Kruščići s bućinim sjemenkama i grožđicama
Recept iz: Lora i Stoyan

Način pripreme:
1.Rastopite kvasac u 50 ml mlijeka zajedno s prstohvatom šećera i ostavite da zamiriše.
2. Uspite brašno u posudu i u njemu oblikujte udubinu. U tu udubinu razbijte jedno jaje, dodajte med, rastopljeni maslac i preostalo mlijeko. Dodajte i mirisni kvasac. Posipajte solju i postupno zamijesite glatko i elastično tijesto, koje se ne lijepi za prste.
3. Na sitno narežite bućine sjemenke i malu količinu odvojite. Preostale narezane sjemenke pomiješajte s grožđicama i posipajte ih po tijestu. Ponovno mijesite tijesto. Prebacite ga u čistu posudu i ostavite da se digne, sve dok mu se obujam ne udvostruči.
4. Razdijelite tijesto na 8 dijelova i od svakog oblikujte kuglu. Posložite ih u lim obložen papirom za pečenje, dovoljno odvojene jedne od drugih. Pokrijte ih krpom i ostavite da odmaraju 30-40 minuta.
5. Namažite kruščiće razmućenim jajetom i posipajte ih ranije odvojenim bučinim sjemenkama. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva (na vrući zrak) 12 minuta.
Sastojci
- Sastojci
- 500 g brašna
- 300 ml toplog svježeg mlijeka
- 50 g sirovih
- oguljenih bućinih sjemenki
- 40 g maslaca
- 21 g svježeg kvasca (1/2 kockice)
- 1 prstohvat šećera
- 2 jajeta
- 3 žlice meda
- 100 g tamnih grožđica
- 1 prstohvat soli
- 500 g brašna
- 300 ml toplog svježeg mlijeka
- 50 g sirovih
- oguljenih bućinih sjemenki
- 40 g maslaca
- 21 g svježeg kvasca (1/2 kockice)
- 1 prstohvat šećera
- 2 jajeta
- 3 žlice meda
- 100 g tamnih grožđica
- 1 prstohvat soli
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama