Juha od mrkve

Način pripreme:

  1. Ogulite mrkve i narežite ih na kolutiće. Ogulite češnjeve češnjaka.
  2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na slaboj vatri. Pržite češnjeve češnjaka dok ne postanu smeđi.
  3. Dodajte kim i mrkve te malo popržite. Prelijte temeljcem i posolite. Kuhajte poklopljeno na slaboj vatri dok povrće ne omekša.
  4. Zatim ispasirajte, prelijte s oko 600 ml vode i opet ispasirajte. Zakuhajte jogurt s dijelom juhe, pomiješajte s nasjeckanim koprom i poslužite.
  5. Izmrvite kruh na plitki pladanj. Izmrvite sir na zaseban pladanj, pokapajte maslinovim uljem i zapecite u pećnici na 220 stupnjeva dok ne posmeđi.
  6. Poslužite juhu uz kruh i sir.

 

*Pecite u pećnici na vrući zrak

Sastojci

  • 1 kg mrkve
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 150 g jogurta
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 300 g kravljeg sira
  • 4 šnite bijelog kruha        
  • 1/2 svežnja kopra
  • 1 žličica sjemenki kima
  • 40 ml maslinovog ulja       
  • soli po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve