Opis
Priprema:
1. Očistite ribu i kuhajte oko 30 minuta u slanoj vodi s jednim grubo narezanim lukom i lovorovim listom.
2. Izvadite ribu i očistite od kosti, a zatim prosijte temeljac.
3. Izrežite paprike, jedan luk i komorač na kockice. Popržite na zagrijanom maslinovom ulju.
4. Dodajte koncentrat rajčice. Miješajte oko 1 minutu i dodajte temeljac. Ubacite unaprijed oguljen krumpir narezan na kockice zajedno s narezanom rajčicom.
5. Začinite sa sitno narezanim ljupčacem i suhim origanom. Dodajte sol i papar pa kuhajte oko 30 minuta.
6. Vratite ribu u lonac i maknite s vatre kad juha proključa.
7. Zrna papra usitnite u mužaru. Dodajte češnjak i sol, zdrobite i dodajte sitno nasjeckanu papriku i ljupčac pa ponovno drobite.
8. Ulijte maslinovo ulje i ocat pa promiješajte. Juhu poslužite sa začinjenim umakom.
Sastojci
Sastojci
- 1200 g miješane ribe (morske i slatkovodne)
- 2 krumpira
- 1 rajčica
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1/2 komorača
- 2 mala luka
- 1 lovorov list
- 1/2 svežnja svježeg ljupčaca
- 1/4 žličice suhog origana
- 1/2 žlice koncentrata rajčice
- 40 ml maslinovog ulja
- sol i papar po želji
Za umak
- 1 svežanj ljupčaca
- 4 češnja češnjaka
- 50 ml crvenog vinskog octa
- 1 čili papričica
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 žličica papra u zrnu
- 1 žličica morske soli