Lincer kolačići s džemom od šipka

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

 

Sastojci

  • 160 g oguljenih badema
  • 180 g mekanog maslaca
  • 140 g šećera za glazuru
  • 350 g brašna
  • 250 g džema od šipka
  • 2 žumanjka
  • kora 1 limuna
  • 10 g burbon vanilin šećera
  • 1 vanilija
  • 1 žlica sjemenki maka
  • šećer za glazuru

Priprema

  • 1. Samljeti bademe s polovicom šećera dok se ne dobije smjesa slična brašnu.
  • 2. Pomiješati maslac s preostalim šećerom, dodati žumanjke i promiješati.
  • 3. Dodati naribanu koru limuna, vaniliju i sjemenke maka.
  • 4. Dodati mljevene bademe i brašno i dobro izmiješati. Oblikovati tijesto u kuglu i staviti u hladnjak na 30 minuta.
  • 5. Razvući tijesto u tanku ploču (debljine 1/2 cm). Izrezati tijesto u oblike koje želite (srca, kvadrate, zvjezdice). Ostaviti polovicu oblika za osnovu i u preostalim oblicima izrezati male rupe u sredini. Ako je tijesto omekšalo, staviti ga nakratko u hladnjak prije pečenja.
  • 6. Zagrijati pećnicu na 180 ºC (na vrući zrak). Peći kolačiće 10 do 12 minuta, a zatim ih ostaviti da se ohlade.
  • 7. Osnove namazati džemom od šipka, spojiti polovice i posipati šećerom za ukrašavanje.

Povezani recepti

Vidi sve