Bulgur pilav sa špinatom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora Naydenova dosad je radila za Fair Play, internacionalni lanac hotela i restorana, te u Flowers Family restoranu kao zamjenica glavnog kuhara.
Stoyan Seymenski kuhanjem se bavi profesionalno već 13 godina. Bio je glavni kuhar u restoranu Pastarito te u lancu restorana Fancy.
Sastojci
- 300 g bulgura
- 3 glavice luka
- 2 režnja češnjaka
- 600 ml povrtnog temeljca
- 200 g špinata
- 60 ml maslinovog ulja
- 1/4 žličice indijskih oraščića
- soli i crnog papra po ukusu
Priprema
- 1. Narežite luk na polumjesece. Popržite ga u tavi na polovici maslinovog ulja dok se ne karamelizira. Začinite solju.
- 2. U drugoj tavi zapržite sitno nasjeckan češnjak na preostalom maslinovom ulju. Dodajte bulgur i na trake narezan špinat. Dolijte temeljac i začinite solju i crnim paprom. Kuhajte dok bulgur ne omekša.
- 3. Poslužite pilav od bulgura sa špinatom, ukrašen karameliziranim lukom i posipan prstohvatom indijskih oraščića.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama