Krem juha od tikvice i bosiljka
Recept iz: Lora i Stoyan
Priprema:
1. Oprati tikvice i isjeckati ih na kvadratiće. Očistiti luk i češnjak i grubo ih isjeckati.
2. Zagrijati maslinovo ulje u posudi i staviti luk i češnjak. Dodati lovorov list i tikvice te vode dovoljno da prekrijete sastojke. Dodati soli i kuhati poklopljeno dok povrće ne omekša, oko 15 minuta. Izvaditi lovorov list.
3. Dodati bosiljak, naribanu koricu limuna i naribani sir. Začiniti svježe mljevenim paprom. Izblendajte.
4. Isjeckati sušenu rajčicu. Servirati juhu s rajčicom. Po želji poprskati maslinovim uljem, ukrasiti naribanim sirom i listovima bosiljka.
Sastojci
- Sastojci
- 1 kg tikvica
- 2 češanja češnjaka
- 50 g sira “Grana padano”
- 60 ml maslinovog ulja
- korica 1 limuna
- 1 stručak bosiljka
- 1 lovorov list
- sol i papar po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Salata s popečcima od graha i salsom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pileća prsa na naglo s kremastim kukuruzom
Recepti Lora i Stoyan
Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom