Opis
- Začinite meso solju i paprom s obje strane. Istucite kotlete batom za meso, prethodno omotane u plastičnu foliju, kako biste ih omekšali.
- Izmrvite kruh u mrvice i naribajte parmezan u njih. Izmiješajte brašno sa češnjakom u prahu, soli i šarenim paprom.
- Panirajte meso u brašnu, potom u razmućenim jajima i u krušnim mrvicama.
- Pohajte kotlete u dubokom ulju na srednjoj vatri dok ne poprime zlatno-smeđu boju na obje strane. Stavite gotove kotlete na rešetku kako se ne bi poparili i kako bi očuvali hrskavu koricu.
- Za umak, pomiješajte nasjeckane kisele krastavce, majonezu, jogurt, češnjak u prahu i sol. Dodajte sitno nasjeckan estragon i promiješajte.
- Poslužite kotlete na listovima Iceberg salate, zajedno s umakom.
Savjeti:
Lagano zarežite kotlete sa strane kako biste održali njihov oblik prilikom pohanja.
Dodatno tome, polijte kotlete masnoćom po izboru i ispecite ih u pećnici, prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva 15 - 20 minuta.
Sastojci
- 4 svinjska kotleta
- 6-8 šnita kruha
- 20-30 g Parmezana
- 2 jaja
- 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
- Brašno za paniranje
- Sol i šareni papar
- Ulje za pohanje
- Salata Iceberg za posluživanje
Umak:
- 2 kisela krastavca
- 200 g majoneze
- 1 žlica jogurta
- 1/2 pušleka estragona
- 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
- sol