Svinjska koljenica s pire krumpirom
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 1
- 5 kg svinjske koljenice (bez kože)
- 200 ml bijelog vina
- 4 žlice blagog sojinog umaka
- 1 žlica škroba
- 1 luk
- 1 mrkva
- 2 rebrasta celera
- Za začin
- 1 žličica paprike
- 1/2 žličice mljevene paprike
- 1/4 žličice čili paprike
- 1 žličica sjemenki kima
- 1/2 žličice sjemenki komorača
- 1 žličica sušenog timijana
- ½ žličice suhog origana
- 1 žličica sjemenki crnog papra
- 1 lovorov list
- 1/2 žličice mljevenog češnjaka
- 1 žličica smeđeg šećera
- 2 žličica morske soli
- Za prilog
- 1 kg krumpira
- 1–2 žličice senfa
- 1 žličica senfa s medom
- 30 g maslaca
- 1 žica sušenog vlasca
- soli po ukusu
Priprema
- 1. Pasirati bijeli luk, papriku, morsku sol, origano, čili papričicu, kim, timijan, crni papar, sjemenke komorača, lovorov list, papriku i smeđi šećer u tučku.
- 2. Staviti plećke na lim, zaliti sojinim umakom i začiniti začinima. Dobro utrljati u meso. Ostaviti u hladnjaku da odstoji najmanje 6 sati.
- 3. Doliti vino i 200 ml vode. Dodati krupno nasjeckan luk, mrkvu i celer. Pokriti aluminijskom folijom i peći na
- 100 ºC 10 do 12 sati.
- 4. Izvaditi meso, procijediti tekućinu i zgusnuti je škrobom, koji ste prethodno rastopili u malo vode. Vratiti meso na lim i peći na 200 ºC 10 do 15 minuta.
- 5. Oguliti krumpir i krupno ga narezati. Prokuhati ga u posoljenoj vodi. Zgnječiti krumpir vilicom i umiješati dvije vrste senfa, maslac i vlasac. Poslužiti meso s krumpirom i preljevom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Mark Moriarty
Rolice sa svinjskom kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Michela Tuscan
Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recepti Luke Nguyen
Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka