Bulgur pilav sa špinatom

Bulgur pilav sa špinatom
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 21 Listopad u 11:30 | Ponedjeljak 21 Listopad u 16:30

Opis

Način pripreme:

1. Narežite luk na polumjesece. Popržite ga u tavi na polovici maslinovog ulja dok se ne karamelizira. Začinite solju.

2. U drugoj tavi zapržite sitno nasjeckan češnjak na preostalom maslinovom ulju. Dodajte bulgur i na trake narezan špinat. Dolijte temeljac i začinite solju i crnim paprom. Kuhajte dok bulgur ne omekša.

3. Poslužite pilav od bulgura sa špinatom, ukrašen karameliziranim lukom i posipan prstohvatom indijskih oraščića.

Sastojci

Sastojci

  • 300 g bulgura
  • 3 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 200 g špinata
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1/4 žličice indijskih oraščića
  • soli i crnog papra po ukusu

Povezani recepti