Semifredo od karamele, kikirikija i čokolade

Semifredo od karamele, kikirikija i čokolade
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 14 Listopad u 16:30 | Utorak 15 Listopad u 00:00

Opis

Priprema:

1. Karamelizirati 50 g šećera i dodati nasjeckani kikiriki. Preliti preko silikonske podloge i ostaviti da se ohladi pa nasjeckati.

2. Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka. Umutiti pjenasto žumanjke s polovicom šećera. Umutiti bjelanjke s preostalim šećerom dok se smjesa ne zgusne. Pomiješati vrhnje sa šećerom burbon vanilije i umutiti.

3. Pomiješati žumanjke s likerom i karameliziranim kikirikijem, dodati vrhnje i bjelanjke i pažljivo promiješati.

4. Rasporediti desert u nekoliko malih posudica. Staviti ih u zamrzivač na 2 do 3 sata.

5. Otopiti čokoladu u posudi za kuhanje na pari i prebaciti u vrećicu za šlag. Pažljivo izvaditi zaleđeni desert iz vrećica i staviti ga na metalni držač. Preliti semifredo čokoladom. Staviti desert u zamrzivač najmanje 10 minuta, a zatim poslužiti. 

Sastojci

Sastojci

  • 3 jajeta
  • g prženog kikirikija
  • g šećera
  • 250 ml tekućeg vrhnja
  • 10 g burbon vanilin šećera
  • 30 ml likera Irish Cream
  • 100 g crne čokolade

Povezani recepti