Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 1 Studeni u 03:25 | Nedjelja 1 Studeni u 03:50

Opis

  1. Odvojite filete pilećih prsa, ostavite kožu. Izrežite preostale dijelove pileta. Prelijte vodom kosti pilećih prsa i sitno nasjeckanu mrkvu, celer i luk. Dodajte sol i kuhajte na srednjoj vatri najmanje 40 minuta dok se ne zgusne u temeljac.
  2. Kako biste pripremili pire od mrkve, operite mrkvu i narežite je na komade. Ubacite je u posudu s češnjom češnjaka i prelijte vodom koja će prekriti povrće. Posolite i skuhajte dok ne omekša. Iscijedite tekućinu, načinite pire, dodajte maslac, zagrijano vrhnje i muškatni oraščić, promiješajte i posolite. Ostavite na toplome mjestu.
  3. Kako biste pripremili rižu, sitno nasjeckajte luk na kockice. Isperite rižu. Nakratko popržite luk na maslacu, dodajte rižu i lovorov list i nakon 1-2 minute, prelijte s 350 ml procijeđenog pilećeg temeljca. Dodajte sol i kuhajte poklopljeno 10 -15 minuta. Maknite s vatre i ostavite poklopljeno još 10 minuta. Promiješajte.
  4. Premažite filete maslinovim uljem. Začinite solju i curryjem. Stavite u zagrijanu grill tavu s kožom na donjoj strani. Kad su pečeni s jedne strane, okrenite. Pecite dok meso nije posve pečeno.
  5. Za posluživanje, stavite pire od mrkve na tanjur, dodajte rižu i na kraju postavite pileće filete.

Savjeti:

Ostavite preostalu piletinu za druga jela. Preostali temeljac zamrznite za buduću uporabu.

Sastojci

  • Fileti pilećih prsa 1 pileta
  • 1/2 žličice curryja
  • Maslinovo ulje za premazivanje
  • Sol i papar

Temeljac:

  • Kosti pilećih prsa
  • 1/4 mrkve
  • 1 stabljika celera
  • 1 luk
  • sol
  •  
  • Pire od mrkve
  • 500 g mrkve
  • 1 češanj češnjaka
  • 30 g maslaca
  • 50 ml slatkog vrhnja (32%)
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • sol

Riža:

  • 150 g Basmati riža
  • 50 g maslaca
  • 1 luk šalot
  • 1 lovorov list
  • 350 ml pilećeg temeljca
  • sol

Povezani recepti