Čokoladni mousse s malinama
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Čokoladni mousse s malinama
- Za podlogu:
- 120 g mljevenih badema
- 120 g šećera
- 100 g brašna
- korica 1/2 naranče
- 50 g kakaa
- 125 g rastopljenog maslaca
- 1 prstohvat soli
- Za čokoladni mousse:
- 200 g tamne čokolade
- 30 g maslaca
- 350 ml slatkog vrhnja (35 % m. m., hladnog)
- 2 žlice smeđeg šećera
- 50 ml hladne kave
- 1 žličica želatine
- Za ukrašavanje:
- 300 g svježih malina
Priprema
- 1. Natrgajte čokoladu za mousse i s maslacem otopite na pari.
- 2. Želatinu otopite u hladnoj kavi pa zagrijte kad nabubri.
- 3. Slatko vrhnje i šećer istucite u šlag.
- 4. U zdjeli pomiješajte čokoladu i šlag pa dodajte toplu želatinu. Stavite ih u čistu zdjelu, pokrijte i 2 sata hladite u hladnjaku.
- 5. Za podlogu, pomiješajte bademe, šećer, brašno, ribanu koricu naranče, kakao, otopljen maslac i prstohvat soli. Miješanjem oblikujte grudice.
- 6. Grudice istresite na pleh. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 °C, oko 15 minuta. Povremeno ih miješajte i nakon pečenja ostavite hladiti.
- 7. Podlogu oblikujte obručem. Na podlogu stavite mousse, ukrasite ga malinama i poslužite.