Juha od mrkve
Recept iz: Lora i Stoyan
Način pripreme:
- Ogulite mrkve i narežite ih na kolutiće. Ogulite češnjeve češnjaka.
- Zagrijte maslinovo ulje u tavi na slaboj vatri. Pržite češnjeve češnjaka dok ne postanu smeđi.
- Dodajte kim i mrkve te malo popržite. Prelijte temeljcem i posolite. Kuhajte poklopljeno na slaboj vatri dok povrće ne omekša.
- Zatim ispasirajte, prelijte s oko 600 ml vode i opet ispasirajte. Zakuhajte jogurt s dijelom juhe, pomiješajte s nasjeckanim koprom i poslužite.
- Izmrvite kruh na plitki pladanj. Izmrvite sir na zaseban pladanj, pokapajte maslinovim uljem i zapecite u pećnici na 220 stupnjeva dok ne posmeđi.
- Poslužite juhu uz kruh i sir.
*Pecite u pećnici na vrući zrak
Sastojci
- 1 kg mrkve
- 5 češnjeva češnjaka
- 150 g jogurta
- 1 l povrtnog temeljca
- 300 g kravljeg sira
- 4 šnite bijelog kruha
- 1/2 svežnja kopra
- 1 žličica sjemenki kima
- 40 ml maslinovog ulja
- soli po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom