Sholezard
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 300 g bijele riže kratkog zrna
- 120 g šećera
- 5 g šafrana
- 100 g oraha
- 100 g badema
- 30 ml ružine vodice
Priprema
- 1. Šafran prelijte vrelom vodom da otpusti aromu.
- 2. Rižu kuhajte u 1 l vode dok posve ne omekša. Dok se kuha, dolijte još 150 ml vode i dobro je zgnječite.
- 3. Umiješajte šafran. Ulijte i vodu s kojom isperete staklenku od šafrana. Po potrebi, dolijte još vode. Ulijte ružinu vodicu.
- 4. Kad je riža skoro gotova, dobro umiješajte šećer. Miješajte je dok ne postane kašasta pa sklonite sa štednjaka.
- 5. Ohladite je u zdjelicama. Ukrasite je sjeckanim bademima i orasima te poslužite uz čaj.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Orzo sa špinatom i sirom
Recepti Luca Ciano
Čips od riže i sipinog crnila s tučenom ricottom
Recepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav