Gnječeni krumpir na belgijski način
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 1 kg krumpira
- 1 poriluk
- 50 g maslaca
- 1 kg mrkve
- 1/2 vezice peršina
- 4 stručka timijana
- soli i crnog papra po ukusu
- 250 g slanine
- 100 ml svježeg mlijeka
Priprema
- 1. Ogulite krumpire, narežite ih na polovice i skuhajte u slanoj vodi.
- 2. Očistite poriluk i sitno ga narežite. Popržite ga u tavi na rastopljeno maslacu.
- 3. Dodajte oguljenu i na kolutiće narezanu mrkvu. Promiješajte. Čim su mrkve popržene, dodajte im sitno sjeckani timijan i peršin. Začinite solju i crnim paprom te nalijte vode toliko da pokrije namirnice. Kuhajte dok mrkva ne omekša.
- 4. Ocijedite mrkvu i zgnječite je. Dodajte prethodno skuhan krumpir i zgnječite ga. Dodajte blago zagrijano svježe mlijeko i miješajte dok ne dobijete pire.
- 5. Narežite slaninu na kockice i popržite je na tavi dok ne dobije zlaćanu boju.
- 6. Dodajte kockice slanine u pire od krumpira i mrkve te promiješajte. Začinite solju i crnim paprom po ukusu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Pirjane tikvice s limunom i češnjakom
Recepti Justine Schofield
Otvoreni sendvič s krastavcem i inćunima
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Luke Nguyen
Vegetarijanski stir-fry sa staklenim rezancima
Recepti Ainsley Harriott
Karipski somuni s muškatnom tikvom i slanutkom
Recepti Adam Liaw
Povrtno varivo s kokosovim mlijekom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Nadiya Hussain
Shakshuka sa špinatom
Recepti Lora i Stoyan
Grah s vrganjima