Bulgur pilav sa špinatom

 

 

 

Lora Naydenova  dosad je radila za Fair Play, internacionalni lanac hotela i restorana, te u Flowers Family restoranu kao zamjenica glavnog kuhara. 

Stoyan Seymenski kuhanjem se bavi profesionalno već 13 godina. Bio je glavni kuhar u restoranu Pastarito  te u lancu restorana Fancy.

 

Sastojci

  • 300 g bulgura
  • 3 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 200 g špinata
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1/4 žličice indijskih oraščića
  • soli i crnog papra po ukusu

Priprema

  • 1. Narežite luk na polumjesece. Popržite ga u tavi na polovici maslinovog ulja dok se ne karamelizira. Začinite solju.
  • 2. U drugoj tavi zapržite sitno nasjeckan češnjak na preostalom maslinovom ulju. Dodajte bulgur i na trake narezan špinat. Dolijte temeljac i začinite solju i crnim paprom. Kuhajte dok bulgur ne omekša.
  • 3. Poslužite pilav od bulgura sa špinatom, ukrašen karameliziranim lukom i posipan prstohvatom indijskih oraščića.

Povezani recepti

Vidi sve