Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 4 svinjska kotleta
  • 6-8 šnita kruha
  • 20-30 g Parmezana
  • 2 jaja
  • 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
  • Brašno za paniranje
  • Sol i šareni papar
  • Ulje za pohanje
  • Salata Iceberg za posluživanje
  • Umak:
  • 2 kisela krastavca
  • 200 g majoneze
  • 1 žlica jogurta
  • 1/2 pušleka estragona
  • 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
  • sol

Priprema

  • 1. Začinite meso solju i paprom s obje strane. Istucite kotlete batom za meso, prethodno omotane u plastičnu foliju, kako biste ih omekšali.
  • 2. Izmrvite kruh u mrvice i naribajte parmezan u njih. Izmiješajte brašno sa češnjakom u prahu, soli i šarenim paprom.
  • 3. Panirajte meso u brašnu, potom u razmućenim jajima i u krušnim mrvicama.
  • 4. Pohajte kotlete u dubokom ulju na srednjoj vatri dok ne poprime zlatno-smeđu boju na obje strane. Stavite gotove kotlete na rešetku kako se ne bi poparili i kako bi očuvali hrskavu koricu.
  • 5. Za umak, pomiješajte nasjeckane kisele krastavce, majonezu, jogurt, češnjak u prahu i sol. Dodajte sitno nasjeckan estragon i promiješajte.
  • 6. Poslužite kotlete na listovima Iceberg salate, zajedno s umakom.
  • Savjeti:
  • Lagano zarežite kotlete sa strane kako biste održali njihov oblik prilikom pohanja.
  • Dodatno tome, polijte kotlete masnoćom po izboru i ispecite ih u pećnici, prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva 15 - 20 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve