Svinjski kotleti Milanese
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 4 svinjska kotleta
- 6-8 šnita kruha
- 20-30 g Parmezana
- 2 jaja
- 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
- Brašno za paniranje
- Sol i šareni papar
- Ulje za pohanje
- Salata Iceberg za posluživanje
- Umak:
- 2 kisela krastavca
- 200 g majoneze
- 1 žlica jogurta
- 1/2 pušleka estragona
- 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
- sol
Priprema
- 1. Začinite meso solju i paprom s obje strane. Istucite kotlete batom za meso, prethodno omotane u plastičnu foliju, kako biste ih omekšali.
- 2. Izmrvite kruh u mrvice i naribajte parmezan u njih. Izmiješajte brašno sa češnjakom u prahu, soli i šarenim paprom.
- 3. Panirajte meso u brašnu, potom u razmućenim jajima i u krušnim mrvicama.
- 4. Pohajte kotlete u dubokom ulju na srednjoj vatri dok ne poprime zlatno-smeđu boju na obje strane. Stavite gotove kotlete na rešetku kako se ne bi poparili i kako bi očuvali hrskavu koricu.
- 5. Za umak, pomiješajte nasjeckane kisele krastavce, majonezu, jogurt, češnjak u prahu i sol. Dodajte sitno nasjeckan estragon i promiješajte.
- 6. Poslužite kotlete na listovima Iceberg salate, zajedno s umakom.
- Savjeti:
- Lagano zarežite kotlete sa strane kako biste održali njihov oblik prilikom pohanja.
- Dodatno tome, polijte kotlete masnoćom po izboru i ispecite ih u pećnici, prethodno zagrijanoj na 220 stupnjeva 15 - 20 minuta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom
Recepti Lora i Stoyan
Menemen