Svinjska koljenica s pire krumpirom

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 1
  • 5 kg svinjske koljenice (bez kože)
  • 200 ml bijelog vina
  • 4 žlice blagog sojinog umaka
  • 1 žlica škroba
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 2 rebrasta celera
  • Za začin
  • 1 žličica paprike
  • 1/2 žličice mljevene paprike
  • 1/4 žličice čili paprike
  • 1 žličica sjemenki kima
  • 1/2 žličice sjemenki komorača
  • 1 žličica sušenog timijana
  • ½ žličice suhog origana
  • 1 žličica sjemenki crnog papra
  • 1 lovorov list
  • 1/2 žličice mljevenog češnjaka
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 2 žličica morske soli
  • Za prilog
  • 1 kg krumpira
  • 1–2 žličice senfa
  • 1 žličica senfa s medom
  • 30 g maslaca
  • 1 žica sušenog vlasca
  • soli po ukusu

Priprema

  • 1. Pasirati bijeli luk, papriku, morsku sol, origano, čili papričicu, kim, timijan, crni papar, sjemenke komorača, lovorov list, papriku i smeđi šećer u tučku.
  • 2. Staviti plećke na lim, zaliti sojinim umakom i začiniti začinima. Dobro utrljati u meso. Ostaviti u hladnjaku da odstoji najmanje 6 sati.
  • 3. Doliti vino i 200 ml vode. Dodati krupno nasjeckan luk, mrkvu i celer. Pokriti aluminijskom folijom i peći na
  • 100 ºC 10 do 12 sati.
  • 4. Izvaditi meso, procijediti tekućinu i zgusnuti je škrobom, koji ste prethodno rastopili u malo vode. Vratiti meso na lim i peći na 200 ºC 10 do 15 minuta.
  • 5. Oguliti krumpir i krupno ga narezati. Prokuhati ga u posoljenoj vodi. Zgnječiti krumpir vilicom i umiješati dvije vrste senfa, maslac i vlasac. Poslužiti meso s krumpirom i preljevom.

Povezani recepti

Vidi sve