Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Subota 23 Studeni u 00:00 | Subota 23 Studeni u 11:30

Opis

Priprema:

1.  Očistite ribu i kuhajte oko 30 minuta u slanoj vodi s jednim grubo narezanim lukom i lovorovim listom.

2.  Izvadite ribu i očistite od kosti, a zatim prosijte temeljac.

3.  Izrežite paprike, jedan luk i komorač na kockice. Popržite na zagrijanom maslinovom ulju.

4.  Dodajte koncentrat rajčice. Miješajte oko 1 minutu i dodajte temeljac.  Ubacite unaprijed oguljen krumpir narezan na kockice zajedno s narezanom rajčicom.

5.  Začinite sa sitno narezanim ljupčacem i suhim origanom. Dodajte sol i papar pa kuhajte oko 30 minuta.

6.  Vratite ribu u lonac i maknite s vatre kad juha proključa.

7.  Zrna papra usitnite u mužaru. Dodajte češnjak  i sol, zdrobite i dodajte sitno nasjeckanu papriku i ljupčac pa ponovno drobite.

8.  Ulijte maslinovo ulje i ocat pa promiješajte. Juhu poslužite sa začinjenim umakom. 

Sastojci

Sastojci

  • 1200 g miješane ribe (morske i slatkovodne)
  • 2 krumpira
  • 1 rajčica
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1/2 komorača
  • 2 mala luka
  • 1 lovorov list
  • 1/2 svežnja svježeg ljupčaca
  • 1/4 žličice suhog origana
  • 1/2 žlice koncentrata rajčice
  • 40 ml maslinovog ulja
  • sol i papar po želji

Za umak

  • 1 svežanj ljupčaca
  • 4 češnja češnjaka
  • 50 ml crvenog vinskog octa
  • 1 čili papričica
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica papra u zrnu
  • 1 žličica morske soli

Povezani recepti