Opis
- Istucite zajedno jaja i brašno. Postepeno dodajte otopljeni maslac, neprestano miješajući.
- Dodajte kukuruzni škrob, ekstrakt limuna, prašak za pecivo i naribanu koricu limuna. Izmutite lagano najmanjom brzinom.
- Prebacite mješavinu u kalup za tortu s odvojivim dnom, prethodno premazanim maslacem i brašnom.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite tortu oko 25 - 50 minutes.
- Izvadite tortu iz pećnice. Ohladite i posipajte otopljenom bijelom čokoladom i isjeckanim orasima.
* Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, povisite na 200 stupnjeva.
Sastojci
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 140 g maslaca
- 200 g kukuruznog škroba (gustina) s okusom limuna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 žlica ekstrakta limuna
- Naribana korica 1 limuna
- 100 g bijele čokolade
- 50 g preprženih oraha
- Maslac i brašno za premazivanje kalupa za tortu