Opis
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva (ventilator). Začinite rebra solju i paprom. Stavite na lim za pečenje.
2. Pospite sitno sjeckanim đumbirom, cimetom, anisom i paprom. Prelijte vinom i po potrebi dodajte još vode. Tekućine bi trebalo biti dovoljno da sve prekrije. Pecite oko 4 sata i ohladite.
3. Ogulite pastrnjak i izrežite ga na kockice. Kuhajte u slanoj vodi.
4. Zakuhajte mlijeko s drobljenom limunskom travom i limetom. Maknite s vatre i poklopljeno odložite na 10 minuta. Procijedite.
5. Procijedite pastrnjak i napravite pire. Dodajte maslac i mlijeko. Promiješajte.
6. Zagrijte malo tekućine od kuhanja i zgusnite kukuruznim škrobom otopljenim u malo vode.
7. Razrežite meso i pecite na suhoj tavi ili ploči za kuhanje dok ne postane zlatno.
8. Servirajte rebra s pireom i umakom.
Sastojci
Sastojci
- 1600 g svinjskih rebara (debelih)
- 500 ml kineskog vina za kuhanje
- 3 zvjezdasta anisa
- 1 štapić cimeta
- 1 žličica sečuanskog papra
- 50 g svježeg đumbira
- 1 žlica kukuruznog škroba
- sol i papar po želji
Za pire
- 1 kg pastrnjaka
- 2 lista kvrgave limete
- 1 grana limunske trave
- 200 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- sol i papar po želji