Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 500 g svinjske lopatice bez kosti (mljevene)
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica sjemenki komorača
  • 2 žličice dimljene mljevene paprike
  • 1/3 žličice mljevenog papra
  • 50 ml bijelog vina
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 rajčice
  • 2 grančice majčine dušice
  • 1/2 žličice sušenog origana
  • 30 ml maslinovog ulja
  • soli po ukusu
  • kruh za posluživanje

Priprema

  • 1. Mljevenu svinjsku lopaticu pomiješajte sa soli, sjemenkama komorača, sjeckanim češnjakom, dimljenom mljevenom paprikom, paprom i vinom. Dobro ih promiješajte i ostavite odstajati barem preko noći.
  • 2. Luk krupno narežite, češnjak sitno nasjeckajte, a paprike narežite na trake. Rajčice narežite na veće kocke.
  • 3. Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje pa popržite začinjeno mljeveno meso.
  • 4. Meso izvadite kad porumeni pa na istoj tavi pirjajte papriku, luk te češnjak.
  • 5. Zatim umiješajte rajčice i u tavu vratite meso. Meso začinite listićima majčine dušice i origanom te po potrebi dosolite.
  • 6. Već ih za 30 sekundi sklonite sa štednjaka, rajčice ne kuhajte, samo zagrijte da puste sok.
  • 7. Poslužite ih uz kruh s debelom, hrskavom koricom.

Povezani recepti

Vidi sve