Sholezard
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 300 g bijele riže kratkog zrna
- 120 g šećera
- 5 g šafrana
- 100 g oraha
- 100 g badema
- 30 ml ružine vodice
Priprema
- 1. Šafran prelijte vrelom vodom da otpusti aromu.
- 2. Rižu kuhajte u 1 l vode dok posve ne omekša. Dok se kuha, dolijte još 150 ml vode i dobro je zgnječite.
- 3. Umiješajte šafran. Ulijte i vodu s kojom isperete staklenku od šafrana. Po potrebi, dolijte još vode. Ulijte ružinu vodicu.
- 4. Kad je riža skoro gotova, dobro umiješajte šećer. Miješajte je dok ne postane kašasta pa sklonite sa štednjaka.
- 5. Ohladite je u zdjelicama. Ukrasite je sjeckanim bademima i orasima te poslužite uz čaj.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Špageti od kozica
Recepti Justine Schofield
Mee Kolok
Recepti Justine Schofield
Nasi dagang
Recepti Justine Schofield
Nasi lemak
Recepti Justine Schofield
Brza piletina s rižom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s malteškom kobasicom, svježim koromačem i sušenim rajčicama
Recepti Donal Skehan
Pileći satay s rižom i zelenjem
Recepti Donal Skehan
Pašta od pil pil kozica
Recepti Warren Mendes
Rižoto od piva i kobasice boerewors
Recepti Mark Moriarty
Tjestenina s raguom od bijelih kobasica