Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 3 Prosinac u 11:35 | Petak 3 Prosinac u 16:35

Opis

  1. Od vode, šećera, cimeta i limunskog soka napravite šećerni sirup.
  2. Kadaifi tijesto ravnomjerno rasporedite u jednom sloju na dno dubokog kalupa za pečenje. Otopite maslac i prelijte ga po kadaifi tijestu. Pecite u pećnici, zagrijanoj na 180C, 20 minuta do zlatno smeđe boje.
  3. Izvadite iz pećnice i odmah zalijte vrućim sirupom. Ostavite na sobnoj temperaturi.
  4. Kako biste napravili kremu od vanilije, izmiješajte žutanjke sa 100 ml hladnog mlijeka. Dodajte brašno, škrobno brašno i vanili šećer, te miješajte dok se sve ne sjedini.
  5. Ostatak mlijeka zavrijte, zajedno sa šećerom. Mali dio koristite za miješanje sa žutanjcima, vratite u lonac i nastavite miješati dok ne postane guste kremaste teksture.
  6. Uklonite s vatre i dodajte maslac. Kada se maslac otopi, prelijte gotovu kremu preko tijesta i zagladite površinu. Ostavite da se malo ohladi i prekrijte plastičnom folijom. Nekoliko sati ostavite u hladnjaku.
  7. Vrhnje i šećer istucite zajedno. Tučenim vrhnjem premažite ohlađeni kolač i zagladite površinu.
  8. Poslužite posuto sjeckanim pistacijama.

Sastojci

  • 250 g kadaifi tijesto
  • 125 g maslac

Za sirup:

  • 500 g šećera
  • 500 g vode
  • 1 štapić cimeta
  • 2 žlice soka limuna

Za kremu od vanilije:

  • 1 l mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 180 g šećera
  • 40 g brašna
  • 40 g škrobnog brašna
  • 1 vrećica vanili šećera
  • 60 g maslaca

Za ukrašavanje:

  • 450 ml vrhnja za šlag (35%)
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g pistacija

Povezani recepti