Svinjska rebra s pireom od pastrnjaka

 

Lora Naydenova  dosad je radila za Fair Play, internacionalni lanac hotela i restorana, te u Flowers Family restoranu kao zamjenica glavnog kuhara. 

Stoyan Seymenski kuhanjem se bavi profesionalno već 13 godina. Bio je glavni kuhar u restoranu Pastarito  te u lancu restorana Fancy.

 

 

 

Sastojci

  • 1600 g svinjskih rebara (debelih)
  • 500 ml kineskog vina za kuhanje
  • 3 zvjezdasta anisa
  • 1 štapić cimeta
  • 1 žličica sečuanskog papra
  • 50 g svježeg đumbira
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • sol i papar po želji
  • 1 kg pastrnjaka
  • 2 lista kvrgave limete
  • 1 grana limunske trave
  • 200 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • sol i papar po želji

Priprema

  • 1.  Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva (ventilator). Začinite rebra solju i paprom. Stavite na lim za pečenje.
  • 2.  Pospite sitno sjeckanim đumbirom, cimetom, anisom i paprom. Prelijte vinom i po potrebi dodajte još vode. Tekućine bi trebalo biti dovoljno da sve prekrije. Pecite oko 4 sata i ohladite.
  • 3.  Ogulite pastrnjak i izrežite ga na kockice. Kuhajte u slanoj vodi.
  • 4.  Zakuhajte mlijeko s drobljenom limunskom travom i limetom. Maknite s vatre i poklopljeno odložite na 10 minuta. Procijedite.
  • 5.  Procijedite pastrnjak  i napravite pire. Dodajte maslac i mlijeko. Promiješajte.
  • 6.  Zagrijte malo tekućine od kuhanja i zgusnite kukuruznim škrobom otopljenim u malo vode. 
  • 7.  Razrežite meso i pecite na suhoj tavi ili ploči za kuhanje dok ne postane zlatno.
  • 8.  Servirajte rebra s pireom i  umakom.

Povezani recepti

Vidi sve