Krem juha od tikvice i bosiljka

Priprema:

1. Oprati tikvice i isjeckati ih na kvadratiće. Očistiti luk i češnjak i grubo ih isjeckati.

2. Zagrijati maslinovo ulje u posudi i staviti luk i češnjak. Dodati lovorov list i tikvice te vode dovoljno da prekrijete sastojke. Dodati soli i kuhati poklopljeno dok povrće ne omekša, oko 15 minuta. Izvaditi lovorov list.  

3. Dodati bosiljak, naribanu koricu limuna i naribani sir. Začiniti svježe mljevenim paprom. Izblendajte.

4. Isjeckati sušenu rajčicu. Servirati juhu s rajčicom. Po želji poprskati maslinovim uljem, ukrasiti naribanim sirom i listovima bosiljka. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 1 kg tikvica
  • 2 češanja češnjaka
  • 50 g sira “Grana padano”
  • 60 ml maslinovog ulja
  • korica 1 limuna
  • 1 stručak bosiljka
  • 1 lovorov list
  • sol i papar po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve