Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 500 g svinjske lopatice bez kosti (mljevene)
- 2 češnja češnjaka
- 2 žličice soli
- 1 žličica sjemenki komorača
- 2 žličice dimljene mljevene paprike
- 1/3 žličice mljevenog papra
- 50 ml bijelog vina
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 rajčice
- 2 grančice majčine dušice
- 1/2 žličice sušenog origana
- 30 ml maslinovog ulja
- soli po ukusu
- kruh za posluživanje
Priprema
- 1. Mljevenu svinjsku lopaticu pomiješajte sa soli, sjemenkama komorača, sjeckanim češnjakom, dimljenom mljevenom paprikom, paprom i vinom. Dobro ih promiješajte i ostavite odstajati barem preko noći.
- 2. Luk krupno narežite, češnjak sitno nasjeckajte, a paprike narežite na trake. Rajčice narežite na veće kocke.
- 3. Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje pa popržite začinjeno mljeveno meso.
- 4. Meso izvadite kad porumeni pa na istoj tavi pirjajte papriku, luk te češnjak.
- 5. Zatim umiješajte rajčice i u tavu vratite meso. Meso začinite listićima majčine dušice i origanom te po potrebi dosolite.
- 6. Već ih za 30 sekundi sklonite sa štednjaka, rajčice ne kuhajte, samo zagrijte da puste sok.
- 7. Poslužite ih uz kruh s debelom, hrskavom koricom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom
Recepti Lora i Stoyan
Menemen
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Adam Liaw
Prženi rezanci u umaku
Recepti Ainsley Harriott
Souvlaki svinjski kebab i zelena grčka salata
Recepti Rudolph van Veen
Pirinejska svinjeća rebarca s pirjanim povrćem
Recepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom