Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 20 Siječanj u 16:30 | Četvrtak 21 Siječanj u 00:00

Opis

  1. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, sol i papar prema ukusu, jaje, češnjak u prahu, ribani luk, krušne mrvice, sojin umak, senf i muškatni oraščić. Miješajte dok se dobro ne prožme.
  2. Stavite komad papira za pečenje na list aluminijske folije. Postavite kriške slanine jednu uz drugu tako da se lagano preklapaju. Ili napravite pletenicu ako želite.
  3. Raspodijelite smjesu mesa u tankom sloju po slanini. Na mljeveno meso posložite šunku i ribani žuti sir, a odozgo stavite špinat. Oprezno podignite meso uz pomoć papira i folije te oblikujte čvrstu roladu.
  4. Stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 stupnjeva oko 20 minuta. Uklonite papir i foliju te pecite još 15 minuta dok ne porumeni.
  5. Poslužite jelo uz pire krumpir.

* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.

Sastojci

  • 1 kg miješanog mljevenog mesa
  • 200 g praške šunke (kriške)
  • 200 g žutog sira
  • 80 g mladog špinata
  • 200 g slanine (kriške)
  • 1 luk
  • 1 jaje
  • 60 g krušnih mrvica
  • 1 žlica sojinog umaka
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/4 prstohvata muškatnog oraščića
  • 2 žličice senfa
  • Soli i papra prema ukusu

Povezani recepti