Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 20 Siječanj u 16:30 | Četvrtak 21 Siječanj u 00:00

Opis

  1. Stavite bulgur u posoljenu kipuću vodu. Pokrijte prozirnom folijom. Neka počiva 20 minuta. Ako je potrebno, ocijedite. Umiješajte 20 ml maslinovog ulja.
  2. Ogulite i prepolovite krastavce. Žlicom izvadite sjemenke. Narežite ih na kockice.
  3. Ogulite celer, očistite papriku i narežite ih na kockice. Očistite i podrežite mladi luk. Sačuvajte gornji dio listova za drugi recept. Ostatak sitno nasjeckajte.
  4. U zdjeli pomiješajte paprike, mladi luk, krastavce, sitno nasjeckan peršin, ruj, nasjeckani kopar i celer. Dodajte bulgur.
  5. Začinite maslinovim uljem, solju, sokom limuna i češnjakom, koji ste prethodno zdrobili u pastu s prstohvatom soli. Promiješajte i ostavite da stoji 10 - 15 minuta.
  6. Poslužite salatu s “kapicom” qatiqa.

Sastojci

  • 50 g bulgura (bez kuhanja)
  • 2 krastavca
  • 1 stabljika celera
  • 1 zelena paprika
  • 3 mlada luka
  • 1 svežanj peršina
  • 1/2 svežnja kopra
  • 1/4 žličice ruja
  • 1 češanj češnjaka
  • 200 g qatiqa (fermentiranog mlijeka)
  • 70 ml maslinovog ulja
  • 1/2 limuna
  • soli prema ukusu

Povezani recepti