Ćevapčići na štapiću sa sirom

Priprema:

1. Nožem narezati i usitniti meso. Začiniti solju, svježe mljevenim šarenim paprom i kuminom. Pomiješati mljeveno meso sa mrvljenim sirom i uljem, dobro promiješati i ostaviti u hladnjaku 2 sata.

2. Oblikovati ćevapčiće od mljevenog mesa i nabosti ih na štapić. Peći na zagrijanoj ploči za gril koju ste prethodno premazali uljem.

3. Za umak, isjeckati luk i češnjak i propržiti ih u zagrijanom maslinovom ulju. Posoliti. Dodati pečene paprike narezane na kockice. Uliti 100 ml vode i kuhati poklopljeno 20 minuta. Dodati šećer, promiješati i ostaviti na kuhalu bez poklopca dok se umak ne zgusne.

4.    Zagrijati pećnicu na 220 ºC (na vrući zrak). Narezati kruh na kriške, premazati otopljenim maslacem i peći oko 10 minuta. Posipati samardalom.

5. Servirati ćevapčiće s kruhom i umakom.

Savjet:

Ako vam se ne sviđa okus ovčjeg sira, koristite feta sir. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 600 g svinjskog vrata
  • 400 g teleće plećke
  • 200 g ovčjeg sira
  • 1 žličica kumina
  • 2 žlice ulja + dodatno za podmazivanje
  • sol i šareni papar po ukusu
  • Za preljev od paprika:
  • 8 pečenih crvenih paprika
  • 1/2 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica šećera
  • soli po ukusu
  • Kruh s debelom korom
  • Maslac za podmazivanje
  • Samardala za posipanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve