Semifredo od karamele, kikirikija i čokolade

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 3 jajeta
  • g prženog kikirikija
  • g šećera
  • 250 ml tekućeg vrhnja
  • 10 g burbon vanilin šećera
  • 30 ml likera Irish Cream
  • 100 g crne čokolade

Priprema

  • 1. Karamelizirati 50 g šećera i dodati nasjeckani kikiriki. Preliti preko silikonske podloge i ostaviti da se ohladi pa nasjeckati.
  • 2. Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka. Umutiti pjenasto žumanjke s polovicom šećera. Umutiti bjelanjke s preostalim šećerom dok se smjesa ne zgusne. Pomiješati vrhnje sa šećerom burbon vanilije i umutiti.
  • 3. Pomiješati žumanjke s likerom i karameliziranim kikirikijem, dodati vrhnje i bjelanjke i pažljivo promiješati.
  • 4. Rasporediti desert u nekoliko malih posudica. Staviti ih u zamrzivač na 2 do 3 sata.
  • 5. Otopiti čokoladu u posudi za kuhanje na pari i prebaciti u vrećicu za šlag. Pažljivo izvaditi zaleđeni desert iz vrećica i staviti ga na metalni držač. Preliti semifredo čokoladom. Staviti desert u zamrzivač najmanje 10 minuta, a zatim poslužiti.

Povezani recepti

Vidi sve