Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 500 g brašna + dodatno za posipanje radne površine
  • 200 ml mlakog mlijeka
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žlica meda
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 2 žlica zesta naranče
  • 1 žličica soli
  • 50 g maslaca
  • 1 žlica ruma
  • Za punjenje:
  • 600 ml slatkog vrhnja za šlag (35% masti)
  • 1 štapić vanilije
  • 120 g šećera u prahu + dodatno za posipanje

Priprema

  • 1. U zdjeli sjedinite šećer, mlijeko, 1 cijelo jaje i jedan žutanjak (bjelanjak sačuvajte za premazivanje peciva). Dodajte med, miješajte dok se šećer ne rastopi, zatim umiješajte kvasac.
  • 2. U drugu zdjelu stavite brašno, naribajte zest naranče i dodajte sol.
  • 3. Mokre sastojke stavite u zdjelu s brašnom. Dodajte otopljeni maslac i rum. Mijesite sve sastojke zajedno u meko i elastično tijesto, na površini koju ste prethodno velikodušno posuli brašnom. Stavite u čistu zdjelu i prekrijte kuhinjskim ručnikom ili plastičnom folijom. Ostavite da se diže na toplom mjestu.
  • 4. Dignutno tijesto podijelite na 12 dijelova (otprilike 80 g svaki komad). Oblikujte u loptice i stavite na papir za pečenje. Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu.
  • 5. Nježno ih premažite s umučenim bjelanjkom i stavite u pećnicu. Pecite u ugrijanoj pećnici na 180C, dok ne budu potpuno pečeni ili otprilike 15 minuta. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se hlade na rešetci.
  • 6. Vrhnje miksajte sa šećerom u prahu i sjemenkama iz štapića vanilije, dok ne postane pahuljasto.
  • 7. U svakom pecivu napravite rez po dužini. Otvor napunite kremom, zagladite površinu uz pomoć lopatice.
  • 8. Pospite sa šećerom u prahu i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve