Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 26 Listopad u 05:35 | Nedjelja 1 Studeni u 03:25

Opis

  1. Začinite meso solju i paprom s obje strane. Istucite kotlete batom za meso, prethodno omotane u plastičnu foliju, kako biste ih omekšali.
  2. Izmrvite kruh u mrvice i naribajte parmezan u njih. Izmiješajte brašno sa češnjakom u prahu, soli i šarenim paprom.
  3. Panirajte meso u brašnu, potom u razmućenim jajima i u krušnim mrvicama.
  4. Pohajte kotlete u dubokom ulju na srednjoj vatri dok ne poprime zlatno-smeđu boju na obje strane. Stavite gotove kotlete na rešetku kako se ne bi poparili i kako bi očuvali hrskavu koricu.
  5. Za umak, pomiješajte nasjeckane kisele krastavce, majonezu, jogurt, češnjak u prahu i sol. Dodajte sitno nasjeckan estragon i promiješajte.
  6. Poslužite kotlete na listovima Iceberg salate, zajedno s umakom.

Savjeti:

Lagano zarežite kotlete sa strane kako biste održali njihov oblik prilikom pohanja.

Dodatno tome, polijte kotlete masnoćom po izboru i ispecite ih u pećnici, prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva 15 - 20 minuta.

Sastojci

  • 4 svinjska kotleta
  • 6-8 šnita kruha
  • 20-30 g Parmezana
  • 2 jaja
  • 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
  • Brašno za paniranje
  • Sol i šareni papar
  • Ulje za pohanje
  • Salata Iceberg za posluživanje

Umak:

  • 2 kisela krastavca
  • 200 g majoneze
  • 1 žlica jogurta
  • 1/2 pušleka estragona
  • 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
  • sol

Povezani recepti