svežanj peršina
- 1/2 svežnja kopra
- 1/4 žličice ruja
- 1 češanj češnjaka
- 200 g qatiqa (fermentiranog mlijeka)
- 70 ml maslinovog ulja
- 1/2 limuna
- soli prema ukusu
Priprema
- Stavite bulgur u posoljenu kipuću vodu. Pokrijte prozirnom folijom. Neka počiva 20 minuta. Ako je potrebno, ocijedite. Umiješajte 20 ml maslinovog ulja.
- Ogulite i prepolovite krastavce. Žlicom izvadite sjemenke. Narežite ih na kockice.
- Ogulite celer, očistite papriku i narežite ih na kockice. Očistite i podrežite mladi luk. Sačuvajte gornji dio listova za drugi recept. Ostatak sitno nasjeckajte.
- U zdjeli pomiješajte paprike, mladi luk, krastavce, sitno nasjeckan peršin, ruj, nasjeckani kopar i celer. Dodajte bulgur.
- Začinite maslinovim uljem, solju, sokom limuna i češnjakom, koji ste prethodno zdrobili u pastu s prstohvatom soli. Promiješajte i ostavite da stoji 10 - 15 minuta.
- Poslužite salatu s “kapicom” qatiqa.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica
Recepti Silvia Colloca
Dvije salate s tjesteninom
Recepti Nadiya Hussain
Tabbouleh od nara i peršina
Recepti Nico Reynolds
Salata od bijelog graha s mladim lukom sa žara
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata