Opis
- Odmrznite mahune na sobnoj temperaturi i skuhajte ih u slanoj vodi. Skuhajte ih dok ne omekšaju, no zadrže lagano hrskavu sredinu. Procijedite ih i ubacite u vodu s ledom,a potom ih iznova procijedite i osušite.
- Nasjeckajte rotkvicu na tanke listićei stavite ih u posudu s hladnom vodom, kako bi postale savitljive i hrskavije.
- Za pripremu preljeva, izmiješajte naribanu koricu pola limete i pola limuna u posudi. Iscijedite sok limuna i limete i dodajte po 1- 2 žlice u salatu. Dodajte senf, ocat i maslinovo ulje i promiješajte dok se sastojci ne sjedine. Naposljetku, dodajte nasjeckano lišće mente, mladi luk i bosiljak. Kušajte i začinite po želji. Dodajte prstohvat šećera po želji.
- Prelijte zelene mahune i rotkvice preljevom i promiješajte. Poslužite salatu s Drizzle the green beans and radishes with the dressing and stir together. Poslužite salatu s razmrvljenim sirom.
Savjet:
Ohladite salatu u hladnjaku sat vremena prije posluživanja, maknite iz hladnjaka i potom pospite sirom.
Sastojci
- 500 g smrznutih zelenih mahuna
- 2 svežnja rotkvica
- 200 g Feta sira
- 1 limun
- 1 limeta
- 2 grančice bosiljka
- 2 grančice mente
- 2 mlada luka
- 1 žlica zrnatog senfa
- 30 ml crvenog vinskog octa
- 60 ml extra djevičanskog maslinovog ulja
- Sol i papar