Gnječeni krumpir na belgijski način

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 1 kg krumpira
  • 1 poriluk
  • 50 g maslaca
  • 1 kg mrkve
  • 1/2 vezice peršina
  • 4 stručka timijana
  • soli i crnog papra po ukusu
  • 250 g slanine
  • 100 ml svježeg mlijeka

Priprema

  • 1. Ogulite krumpire, narežite ih na polovice i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2. Očistite poriluk i sitno ga narežite. Popržite ga u tavi na rastopljeno maslacu.
  • 3. Dodajte oguljenu i na kolutiće narezanu mrkvu. Promiješajte. Čim su mrkve popržene, dodajte im sitno sjeckani timijan i peršin. Začinite solju i crnim paprom te nalijte vode toliko da pokrije namirnice. Kuhajte dok mrkva ne omekša.
  • 4. Ocijedite mrkvu i zgnječite je.  Dodajte prethodno skuhan krumpir i zgnječite ga. Dodajte blago zagrijano svježe mlijeko i miješajte dok ne dobijete pire.
  • 5. Narežite slaninu na kockice i popržite je na tavi dok ne dobije zlaćanu boju.
  • 6. Dodajte kockice slanine u pire od krumpira i mrkve te promiješajte. Začinite solju i crnim paprom po ukusu.

Povezani recepti

Vidi sve