Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 1 Studeni u 03:25 | Nedjelja 1 Studeni u 03:50

Opis

  1. Istucite zajedno jaja i brašno. Postepeno dodajte otopljeni maslac, neprestano miješajući.
  2. Dodajte kukuruzni škrob, ekstrakt limuna, prašak za pecivo i naribanu koricu limuna. Izmutite lagano najmanjom brzinom.
  3. Prebacite mješavinu u kalup za tortu s odvojivim dnom, prethodno premazanim maslacem i brašnom.
  4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite tortu oko 25 - 50 minutes.
  5. Izvadite tortu iz pećnice. Ohladite i posipajte otopljenom bijelom čokoladom i isjeckanim orasima.

* Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, povisite na 200 stupnjeva.

 

Sastojci

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 140 g maslaca
  • 200 g kukuruznog škroba (gustina) s okusom limuna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 žlica ekstrakta limuna
  • Naribana korica 1 limuna
  • 100 g bijele čokolade
  • 50 g preprženih oraha
  • Maslac i brašno za premazivanje kalupa za tortu

Povezani recepti