Riblja juha

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 1200 g miješane ribe (morske i slatkovodne)
  • 2 krumpira
  • 1 rajčica
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1/2 komorača
  • 2 mala luka
  • 1 lovorov list
  • 1/2 svežnja svježeg ljupčaca
  • 1/4 žličice suhog origana
  • 1/2 žlice koncentrata rajčice
  • 40 ml maslinovog ulja
  • sol i papar po želji
  • Za umak
  • 1 svežanj ljupčaca
  • 4 češnja češnjaka
  • 50 ml crvenog vinskog octa
  • 1 čili papričica
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica papra u zrnu
  • 1 žličica morske soli

Priprema

  • 1.  Očistite ribu i kuhajte oko 30 minuta u slanoj vodi s jednim grubo narezanim lukom i lovorovim listom.
  • 2.  Izvadite ribu i očistite od kosti, a zatim prosijte temeljac.
  • 3.  Izrežite paprike, jedan luk i komorač na kockice. Popržite na zagrijanom maslinovom ulju.
  • 4.  Dodajte koncentrat rajčice. Miješajte oko 1 minutu i dodajte temeljac.  Ubacite unaprijed oguljen krumpir narezan na kockice zajedno s narezanom rajčicom.
  • 5.  Začinite sa sitno narezanim ljupčacem i suhim origanom. Dodajte sol i papar pa kuhajte oko 30 minuta.
  • 6.  Vratite ribu u lonac i maknite s vatre kad juha proključa.
  • 7.  Zrna papra usitnite u mužaru. Dodajte češnjak  i sol, zdrobite i dodajte sitno nasjeckanu papriku i ljupčac pa ponovno drobite.
  • 8.  Ulijte maslinovo ulje i ocat pa promiješajte. Juhu poslužite sa začinjenim umakom.

Povezani recepti

Vidi sve