Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 1 kg juneće lopatice
  • 500 g luka
  • 2 žlice mljevene paprike
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 2 žlice crvenog vinskog octa
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica mažurana
  • 1 žličica sjemenki kima
  • ulje za prženje
  • soli i papra po ukusu
  • 4 jaja
  • ulje za prženje
  • svježeg peršina po ukusu

Priprema

  • 1. Meso narežite na kockice, posolite i popaprite.
  • 2. Luk narezan na polumjesece pržite na vrelom ulju dok ne posmeđi.
  • 3. Dodajte meso i pržite ga dok ne porumeni.
  • 4. Umiješajte mljevenu papriku. Ulijte ocat.
  • 5. Dodajte zgnječen češnjak, usitnjene sjemenke kima, mažuran i koncentrat rajčice.
  • 6. Posolite ih i popaprite pa ulijte taman toliko vode da prekrije meso. Krčkajte ih dva sata na slaboj vatri, dok meso ne omekša, a juha postane gusta.
  • 7. Na vrućem ulju ispecite jaja na oko.
  • 8. Gulaš poslužite prekriven pečenim jajetom i posut sitno sjeckanim peršinom.