Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 3 Prosinac u 11:35 | Petak 3 Prosinac u 16:35

Opis

  1. Bundevu ogulite i narežite na kockice. Stavite na lim za pečenje.
  2. Dodajte cijele češnjeve češnjaka, 30 ml maslinovog ulja i soli po ukusu. Pomiješajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 C do karameliziranja.
  3. Pomiješajte bundevu s češnjakom, kuminom, dimljenom paprikom, sokom limuna, ocijeđenim slanutkom, pastom od sezama, soli i paprom po želji. Ispasirajte.
  4. Dodajte preostalo maslinovo ulje i ispasirajte.
  5. Humus poslužite s tostiranim kruhom i sjemenkama sezama.

Sastojci

  • 2 limenke slanutka (400 g svaka)
  • 1 kg bundeve
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 limun
  • 3 žlice paste od sezama
  • 1/3 žličice sjemenki kumina
  • 1/3 žličice dimljene paprike
  • sol i papar prema želji
  • Grčki kruh za posluživanje
  • sjemenke sezama za posipanje

Povezani recepti