Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 1 Studeni u 03:25 | Nedjelja 1 Studeni u 03:50

Opis

  1. Krupno naribajte mrkvu i tikvicu. Posolite i ostavite da odstoji 5 - 10 minuta, dok tikvica ne omekša i iscijedi tekućinu.
  2. Narežite kupus na tanke rezance i pomiješajte ga u posudi sa sitno nasjeckanim mladim lukom. Dodajte jaje, prašak za pecivo, brašno, sol i ohlađeni temeljac.
  3. Ocijedite mrkvu i tikvicu, dodajte ih ostalim sastojcima u posudi i promiješajte.
  4. Ugrijte maslinovo ulje u tavi. Narežite kobasice na tanke kolutove. Složite pola količine kobasica na dno tave, prelijte s pola smjese za palačinke, poklopite tavu i pecite 10 minuta na slaboj vatri.
  5. Maknite poklopac, preokrenite palačinku uz pomoć tanjura. Prema potrebi, dolijte ulje u tavu. Pecite još 2-3 minute. Drugu palačinku pripremite na isti način.
  6. Ukrasite kremastim sirom i sitno nasjeckanim peršinom.

Sastojci

 

  • 1 tikvica
  • 1 mrkva
  • 300 g kupusa
  • 3 stabljike mladog luka
  • 1 šalica brašna
  • 1 jaje
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 50 ml povrtnog temeljca (ili vode)
  • 2 kobasice
  • 100 g kremastog sira
  • 60 ml maslinovog ulja
  • Peršin za dekoraciju
  • Sol

Povezani recepti