Kruščići s bućinim sjemenkama i grožđicama

Način pripreme:

1.Rastopite kvasac u 50 ml mlijeka zajedno s prstohvatom šećera i ostavite da zamiriše.

2. Uspite brašno u posudu i u njemu oblikujte udubinu. U tu udubinu razbijte jedno jaje, dodajte med, rastopljeni maslac i preostalo mlijeko. Dodajte i mirisni kvasac. Posipajte solju i postupno zamijesite glatko i elastično tijesto, koje se ne lijepi za prste.

3. Na sitno narežite bućine sjemenke i malu količinu odvojite. Preostale narezane sjemenke pomiješajte s grožđicama i posipajte ih po tijestu. Ponovno mijesite tijesto. Prebacite ga u čistu posudu i ostavite da se digne, sve dok mu se obujam ne udvostruči.

4. Razdijelite tijesto na 8 dijelova i od svakog oblikujte kuglu. Posložite ih u lim obložen papirom za pečenje, dovoljno odvojene jedne od drugih. Pokrijte ih krpom i ostavite da odmaraju 30-40 minuta.

5. Namažite kruščiće razmućenim jajetom i posipajte ih ranije odvojenim bučinim sjemenkama. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva (na vrući zrak) 12 minuta.

Sastojci

  • Sastojci
  • 500 g brašna
  • 300 ml toplog svježeg mlijeka
  • 50 g sirovih
  • oguljenih bućinih sjemenki
  • 40 g maslaca
  • 21 g svježeg kvasca (1/2 kockice)
  • 1 prstohvat šećera
  • 2 jajeta
  • 3 žlice meda
  • 100 g tamnih grožđica
  • 1 prstohvat soli
  • 500 g brašna
  • 300 ml toplog svježeg mlijeka
  • 50 g sirovih
  • oguljenih bućinih sjemenki
  • 40 g maslaca
  • 21 g svježeg kvasca (1/2 kockice)
  • 1 prstohvat šećera
  • 2 jajeta
  • 3 žlice meda
  • 100 g tamnih grožđica
  • 1 prstohvat soli

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve