Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Utorak 30 Studeni u 00:00 | Utorak 30 Studeni u 11:35

Opis

  1. Za obradu banana, u loncu karamelizirajte šećer i zatim ga izlijte u kalup za kolače (24 cm promjer). Banane narežite na ploške i kružno složite na još toplu karamelu, te dozvolite da se zajedno stisnu.
  2. Za karamel kremu, zajedno miješajte šećer i jaja. Ulijte mlijeko, vanili šećer i Amaretto, te miješajte dok se ne sjedini.
  3. Po ohlađenoj karameli prelijte smjesu s jajima.
  4. Za biskvit, istucite zajedno jaja, šećer, kakao, prašak za pecivo, ulje, mlijeko i brašno. Smjesu polako ulijte u sredinu kalupa.
  5. Pecite u pećnici, u vodenoj kupki, zagrijanoj na 170 stupnjeva (bez ventilatora), oko 40 minuta.
  6. Ostavite da se hladi tijekom noći i zatim izvadite iz kalupa. Poslužite ukrašeno prethodno tučenim šlagom s vanili šećerom.

Sastojci

Za banane:

  • 1 banana
  • 100 g šećera za karamel
  • Za karamel kremu:
  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 žličica Bourbon vanili šećera
  • 400 ml mlijeka
  • 2 žlice Amaretto likera

Za biskvit:

  • 50 g brašna
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 50 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 1/2-1 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice kakaa

Za ukrašavanje:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 2 žličice Bourbon vanili šećera

Povezani recepti