Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 1 Studeni u 03:25 | Nedjelja 1 Studeni u 03:50

Opis

  1. Odmrznite mahune na sobnoj temperaturi i skuhajte ih u slanoj vodi. Skuhajte ih dok ne omekšaju, no zadrže lagano hrskavu sredinu. Procijedite ih i ubacite u vodu s ledom,a potom ih iznova procijedite i osušite.
  2. Nasjeckajte rotkvicu na tanke listićei stavite ih u posudu s hladnom vodom, kako bi postale savitljive i hrskavije.
  3. Za pripremu preljeva, izmiješajte naribanu koricu pola limete i pola limuna u posudi. Iscijedite sok limuna i limete i dodajte po 1- 2 žlice u salatu. Dodajte senf, ocat i maslinovo ulje i promiješajte dok se sastojci ne sjedine. Naposljetku, dodajte nasjeckano lišće mente, mladi luk i bosiljak. Kušajte i začinite po želji. Dodajte prstohvat šećera po želji.
  4. Prelijte zelene mahune i rotkvice preljevom i promiješajte. Poslužite salatu s Drizzle the green beans and radishes with the dressing and stir together. Poslužite salatu s razmrvljenim sirom.

Savjet:

Ohladite salatu u hladnjaku sat vremena prije posluživanja, maknite iz hladnjaka i potom pospite sirom.

 

Sastojci

  • 500 g smrznutih zelenih mahuna
  • 2 svežnja rotkvica
  • 200 g Feta sira
  • 1 limun
  • 1 limeta
  • 2 grančice bosiljka
  • 2 grančice mente
  • 2 mlada luka
  • 1 žlica zrnatog senfa
  • 30 ml crvenog vinskog octa
  • 60 ml extra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sol i papar

Povezani recepti