Rolada od slanine s nadjevom od šunke i sira
Recept iz: Lora i Stoyan
- U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, sol i papar prema ukusu, jaje, češnjak u prahu, ribani luk, krušne mrvice, sojin umak, senf i muškatni oraščić. Miješajte dok se dobro ne prožme.
- Stavite komad papira za pečenje na list aluminijske folije. Postavite kriške slanine jednu uz drugu tako da se lagano preklapaju. Ili napravite pletenicu ako želite.
- Raspodijelite smjesu mesa u tankom sloju po slanini. Na mljeveno meso posložite šunku i ribani žuti sir, a odozgo stavite špinat. Oprezno podignite meso uz pomoć papira i folije te oblikujte čvrstu roladu.
- Stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 stupnjeva oko 20 minuta. Uklonite papir i foliju te pecite još 15 minuta dok ne porumeni.
- Poslužite jelo uz pire krumpir.
* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.
Sastojci
- 1 kg miješanog mljevenog mesa
- 200 g praške šunke (kriške)
- 200 g žutog sira
- 80 g mladog špinata
- 200 g slanine (kriške)
- 1 luk
- 1 jaje
- 60 g krušnih mrvica
- 1 žlica sojinog umaka
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/4 prstohvata muškatnog oraščića
- 2 žličice senfa
- Soli i papra prema ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom