Fijaker gulaš
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1 kg juneće lopatice
- 500 g luka
- 2 žlice mljevene paprike
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 2 žlice crvenog vinskog octa
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica mažurana
- 1 žličica sjemenki kima
- ulje za prženje
- soli i papra po ukusu
- 4 jaja
- ulje za prženje
- svježeg peršina po ukusu
Priprema
- 1. Meso narežite na kockice, posolite i popaprite.
- 2. Luk narezan na polumjesece pržite na vrelom ulju dok ne posmeđi.
- 3. Dodajte meso i pržite ga dok ne porumeni.
- 4. Umiješajte mljevenu papriku. Ulijte ocat.
- 5. Dodajte zgnječen češnjak, usitnjene sjemenke kima, mažuran i koncentrat rajčice.
- 6. Posolite ih i popaprite pa ulijte taman toliko vode da prekrije meso. Krčkajte ih dva sata na slaboj vatri, dok meso ne omekša, a juha postane gusta.
- 7. Na vrućem ulju ispecite jaja na oko.
- 8. Gulaš poslužite prekriven pečenim jajetom i posut sitno sjeckanim peršinom.