Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • Čokoladni mousse s malinama
  • Za podlogu:
  • 120 g mljevenih badema
  • 120 g šećera
  • 100 g brašna
  • korica 1/2 naranče
  • 50 g kakaa
  • 125 g rastopljenog maslaca
  • 1 prstohvat soli
  • Za čokoladni mousse:
  • 200 g tamne čokolade
  • 30 g maslaca
  • 350 ml slatkog vrhnja (35 % m. m., hladnog)
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 50 ml hladne kave
  • 1 žličica želatine
  • Za ukrašavanje:
  • 300 g svježih malina

Priprema

  • 1. Natrgajte čokoladu za mousse i s maslacem otopite na pari.
  • 2. Želatinu otopite u hladnoj kavi pa zagrijte kad nabubri.
  • 3. Slatko vrhnje i šećer istucite u šlag.
  • 4. U zdjeli pomiješajte čokoladu i šlag pa dodajte toplu želatinu. Stavite ih u čistu zdjelu, pokrijte i 2 sata hladite u hladnjaku.
  • 5. Za podlogu, pomiješajte bademe, šećer, brašno, ribanu koricu naranče, kakao, otopljen maslac i prstohvat soli. Miješanjem oblikujte grudice.
  • 6. Grudice istresite na pleh. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 °C, oko 15 minuta. Povremeno ih miješajte i nakon pečenja ostavite hladiti.
  • 7. Podlogu oblikujte obručem. Na podlogu stavite mousse, ukrasite ga malinama i poslužite.