Svinjska rebra s pireom od pastrnjaka
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora Naydenova dosad je radila za Fair Play, internacionalni lanac hotela i restorana, te u Flowers Family restoranu kao zamjenica glavnog kuhara.
Stoyan Seymenski kuhanjem se bavi profesionalno već 13 godina. Bio je glavni kuhar u restoranu Pastarito te u lancu restorana Fancy.
Sastojci
- 1600 g svinjskih rebara (debelih)
- 500 ml kineskog vina za kuhanje
- 3 zvjezdasta anisa
- 1 štapić cimeta
- 1 žličica sečuanskog papra
- 50 g svježeg đumbira
- 1 žlica kukuruznog škroba
- sol i papar po želji
- 1 kg pastrnjaka
- 2 lista kvrgave limete
- 1 grana limunske trave
- 200 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- sol i papar po želji
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva (ventilator). Začinite rebra solju i paprom. Stavite na lim za pečenje.
- 2. Pospite sitno sjeckanim đumbirom, cimetom, anisom i paprom. Prelijte vinom i po potrebi dodajte još vode. Tekućine bi trebalo biti dovoljno da sve prekrije. Pecite oko 4 sata i ohladite.
- 3. Ogulite pastrnjak i izrežite ga na kockice. Kuhajte u slanoj vodi.
- 4. Zakuhajte mlijeko s drobljenom limunskom travom i limetom. Maknite s vatre i poklopljeno odložite na 10 minuta. Procijedite.
- 5. Procijedite pastrnjak i napravite pire. Dodajte maslac i mlijeko. Promiješajte.
- 6. Zagrijte malo tekućine od kuhanja i zgusnite kukuruznim škrobom otopljenim u malo vode.
- 7. Razrežite meso i pecite na suhoj tavi ili ploči za kuhanje dok ne postane zlatno.
- 8. Servirajte rebra s pireom i umakom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Mark Moriarty
Rolice sa svinjskom kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Michela Tuscan
Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recepti Luke Nguyen
Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka