Opis
- Bundevu ogulite i narežite na kockice. Stavite na lim za pečenje.
- Dodajte cijele češnjeve češnjaka, 30 ml maslinovog ulja i soli po ukusu. Pomiješajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 C do karameliziranja.
- Pomiješajte bundevu s češnjakom, kuminom, dimljenom paprikom, sokom limuna, ocijeđenim slanutkom, pastom od sezama, soli i paprom po želji. Ispasirajte.
- Dodajte preostalo maslinovo ulje i ispasirajte.
- Humus poslužite s tostiranim kruhom i sjemenkama sezama.
Sastojci
- 2 limenke slanutka (400 g svaka)
- 1 kg bundeve
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 glavica češnjaka
- 1 limun
- 3 žlice paste od sezama
- 1/3 žličice sjemenki kumina
- 1/3 žličice dimljene paprike
- sol i papar prema želji
- Grčki kruh za posluživanje
- sjemenke sezama za posipanje