Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 350 g brašna za pizzu
  • 1 vrećica suhog kvasca (7 g)
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 250 ml vode
  • brašno za miješenje i posipanje
  • 125 g kremastog sira
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • soli po ukusu
  • 200 g mozzarelle za pizzu
  • 150 g kuhane šunke
  • 50 g rikole
  • 50 g mladog špinata
  • 1/2 glavice zelene salate hrastov list
  • 150 g cherry rajčica (raznobojnih)
  • maslinovo ulje, sok limuna i sol za lisnato povrće

Priprema

  • 1. Za tijesto, u zdjeli pomiješajte brašno i sol pa dodajte toplu vodu, šećer i suhi kvasac. Umijesite meko tijesto, pokrijte ga prianjajućom folijom i ostavite da se digne.
  • 2. U zdjelici sjedinite kremasti sir i vrhnje. Posolite ih po ukusu.
  • 3. U pećnicu stavite plitki lim za pečenje i zagrijte ih na 250 °C.
  • 4. Tijesto prepolovite i razvaljajte u dvije tanke kore.
  • 5. Kore stavite na papir za pečenje, premažite bijelom kremom i pospite ribanom mozzarellom. Kratko ih zapecite da porumene, oko 5-10 minuta.
  • 6. Izvadite kore i pospite ih natrganom kuhanom šunkom. Vrh popunite lisnatim povrćem začinjenim maslinovim uljem, soli i sokom limuna. Pizze ukrasite polovicama cherry rajčica.

Povezani recepti

Vidi sve