Semifredo od karamele, kikirikija i čokolade
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 3 jajeta
- g prženog kikirikija
- g šećera
- 250 ml tekućeg vrhnja
- 10 g burbon vanilin šećera
- 30 ml likera Irish Cream
- 100 g crne čokolade
Priprema
- 1. Karamelizirati 50 g šećera i dodati nasjeckani kikiriki. Preliti preko silikonske podloge i ostaviti da se ohladi pa nasjeckati.
- 2. Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka. Umutiti pjenasto žumanjke s polovicom šećera. Umutiti bjelanjke s preostalim šećerom dok se smjesa ne zgusne. Pomiješati vrhnje sa šećerom burbon vanilije i umutiti.
- 3. Pomiješati žumanjke s likerom i karameliziranim kikirikijem, dodati vrhnje i bjelanjke i pažljivo promiješati.
- 4. Rasporediti desert u nekoliko malih posudica. Staviti ih u zamrzivač na 2 do 3 sata.
- 5. Otopiti čokoladu u posudi za kuhanje na pari i prebaciti u vrećicu za šlag. Pažljivo izvaditi zaleđeni desert iz vrećica i staviti ga na metalni držač. Preliti semifredo čokoladom. Staviti desert u zamrzivač najmanje 10 minuta, a zatim poslužiti.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tart od marakuje
Recepti Mary Berry
Čokoladne profiterole
Recepti Justine Schofield
Onde-onde
Recepti Nadiya Hussain
Izljevak s maslacem od kikirikija i džemom
Recepti Nadiya Hussain
Mousse od čokolade i lješnjaka
Recepti Nadiya Hussain
Trifle od chije, jogurta i granole
Recepti Nadiya Hussain
Baklava od cvijeta naranče
Recepti Ainsley Harriott
Cannoli sa svježim jagodama, bijelom čokoladom i pistacijama
Recepti Ainsley Harriott
Zeppole s kremom od ricotte i cvijeta naranče, ušećerenim narančama i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Sendvič od sladoleda s karamelom