Opis
Način pripreme:
1. Ogulite krumpire, narežite ih na polovice i skuhajte u slanoj vodi.
2. Očistite poriluk i sitno ga narežite. Popržite ga u tavi na rastopljeno maslacu.
3. Dodajte oguljenu i na kolutiće narezanu mrkvu. Promiješajte. Čim su mrkve popržene, dodajte im sitno sjeckani timijan i peršin. Začinite solju i crnim paprom te nalijte vode toliko da pokrije namirnice. Kuhajte dok mrkva ne omekša.
4. Ocijedite mrkvu i zgnječite je. Dodajte prethodno skuhan krumpir i zgnječite ga. Dodajte blago zagrijano svježe mlijeko i miješajte dok ne dobijete pire.
5. Narežite slaninu na kockice i popržite je na tavi dok ne dobije zlaćanu boju.
6. Dodajte kockice slanine u pire od krumpira i mrkve te promiješajte. Začinite solju i crnim paprom po ukusu.
Sastojci
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 1 poriluk
- 50 g maslaca
- 1 kg mrkve
- 1/2 vezice peršina
- 4 stručka timijana
- soli i crnog papra po ukusu
- 250 g slanine
- 100 ml svježeg mlijeka