Opis
- Zdrobite češnjak u pastu s malo soli. Pomiješajte dvije vrste mljevenog mesa s paprikom, češnjakom, piskavicom, origanom solju i paprom po ukusu. Neka mljeveno meso odstoji 20 minuta. Zatim izmrvite mljeveno meso prstima u suhu tavu za prženje i popržite dok ne posmeđi.
- Umiješajte brašno u 1 l mlake vode. zagrijte 1 l vode s 1/2 žlice soli u tavi. Kad voda zakipi, postupno usipavajte kukuruznu krupicu uz stalno miješanje. nastavite miješati drvenom kutlačom i kuhajte na slaboj vatri dok se ne skuha, oko 25 minuta. Kad se smjesa zgusne i počne odvajati od stjenka zdjele, uklonite s vatre.
- Zagrijte maslac u posebnoj tavi i miješajte na srednjoj vatri dok blago ne posmeđi i ne dobije orašastu aromu. Maknite s vatre i procijedite.
- Dijelom maslaca namastite velike posudice za crème brûlée. Podijelite palentu u posudice i premažite maslacem. Stavite pečeno mljeveno meso i izmrvljeni sir te prekrijte još jednim slojem palente i maslaca. zapecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
- Svaku porciju poslužite s ostatkom pečenog mljevenog mesa i izmrvljenog sira. Možete posipati mljevenom paprikom i dodati još prženog maslaca.
*Pecite u pećnici na vrući zrak.
Sastojci
- 400 g kukuruzne krupice
- 400 g kravljeg sira
- 200 g maslaca
- soli po želji
- Za smjesu za kobasice:
- 250 g mljevene svinjske plećke
- 250 g mljevenih svinjskih rebaraca
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica paprike
- 1/4 žlice piskavice
- 1/4 žlice sušenog origana
- Soli i papra po ukusu