Opis
- Krupno naribajte mrkvu i tikvicu. Posolite i ostavite da odstoji 5 - 10 minuta, dok tikvica ne omekša i iscijedi tekućinu.
- Narežite kupus na tanke rezance i pomiješajte ga u posudi sa sitno nasjeckanim mladim lukom. Dodajte jaje, prašak za pecivo, brašno, sol i ohlađeni temeljac.
- Ocijedite mrkvu i tikvicu, dodajte ih ostalim sastojcima u posudi i promiješajte.
- Ugrijte maslinovo ulje u tavi. Narežite kobasice na tanke kolutove. Složite pola količine kobasica na dno tave, prelijte s pola smjese za palačinke, poklopite tavu i pecite 10 minuta na slaboj vatri.
- Maknite poklopac, preokrenite palačinku uz pomoć tanjura. Prema potrebi, dolijte ulje u tavu. Pecite još 2-3 minute. Drugu palačinku pripremite na isti način.
- Ukrasite kremastim sirom i sitno nasjeckanim peršinom.
Sastojci
- 1 tikvica
- 1 mrkva
- 300 g kupusa
- 3 stabljike mladog luka
- 1 šalica brašna
- 1 jaje
- 1 žličica praška za pecivo
- 50 ml povrtnog temeljca (ili vode)
- 2 kobasice
- 100 g kremastog sira
- 60 ml maslinovog ulja
- Peršin za dekoraciju
- Sol